.-Flor del cardamom.- |
El cardamom, és una de les espécies que a mí particularment més m'agraden. Aporta un toc suau els plats i un perfum delatador que et captiva i t'acosta cada cop més a ell.
.-Flor de la vainilla.- |
La vainílla és la tercera espècia més cara del món, després del safrà i el cardamom. Són les seves beines, que un cop seques es fan servir per aromatitzar; gelats, pastisos, cremes, s'utilitza també en perfumeria...
Ingredients:
375 ml de nata líquida
125 ml de llet sencera
50 g de sucre
5 rovells
1,5 culleredeta de cardamom en pols
1 ou
1 branca de vainílla (jo he fet servir, vainilla líquida)
Preparació: (per a 4 terrines -"foto"- )
Bullirem la nata, la llet, la branca de vainílla i el cardamom.En el túrmix barrejarem els ous, -els 5 rovells- l'ou, -sencer- i el sucre.
Un cop ho tinguem tot ben barrejat i aromatitzat, ho retirarem del foc. Barrejarem amb els rovells sense parar.Colarem i omplirem flameres. Deixarem coure al bany maria 85 º fins que quedi ben quallat, al voltant d'una hora aproximadament.
Aquesta recepta està extreta del blog de la Mercé; Cuina per llaminers. Moltes gràcies Mercé per compartir aquestes receptes tant precises amb les pupil.les gustatives.
Com molt bé diu la Mercé, no és ni crema catalana, ni és un flam, és una crema que molt bé pot servir per un postre amb un toc diferent de gust, per tal de donar-l'hi un altre atractiu als postres de cullereta.
375 ml de nata líquida
125 ml de llet sencera
50 g de sucre
5 rovells
1,5 culleredeta de cardamom en pols
1 ou
1 branca de vainílla (jo he fet servir, vainilla líquida)
Preparació: (per a 4 terrines -"foto"- )
Bullirem la nata, la llet, la branca de vainílla i el cardamom.En el túrmix barrejarem els ous, -els 5 rovells- l'ou, -sencer- i el sucre.
Un cop ho tinguem tot ben barrejat i aromatitzat, ho retirarem del foc. Barrejarem amb els rovells sense parar.Colarem i omplirem flameres. Deixarem coure al bany maria 85 º fins que quedi ben quallat, al voltant d'una hora aproximadament.
(Blogaires; que vagi de gust¡¡) |
Aquesta recepta està extreta del blog de la Mercé; Cuina per llaminers. Moltes gràcies Mercé per compartir aquestes receptes tant precises amb les pupil.les gustatives.
Com molt bé diu la Mercé, no és ni crema catalana, ni és un flam, és una crema que molt bé pot servir per un postre amb un toc diferent de gust, per tal de donar-l'hi un altre atractiu als postres de cullereta.
12 comentarios:
Una crema boníssima i molt ben aromatitzada JosepB!!!!
Ptnts
Glòria
Un aroma sutil le debe de dar el cardamomo. Curiosa combinacion y buena seguro
una abraçada
El sabor del cardamom i la vainilla ha de fer d'aquestes postres una crema diferent i bona.
Petons.
Vaig descobriri el cardamon en un taller de cuina nòrdica i la seva aroma em va sorprendre molt gratament! Ha de ser una crema ben deliciosa! I l'aroma....Una abraçada!
l'haurem de tastar aquesta crema!!
M. Glória; -No tot són postres...- Un perfum molt subtil i captivador, l'aroma d'aquesta crema esta molt equilibrada.
Salutacions cap a Reus¡¡ :O)
Miquel; -La cocina de MIguel- Un aroma molt captivador i també una crema diferent a les que estem acostumats a menjar.
Moltes gràcies Miguel, per deixar el teu comentari.
Salutacions¡¡ :O)
Ana;-La cocinera de Bétulo- Un sabor diferent i molt temptador.
Salutacions Ana¡¡ :O)
Anna; -Retalls de cuina- Com ja he dit, el cardamom és una de les espécies que més m'agraden i sempre busco receptes per poder-les fer.És una crema ben apreciable.
Salutacions Anna¡¡ :O)
Sussi;-Aracuina- Doncs si fas aquesta crema, ja m'ho sabràs dir.
Moltes gràcies per entrar en aquest blog i deixar el teu comentari.
Salutacions Sussi¡¡ :O)
Que faríem sense les espècies i les plantes aromàtiques!!
El cardamom s'utilitza molt en la cuina Índia no té termes mitjos com la India o agrada o no.
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/08/sensacions-al-plat-especies-i-plantes.html
Et deixo un sensacional postres - familiar amb vainilla, Te'l recomano molt, a mi em fascina: http://cuinacinc.blogspot.com.es/2015/01/crema-de-tapioca-i-pinya-amb-aroma-de.html
Bona festa Josepb i família,
Fina
Fina; -Cuina cinc- El cardamom, és una espècie molt preuada a l'India, com molt bé dius Fina. Donen la benvinguda als comensals i forasters quant fan el café, acompanyat amb el cardamom impregnant tot l'ambient amb aquestes aromes.
Vaig llegir la teva entrada i realment és molt atractiva.
Salutacions Fina¡¡ :O)
Ostres, aquests gotets són unes postres de luxe! a mi la vainilla m'encanta, així que hauré de provar-les ;). Una abraçada!
Eva; -Cuinant entre llibres- Uns ingredients tant subtils de gust, necessiten bons aparells per servir.
Si els proves ja m'ho diràs.
Salutacions Eva¡¡ :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,