Aquí us deixo un altre recepta feta amb salsafins, aquesta impressionant paella que va ser el delit del diumenge passat per dinar. Encara que en aquesta temporada no en n'hi ha, comprats en plena temporada i després congelats és una bona opció per poder-los gaudir tot l'any.
Els salsafins que ja us he deixat en altres ocasions receptes, és un producta molt apreciat a les comarques de Girona, de color marronós i d'un sabor molt suau i agradable al paladar i com ja us he dit amb infinitat de plats i receptes per cuinar.
Bé, aquí deixo aquesta recepta per tal de que podeu apreciar tota aquest bon gust d'aquest producta tant i tant arrelat a les comarques gironines. Espero i desitjo que sigui del vostra gust.
Ingredients: (la de la "foto" per 6/8 persones)
Un pom de salsafins (8/10 arrels)
2 cebes de Figueres mitjanes
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
Un grapat de pèsols
6/8 tasses de cafè d'arrós (una per persona)
Oli
Sal i pebre
Preparació:
Posarem en una paella l'oli d'oliva i tirarem el pebrot vermell i el pebrot verd tallats ben petits, després hi tiraren la ceba tallada ben petita i deixarem que es faci a foc suau, un cop veiem que està ben caramel·litzat i podem tirar una copeta de vi ranci i deixarem que redueixi tot plegat.
Tindrem el caldo dels salsafins al foc i ben colat -dic ben colat, doncs, és un caldo que encara que els salsafins estàn ben nets i netejats sempre és millor col.lar-ho- i tirarem les tasses d'arrós a la paella i el caldo dels salsafins junt amb el col·lador, esperarem 20 minuts per tal que l'arrós és vagi fent, anirem afegint caldo dels salsafins si s'escau i quant veiem que comença a fer el "xup-xup- i anirem tirant els salsafins tallats a rodanxes ocupant tot el voltant de la paella, afegirem el pèsols ho rectificarem de sal i pebre i podem servir.
(Blogaires; que vagi de gust¡¡) |
10 comentarios:
Aquí tens una bloguera que mai ha tastat els salsafins :-(
Quan pugi cap a les comarques gironines hauré de donar un tomb pel mercat a veure si en trobo i els tasto.
PTNTS
Dolça
Quina bona pinta te aquesta recepta.
Com sempre molt encertat.
Una abraçada!!!!!!
Jo tampoc els he tastat, els salsafins! però no dubtaria a fer-ho si tingués un plat d'aquest arròs al davant, es veu boníssim! un petó!
No he provat mai els salsafins... potser va sent hora...! la paella fa bona pinta!!
Veo que no soy el unico que no ha probado los salsafins¡.Una buena y sana paella que seguro no dejasteis ni un grano.
Salutacions
senzillament Bravo!
Bon cap de setmana, Josep!
M. Glória; -No tot són postres... - La veritat és que sí, és un ingredient molt arrelat a la terra i de les comarques gironines. Si et deixes caure algún dia per aquestes comarques demane´ls i deixat portar per aquest producta tant i tant arrelat a la terra.
Salutacions M. Glória.
Isabel; -La cuina de la Isabel- La veritat -dono fe- que va quedar molt i molt bona, en va sobrar un parell de plats i l'endemà encara estava igual de bona.
Salutacions Isabel¡¡ :O)
Eva; -Cuinant entre llibres- Un altre cop, una telefonada i dius que vens a menjar salsafins i ho preparem al voltant d'una bona conversa. Et sembla bé?
Salutacions Eva¡¡ :O)
Teresa; -Com a casa res¡- Sempre hi ha una primera vegada, estic segur que de ben segur n'hi haurá una segona i potser més vegades. Va quedar molt bona la veritat¡¡
Salutacions Teresa¡¡ :O)
Miquel; -Les receptes del MIquel- Efectivament MIguel, no en va quedar n'hi un gra per menjar.
Salutacions Miquel¡¡ :O)
Fina; -Cuina cinc- Moltes gràcies per aquets al.lógis cap a mi.
Salutacions Fina¡¡ :O)
COM SEMPRE, MOLTES GRACIES PER ELS VOSTRES COMENTARIS. DESITJO QUE LES RECEPTES TAMBÉ SIGUIN DEL VOSTRES GUST.
Josepb. -Menja de bacallà-
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,