Crema de Marialluïsa

17 d’abril de 2015



.- Flors i fulles de la Marialluïsa.-

   Aquest mes, el blog escollit per la Mercé -Destapant Cassoles- per el repta, ha estat el de la María Ángels -Visca a la cuina-. 

   Vaig trobar-la tant bonica l'entrada de la María Àngels, que em el seu permís l'he volgut copiar tal com està escrita en el seu blog:

   Al pati de l'avi la marialluïsa perfuma tots els racons. Ens agrada recollir-ne les fulles i deixar-les assecar per gaudir de la seva essència els dies de fred de l'hivern. Però per no haver d'esperar tant, vam fer una infusió amb llet i així, en va sortir una crema suau, amb el sabor de llimona tan propi d'aquesta planta.




   Ingredients:

250 ml de llet
  80 g de sucre
    2 rovells d'ou
    1 cullerada gran de Maizena
     Unes fulles de marialluïsa




   Preparació:

   Farem una infusió amb la llet i les fulles de marialluïsa, escalfarem la llet junt amb les fulles al foc i l'ha deixarem reposar unes quantes hores. Un cop la llet tingui l'aroma de la marialluïsa, la colarem  i tot seguit la reservarem. En un cassó hi posarem els rovells i també el sucre i ho barrejarem. Afegirem la Maizena i seguidament abocarem la llet. Ho remenarem per tal de que quedi tot ben unit i ho posarem al foc sense deixar de remenar. Un cop arrenca el bull, retirarem la crema de marialluïsa  i ho col.locarem amb gots. Un cop estigui freda, ho decorarem amb fruites del bosc i/o amb fulles de
marialluïsa.





 (Blogaires; que vagi de gust¡¡)

   Aquesta recepta, va ser publicada per la María Àngels el dijous 9 de juny de 2011
   Moltes gràcies María Àngels.







   
 

21 comentarios:

VISCalacuina ha dit...

Moltíssimes gràcies per haver publicat aquesta recepta, és una de les meves preferides, em fa molta il·lusió que l'hagis escollida!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ha d'estar molt bona la crema, es una herba que m'agrada molt en infusió. Quina bona pinta!
Petons.

M Glòria ha dit...

mmmmm, quina crema més bona i més suau!!!
Una boníssima proposta per al Del Blog al Plat
PTNTS
Dolça

mercè ha dit...

Quin aspecte més suau oi?, com la majoria de receptes de Visc a la cuina!, molt propia aquesta suavitat a les seves receptes!
Gràcies Josep per estar sempre al cas de la proposta de DEL BLOG AL PLAT!!!

Sílvia A. ha dit...

M'agrada!!! i amb la marialluïsa que tinc al pati!!!!!

Teresa ha dit...

Josep, hem coincidit... i mira que hi ha receptes per triar!!! ens va agradar molt! bona setmana

Joaquina ha dit...

Una recepta molt ben triada pel repte d´aquest mes!!! molt bona aquesta crema. Bona setmana!

ISABEL ha dit...

Ostres!!!!!!!
Tot un èxit aquesta crema de mariallüisa.
La tindré que fer de totes totes.
Una abraçada

Anna Pigarda ha dit...

Ha de ser un plat molt delicat de sabor! Sols he fet servir fins ara les herbes aromàtiques per donar un petit punt de sabor als plats, però mai com a ingredient principal! L'hauré de provar. Una abraçada!

Miquel ha dit...

Josep essta claro que hoy ha triunfado esta crema en el homenaje a Maria Angels.Nunca la he probado la maria lluisa, tendré que ponerme las pilas.
Bona setmana

Gemma ha dit...

Jo també vaig escollir la recepta per les paraules tan boniques de la M Àngels! És que la marialluïsa es mereix tot aquest homenatge, oi?

Cristina ha dit...

M'he venir ganes de fer la crema! M¨ha encantat la teva entrada tant instructiva com sempre...

Pebre i xocolata ha dit...

Quina bona pinta! Li dónes un toc especial a la crema... boníssim!
Marta

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


María Ángels; -Visc a la cuina- Una molt bona recepta, amb una aroma molt i mot particular que la fa, també, diferent al paladar.
Salutacions María Ángels¡¡ :O)

Ana; -la Cocinera de Bétulo- Una recepta amb un toc diferent de gust molt apropiada per canviar de gustos amb la crema de sempre.
Salutacions Ana¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


M: Glória; -No tot són postres...- Una molt bona proposta -com molt bé dius- per aquest repta i per fer-la en altres moltes mes ocasions també.
Salutacions "ganxeta" :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Mercé; -Destapant Cassoles- Una gran veritat Mercé, tots els plats de la María Àngels són d'una finor molt i molt elevada, i aquest n.és un d'ells també.
Salutacions Mercé¡¡¡ :O)

Silvia; -Cuinar es senzill- Doncs a disfrutar de les olors del pati i d'aquesta crema a la marialluïsa, també¡¡
Salutacions Silvia¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; -Com a casa res- Bona coincidència, doncs quant una cosa és bona, ho és aquí i a tot arreu.
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Joaquina; -La cocina de los inventos- Ho és de bona i amb una aroma molt acertada¡¡
Salutacions a Almacelles¡¡ :O)

Isabel; -La cuina de la Isabel- Éxit assegurat, de segur que si Isabel¡¡
Una abraçada Isabel¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; -Retalls de cuina- Veuràs que si la fas és d'una suavitat molt i molt agradable.
Una abraçada també per a tu Anna¡¡ :O)

Miquel; -La cocina de Miquel- Una recepta molt i molt acceptable i d'una finor molt delicada, éxit assegurat de veritat¡¡
Salutacions Miquel¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; -La cuina de casa- La marialluïsa i la María Ángels, també s'ho mereix amb aquestes receptes tant i tant fines de gust i de sabor.
Salutacions Gemma¡¡¡ :O) :O)

Cristina; -Bufet de postres- Si la fas veuràs que dolça i que bona que queda.
L'entrada que he fet, tant sols he copiat el que deia la María Ángels en el seu blog, un encant d'entrada.
Salutacions Cristina¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Marta; -Pebre i xocolata- Un toc molt delicat que s'ha l'hi dóna en aquesta crema, un encant molt ben trobat¡¡
Salutacions Marta¡¡¡ :O)

MOLTES GRÀCIES A TOTS ELS QUE DEIXEU ELS VOSTRES COMENTARIS EN AQUEST BLOG.
Josep. -Menja de bacallà-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,