LLONZES AMB SALSA DE FIGUES

18 de setembre del 2009


Les figues són un fruit de tardo, originaries dels països de la mediterrània. Es un arbre típic de seca. Les figues i les breves son fruits de la Figuera. Les breves son la primera collita del mateix arbre, les figues les de la segona collita.
A l’antiga Roma explicaven de les figues que, els romans els hi agradava trobar-se amb figueres per els camins, doncs a més de apreciar-ne el seu fruit com a menja, els agradava posar-hi a sota per donar peu a bones tertúlies.

Ingredients: (per a 4 persones).-

4 Llonzes de porc.-
Un gotet de vi ranci.-
Taquets de pernil.-
1 Got de llet o una micona de nata líquida.-
1 o 2 patates petites.-
300 Grams de figues.- (Un parell per decorar)
2 Cebes petites escalivades.
1 Pebrot escalivat.-
Sal i pebre.-
Una branqueta de romaní (opcional).-

Preparació:

L’hi traurem la pell a dues de les figues i un cop esmicolades les deixarem 10 minuts amb aigua calenta junt amb la branqueta de romaní fins que es desfaigin. Ho decantarem.
Agafarem les llonzes i les pintarem amb una mica de vi ranci i tot seguit les col.locarem en una paella salpebrades i les deixarem que agafin color. Ho reservarem.

Bullirem les patates. Un cop bullides i fredes les tallarem a rodanxes.

Agafarem les figues esmicolades i l’hi posarem una micona de llet o nata líquida, les escalfarem una micona, -sense portar a ebullició- i remenant sense parar fins que es formi una salsa espessa… que… l’he trobeu bona…? Doncs ja la tenim a punt¡

Posarem les llonzes damunt del plat. En un motlle rodó i petitet farem un prensat amb la patata, després les cebes escalivades, a sobre el pebrot escalivat i pel damunt de tot, els taquets de pernil… oh¡ que “bonic” que queda… posarem un parell de figues obertes, i tot seguit mollarem el plat amb la salsa de figues pel damunt.

Llest per a fer-li la “foto”. (blocaires que vaigui de gust!)

16 comentarios:

Margarida i Pere ha dit...

Les llonzes ja te les regalo, que jo em quedo amb aquest timbal de patates tan ben preparat! M'encanten les figues, i jo sóc com els romans: m'agradaria trobar-ne per tots els camins per poder gaudir del seu gust, sobretot si són negres, de coll de dama. Però ni boja em poso a sota la figuera a descansar o a fer petar la xerrada, amb la quantitat de mosquits tigre que hi ha!

Maria ha dit...

Noi, quin plat més lluit. Quan vegi figues al super pensaré en la teva salsa, que és molt fàcil i bona.

Gemma ha dit...

Les figues m'agraden moltíssim, i aquesta salseta ha de ser deliciosa.
Ara mateix surto a plaça a comprar i m'has fet venir ganes de figues... a veure si en trobo de maques i en compro unes quantes ;)

ELS PEIXOS ha dit...

No hi fet mai salsa de figues , però deu ser d´allò més bo.
aquestes figues semblen molt bones..

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Caram! jo que aquesta setmana faig molts menjars amb figues. M'ho apunto.
bloc pa amb oli i xocolata

josep ha dit...

Josep, la foto parla per si mateixa. Un plat delició i amb una presentació exquisida. Felicitats!

Núria ha dit...

Sensacional!!! Quan era petita i els meus avis tenien figueres...no m'agradaven...i ara com enyoro no tenir-ne perque les trobo boníssimes i a més tant en dolç com salat, són una meravella...

ANNAFS ha dit...

Quina combinació de loç i salt tan fabulosa. A casa ens agraden molt les figues i ara que n' és el temps...

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Margarida; -El món de la cuina- Doncs ja pots regalarme-les, doncs amb diferentes salsetes per acompanyar m'agraden força.
A mí les figues m'agraden, peró trobar-me-les, al mercat -exepte les figueres de qui saps de qui son- doncs anar amb bicicleta, o a peu, o correns etc. i trovar-te, amb figueres pels camins, hi pots trobar de tot menys figues.

Maria; -La menta fresca- Quànt vaigis al super i compris figues, pensaràs bé, doncs la salsa no pot ser més fàcil, que el que dic a la recepta, de veritat¡¡.

Gemma; -La cuina de casa- Caramb¡ celebro que t'hagi agafat aquesta "passió" per les figues, amb aquesta recepta i la salsa, bona, bona i senzilla de fer. Ja m'explicaràs¡.

Els Peixos; Com estic dient, és molt i molt senzilla de fer, és dolça i fa un contrast molt bó amb les llonzes. Aquestes ja no estàn bones... estaràn més bones les que tu farás, de segur que sí¡.

A peu coix; Apunta, que faràs diana segur¡¡.

Josep; -El café de nit- Aquest plat el fa bó, la senzillesa que té. Moltes gràcies per els teus al.lógis Josep.

Núria; -Cocinarte- Com dius tu Núria, i amb tota la raó del món, sensasionals¡. Una menja per no anyorar-la, doncs ara és temps de figues, amb uns resultats boníííísims també¡.

Anna; -M'agrada cuinar- Doncs, si us agraden a tots, aquí tens un petit exemple del que es poden fer amb les figues¡. Que vaigi de gust Anna¡¡.

Mercè ha dit...

Renoi, quin plat més original! I la presentació, fantàstica Josep!
De totes maneres, jo no sóc gens amant de les figues. :p
I parlant de figues, dissabte en vaig comprar per fer unes postres i ara me n'adono que són força diferents a les figues catalanes! ;)
Petons!

PILAR ha dit...

Molt bó aquest plat. La carn de porc deu quedar molt bé amb les figues. La salseta, deliciosa, i l´acompanyament, de luxe.
Fins aviat!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Mercé; -Cuina per llaminers- L'originalitat d'aquest plat, resideix en la seva senzillesa.
És una fruita de temporada curteta, peró en gran asortiment de receptes.
América -en aquest cas California- tot és diferent i aixó que California, el clima és molt semblant al d'aquí. Una abraçada des de l'altre "cantó". Josepb.

Pilar; -El Cau de cuina- Las gràcia d'aquest plat, és la senzillesa del muntatge, i després el contrast del dolç de la salseta i el salat de la carn, fins aviat Pilar, i com sempre, moltes gràcies per entrar en el meu blog. Una abraçada¡.

No tot són postres ha dit...

Escolta Josep, això ja passa de mida!! quina salseta més bona amb aquest timbal de patates...., però jo com la Margarida les llonzes si vols te les regalo. I sobretot vull que les figues me les portin a casa, m'he acostumat a que el veí del 5è ho fa i així no cal que m'acosti a la figuera ni que m'embruti, jejej

PTNTS
Dolça

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolça; -no tot són postres...- Una salseta la mar de facileta de fer. Les llonzes hi són per donar el contrast del salat-llonzes- i dolç -figues-. Que bé tenir un veí tant atent que t'ho porti a casa i poder gaudir d'aquest fruit tant bé. Salutadions Dolça¡¡.

Cristina ha dit...

Quina bona pinta!! M'encanten les figues, sobretot acabades de collir!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cristina; -Crijoarmael- Si són acabades de collir i saps d'on son, segur que aquest fruit, no té rival¡¡, boníiiiiiisimes de menjar i acabades de "fer", que vaigi de gust Cristina¡¡. Josepb -menja de bacallà-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,