El Pastís del Dimoni

8 de maig del 2015




   Com cada any pel maig a Badalona s.hi celebren les Festes de Maig -Sant Anastasi patró de Badalona 11 de maig- i durant tot el mes s'hi celebren tota mena d'actes; esportius, festes populars, concerts...
    L'acta principal és per la vigília de Sant Anastasi on el dimoni -que aquest any celebra els 75  anys-, es cremat a la platja de Badalona. Aquest any, està dins d'un gran pastís aguantant a cada mà, una espelma amb un 7 i a l'altre el 5.
    També cada any, va dedicat algún tema i com en Mortadelo, canvia de vestimenta. Ah... per cert¡ si voleu buscar l,any del vostre dimoni, apretant aquí, trobareu el vostre, disfressat de...?


     Aquí us deixo el meu dimoni de l'any que vaig néixer
   

   Bé, per celebrar aquest 75é aniversari, he volgut fer el meu pastís per celebrar amb tots vosaltres, les festes de maig de Badalona que ja sabeu que hi esteu tots convidats.
    Per molts anys Dimoni¡¡  
Pastís del dimoni 



   Ingredients per la  base brisa:  

   250 g de farina tamitzada
   125 g de mantega (consistència pomada) 
      2 ous
   Una pessigada de sal
    1 taronja o llimona ratllada

  Ingredients per el farciment: 

   700 g de formatge per untar 
   400 g de sucre 
   300 g de formatge mascarpone 
       6 culleradetes de nata per muntar
       5 ous sencers
       3 cullarades soperes de farina
       2 ous (els rovells)
    Un grapat de maduixes 

   Per fer la base brisa:

   En un atuell d´alumini, posarem la mantega amb consistència pomada  i l'hi posarem la farina tamitzada, amb una forquilla de fusta ho amalgamarem, posarem els dos ous, ho tornarem a remenar, la pessigada de sal i la taronja o llimona ratllada, primer amb la forquilla i després amb les mans, fins aconseguir una massa que ens quedi una bola. la deixarem a la nevera tapada al voltant de mitja hora.



   Per fer el farciment: 

   En un altre atuell d'alumini, hi posarem els dols formatges el d'untar i el mascarpone, l'hi tirarem les cullarades soperes de farina i ho remanarem. D'un en un i tirarem els 5 ous sense deixar de remenar, tallarem les maduixes i també els hi posarem que quedi tot ben amalgamat, els 2 rovells d'ou, el sucre que el tirarem de mica en mica i finalment les sis cullarades de nata per muntar. 
    Amb un curró aplanarem la massa brisa que teniem a la nevera, l'ha posarem al forn amb un motlle desmuntable untat amb mantega i una mica de farina i l'hi posarem la massa al forn durant 10/15 minuts. Passat aquest temps la treurem i tot seguit i posarem el farciment  i ho tornarem a posar al forn, primer amb el forn al màxim de temperatura que tinguem durant 10 minuts, passat aquets 10 minuts al baixarem a 100 º i el deixarem una hora. El treurem del forn i el podrem adornar, -amb aquest cas- amb forma de dimoni.    
   
       
 (Qué... no és tota una tentació...?, doncs blogaires, que vagi de gust¡¡)

    Aquest post, va dedicat a les noies del hospital de Badalona i concretament al laboratori del hospital  on cada día fant anàlisis i donen els resultats a pacients, per tal que aquestes tentacions de receptes no passin més enllà de simples proves de manteniment i controls rutinaris.
    Moltes gràcies per fer la feina ben feta¡¡   

5 comentarios:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quin dimoniet de pastís has fet, tota una temptació, després de menjar-lo les noies del laboratori de l'hospital et fan anàlisis i surt una sang ben dolça.
Petons.

esborrar ha dit...

Boníssim! Quina pinta, un pastís molt divertit i segur que molt bo. Bona celebració!
Marta

Eva ha dit...

Apa, quina tradició més curiosa, oi? el dimoni de l'any que vaig nèixer és com una espècie de drac amb un St. Jordi, molt xulo! i el teu pastís una gran proposta per a celebrar aquest dia festiu, m'encanten els pastissos de formatge. Un petó!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La cocinera de bétulo- si es fan les coses ben fetes, de ben segur que si que surten bé. Es pot menjar un pastís d'aquestes dimensions i a la vegada poder-ho disfrutar sense pasar-se.
Salutacions Ana¡¡ :O)

Marta; -Pebre i xocolata- Aquest pastís fet d'aquesta manera és una tentació increïble si a més a més l'hi posem el formatge -si agrada- és multiplica per a dos¡¡
Salutacions Marta¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Eva; -Cuinant entre llibres- Una celebració que porta 75 anys i cada any si afegeixen mes i mes celebracions, aquest any ja han començat a finals d'abril i acabaran a principis de juny.
El formatge també és un pastís preferit per a mi.
Salutacions Eva¡¡ :O)

MOLTES GRÀCIES PER ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josep -Menja de bacallà-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,