Ja feia dies que tenia al cap fer aquest pastís de trufa, també feia dies que tenia la recepta i "estudiava" la forma de com fer-la.També he de dir que mai no havía treballat amb glucosa líquida. El resultat com podeu veure és força interessant, encara que no el que jo m'esperava, doncs el fer-ho amb la glucosa líquida, ha sigut el que m'ha despistat una mica i he anat molt amb compte en posar-la en aquest pastís.
Ingredients per la base de xocolata:
4 cullerades de farina blanca
2 cullerades i mitja de sucre extrafi
2 ous
2 cullerades de rom
1 culleredeta de cacau en pols
Ingredients per el farciment:
550 de xocolata negre, fet a trossos
500 ml de nata líquida per muntar
65 g de glucosa líquida
2 fulles de gelatina
cacau en pols per adornar el pastís
Preparació per fer la base de xocolata:
Posarem al bany maria els ous i el sucre ho batarem al voltant de 10 minuts fins que estigui tot plegat ben lligat i obtinguem una massa doblada de volum. Ho treurem del bany maria i ho seguirem remanant fins que es refredi.Tirarem la farina tamitzada junt amb el cacau a la barreja; ous/sucre, i ho remanarem fins que ens quedi ben lligat tot plegat. Ho posarem en un motlle de 20 centímetres al forn -el motlle el tindrem previament untat amb mantega i farina-i el deixarem 15 minuts fins que veiem que la base es troba suelta i tot seguit la deixarem refredar en una reixeta.
Un cop freda punxarem la base i la untarem amb el rom.
Preparació per fer el farciment:
Posarem la xocolata al bany maria. Estovarem la gelatina amb aigua freda i després amb un tassó amb aigua calenta i l'hi tirarem la glucosa líquida i ho deixarem fins que bulli. Ho remanarem fins deixar-ho ben amalgamat. Ho tirarem a la xocolata i seguirem remenant amb un batedor petit.
Batarem la nata líquida fins obtenir-hi el punt de neu, ho afegirem a la barreja de xocolata freda i seguirem remenant. Omplirem el motlle que tenim la base de xocolata untada amb el rom i omplirem el motlle amb la massa de trufa i ho aplanarem amb la espàtula. Ho deixarem a la nevera fins que quedi ben fred i la massa estigui ben enganxada.
Treurem el pastís del motlle, un cop estigui fred, i tirarem el cacau en pols per a sobre tot fent-l'hi algún dibuix amb una forquilla.
Podem acompanyar amb un café carregat i/o també amb unes cireres fresques. De ben segur que quedarem molt i molt bé amb aquest pastís.
Voldría dedicar aquesta entrada a una persona que sempre està destapant blogs per tal de que tothom ens trobem entretinguts i tinguem idees agafades d'altres blogaires. Crec que val la pena donar-hi una passejada per el seu blog i remenar receptes, tot mirant a les seves cassoles, també.
Moltes gràcies Mercé per seguir destapant les ganes de remenar les cassoles dels altres blogistes.
21 comentarios:
Ah!!!!! no em perdré la fabulosa i bona recepta d'aquest pastís de trufa.
Per cert, on trobes la glucosa líquida??????
Molt bona idea!!!!!!, crec que la Mercè de Destapant Cassoles es mereix que tots fem pinya i visitem el seu bloc. Ella ha fet que nosaltres cada vegada en coneixem mes. Espero que la xarxa el mes de Juny s'ompli de les seves receptes.
Vinga passe-ho.
JosepB, la Mercè es mereix això i molt més, sobretot quan la coneixes en persona com es el meu cas. Estic molt d’ acord amb tu.
Una abraçada.
El pastís ha d'estar molt bo Josep. Jo no he fet servir mai la glucosa líquida.
Tal i com et vaig comentar penso que la Mercè s'ho mereix, encara que no participo en ningún dels retos que hi han pels blogs, cada dia i ha més.
Petons.
Genial el pastis i la proposta, compta amb mi.
Molt bona idea, em sembla perfecte destapar el blog de la Mercè al mes de juny!
I aquest pastís es mereix una onada!
Com vulgueu! aviam que diu ella.
Per mi perfecte!!!! A veure que en diu ella!!!!
Ptnts
Dolça
Del pastís en vull un trosset...i la proposta de remebar les receptes de la Merce, acceptadíssima!!!
em sembla un vici i una temptació total per xocoaddictes! jo en tinc una semblant publicada, i he de dir que agrada moolt! petons
Mmmm deliciós! aquest pastís és d'aquests que sempre triomfa, oi?? un petó!
Ostres Josep...m'has deixat sense paraules!...Estic molt il.lusionada!. Caram... Això si que és una sorpresa agradable!. M'has fet pujar l'ànim tu, la Isabel i ara tots amb els seus comentaris!Estare encantada que entreu remeneu i trieu una recepta del meu blog!,
Moltes gracies per la iniciativa Josep. Aquest mon de blocaires esta ple de GRANS persones!!! Una abraçada!
Per cert!, aquest pastís té una pinta boníssima!
Em sembla una idea genial!!! el 20 de juny del blog al plat amb Destapant Cassoles!!!!!! M'apuntoooooo!!!!
Un pastel de lo que no se puede pasar sin tomar un trozo. Riquísimo.
Bon cap de setmana
Isabel; -La cuina de la Isabel- Encara que porta una mica de feina aquest pastís, la seva posada en escena és increíble.
Salutacions Isabel¡¡ :O)
Ana; -La cocinera de bétulo- A mí em va passar el mateix, no n'ha havía fet servir mai i la veritat és que si no estàs acostumat a fer-la servir és una mica complicada.
Salutacions Ana¡¡ :O)
Cristina; -Crijoarmael- És un encant de pastís, la veritat és que si, encara que com estic dient, porta una bona estona de feina.
Salutacions Cristina¡¡ :O)
Blanca; Moltes gràcies per l'onada¡¡ :O)
Teresa; -Com a casa res¡¡- Llàstima Teresa, doncs és va acabar desseguida i en poca estona.
Salutacions Teresa¡¡ :O)
Roser; -Trifàsic de Baileys- Qué serà que tots els vicis tant viciosos són irresistibles...? però... qué bons, veritat?
Salutacions Roser¡¡ :O)
Eva; -Cuinant entre llibres- Sempre triunfa, la veritat és que si, encara que fer-lo porta força feina¡¡
Salutacions Eva¡¡ :O)
Mercé; -Destapant Cassoles- Una pinta, amb onda i clentxa ben perfilada¡¡
Una abraçada Mercé¡¡
Miquel; -La cocina de Miguel- La veritat és que si, un bon pastís per fer-lo i queda molt i molt bé.
Salutacions Miquel¡¡ :O)
MOLTES GRÀCIES PER ELS VOSTRES COMENTARIS.
PER EL MES QUE BE, PER VOTACIÓ POPULAR, EL BLOG ESCULLIT SERÀ EL DE LA MERCÉ; DESTAPANT CASSOLES. Josep -Menja de bacallà-
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,