Fesols menuts, ull ros

24 d’octubre de 2016 Fesols menuts, ull ros


  Aquest fesol és molt apreciat i valorat a les comarques del Maresme, Pla de l'Estany, Alt i Baix Empordà.
   De pell molt fina, molt digestiva, sense farina ni mantega.

   És sembren entre els mesos de maig/juny. La millor data i com a referència és per Sant Ponç patró dels herbolaris i apicultors, 11 de maig.     Es recullen als mesos d'agost i setembre.
  La millor manera de fer-los són bullits i regats amb un raig d'oli, encara que acompanyen molt bé amb cansalada, amb talls de bacó, pernil... es poden fer guisats, acompanya infinitat de plats d'estiu, amanides, empedrats, amb bacallà, amb peus de porc, amb gambes...


(fesols menuts, acabats de bullir amb un raig  d'oli)

  Si voleu mes informació i us interessa la seva compra poseu-vos en contacte en mi al facebook en l'apartat mensajes i deixeu el vostre comentari.
 Aquets fesols, són de la comarca del Maresme, són de K. 0. Sense intermediaris i collits aquest any.
    La mongeta del ganxet,  fins a mitjans novembre no es collirà, jo les tinc demanades -5 kilos- i com els fesols menuts/ull ros, si esteu interessats, deixeu-me un comentari a facebook en l'apartat mensajes,  els que teniu el meu teléfon poseu-vos en contacte en mi. El preu varia molt al de les botigues que el comercialitzen i si tenen aquest producta, el preu s'eleva considerablement.

 6 comentarios:

Anna Pigarda ha dit...

Són tan bons els fesols que amb un raig de bon oli ja en tenim prou per menjar un plat espectacular! Gràcies per compartir aquestes descobertes, Josep!

Rosa Rotger { Blog TIBERIS } ha dit...

Hola Josep , a Menorca també els menjam , noltros els hi deim "guixons" . Salut !!

Eva Macià ha dit...

Aquests fesols tan bons no necessiten més que un bon raig d'oli, oi?? un petó!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; -Retalls de cuina- Els productes bons, no necessiten res mes, de l'olla al plat.
Salutacions Anna¡¡ :O)

Rosa; -Tiberis- Un bon plat de fesols menuts/"guixons" no tenen rival a taula.
Salutacions Roser¡¡ :O)

Eva; -Cuinant entre llibres- La veritat és que si,tant sols necessiten un bon raig d'oli, el que és bo i natural, és bo a tot arreu.
Salutacions Eva¡¡ :O)

Juan Hernández ha dit...

Hola José. No he probado este tipo de judías pero por lo que leo deben ser una delicia. Cocidos y con un poco de aceite, fabulosos.
Un abrazo.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Juan; -Cocina por afición- Si las pruebas, seguro que repetiràs. Estas de la fotografía, son del pueblo de mi señora, zona donde se encuentra en mucha abundància y tambièn en muchas variedades.
El pueblo és Tordera y la comarca Maresme.
Saludos Juan¡¡ :O)Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,