Pollastre amb agredolç de magrana

3 de novembre de 2016



.-Haikús del magraner.-

Ve prest novembre,
el groc del magraner
cau blanc a terra.

Gelós de l'aire,
empresona la llum
amb el ramatge.

Llances o peixos,
ocells o ulls o mans,
l'estol de fulles.

Tres retxes basten
per acotar amb amor
dotze pams d'arbre.

  
Francesc Florit Nin (Ciutadella de Menorca, 11 de setembre de 1960)


  .-Portal a la tardor.- (Mireu l'enllaç si us plau)
 

 Els colors vermellosos, grocs i ocres dels arbres, anuncien l'arribada de la tardor, l’espera serà recompensada amb els fruits amagats sota terra. 


 .-Flor del magraner.-
   
  Les seves flors son vermelles i els estams de color groc. Floreixen els mesos de maig/juny.

   
 .-Flor del magraner polinitzada.-
  
El magraner i el seu fruit la magrana, és un d'aquest fruits de tardor, l'espera serà recompensada amb corona de fruits vermells.



     A Grècia, era considerat com a símbol de l'amor i la fecunditat.

     L' història dels  amants de Verona de W. Shakespeare, escenifica a l´escena de la balconada, Romeu, enfilant-se damunt d’un magraner tot declarant el seu amor cap a Julieta.   



   Amb una mà de morter, picarem les magranes i les posarem dins un atuell. Reservarem.
   En una planxa fregirem el pit de pollastre. Reservarem.
   Farem la salsa de magranes en una paella, hi posarem els grans de magrana amb una mica d'oli de girasol i reduirem a foc lent, quant començi  a treure el suc de les magranes tirarem el vinagre balsàmic i anirem remenant, seguidament  tirarem la mel -jo he posat de mil flors- seguirem remenant i deixarem que tot plegat s'enganxi junt  amb els grans de la magrana.


 (Blogaires; que vagi de gust¡¡) 

8 comentarios:

Fem un mos ha dit...

Aquest pollastre te d’estar molt bo amb les magranes. Mira que encara no he cuinat mai amb magranes i això que m’agraden molt.
Una abraçada

Cristina ha dit...

Quines entrades més instructives que ens fas! S' han d'aprofitar tots els fruïts que la natura ens regala.

ISABEL ha dit...

Deliciós aquest plat, jo també cuino la mangrana amb pollastre.
La recepte es molt semblant. La tinc publicada al blog.
L'entrada de 10-
Ets únic !!!!!!!!!!
Una abraçada

Cuina Cinc ha dit...

Bon dia, Josepb,
Les magrana és una fruita de tardor molt bona i plena de "xispetes" de color.
Haurem de provar la teva recepta.
M'agrada posar-la en les amanides.
Deixo l'enllaç:
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2015/11/amanida-de-magrana-codonyat-ceps-i.html
Pots utilitzar les fotos del meu blog, si t'agraden, posant el nom i l'enllaç.
Gràcies per seguir i compartir
Bon cap de setmana!


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Sión Miquel; -Fem un mos- Demuestra un botòn... aquesta pot ser una forma de cuinar amb magranes, la cuina i l'inspiració, farà la resta.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

Cristina; -Bufet de postres- Les fruites i verdures de temporada són de les millors que podem trobar i hem d'aprofitar-les, com molt bé dius.
Salutacions Cristina¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- La salsa amb magranes dóna molt per fer amb plats i combinacions, el color vermell dóna tons ben bonics i resalta els plats.
Moltes gràcies per els teus elògis cap a mí.
Salutacions Isabel¡¡ :O)

Fina; -CUina cinc- Moltes gràcies, com sempre, per els teus comentaris.
Salutacions Fina¡¡ :O)

M Glòria ha dit...

Caram, que bo ha de ser aquest pollastre. M'agrada molt aquesta recepta
Ptnts cap a Badalona
Glòria

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Glória; Les magranes donen aquest plat un toc molt especial de dolçor i també de bon gust i el pollastre acompanya molt i molt be.
Salutacions cap a Reus¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,