Crema de porros amb pera

22 de desembre del 2014




 Flor del porro


   Aquesta és una primera proposta per aquets dies de nadals que intentem buscar alguna menja diferent dels dies de cada dia, encara que avui en dia mengem de tot els 365 dies del any.

    Bé, jo he proposat aquesta crema de porros amb pera, doncs és molt lleugera i com entrant e inclús com a primer plat, podem quedar molt i molt bé davant dels nostres estimats.

   Els porros, es poden menjar crus si son les fulles tendres. Altres formes de menjar-los poden ser cuits, bullits o bé siguin fregits. Acompanyen molt bé amb carn i també amb peix.

   Aquesta crema de porros és una bona alternativa per començar suaument aquets nadals i amb els diferents plats que posaré per aquets dies, -que espero que us agradin- podrem continuar aquesta suavitat que tots desitgem.

   Ingredients: 

      4 porros mitjans
   400 g de patata
   700 g de caldo (*)
   300 g de pera
   200 g de nata líquida
       1 culleredeta de mantequilla
       1 culleredeta d´oli d´oliva
      20 g de pinyons
      50 g formatge parmesà
    Cibolet
    Sal i pebre

   Preparació: 

   Pelarem les patates i les tallarem totes a la mateixa mida.Tallarem el porro fent una creu a cada cantó i els rentarem a sota la aixeta. Calentarem la mantequilla i l'oli en una cassola grossa i sofregirem el porro 10 minuts, remenant de tant en tant. Afegirem les patates i el caldo i ho deixarem bullir, tapat durant 20 minuts. Pelarem les peres, i en deixarem una per posar-la dins la crema tallada a daus. Passarem per el braç eléctric tots els ingredients.Treurem del foc i posarem la pera tallada a daus, tornarem a posar-ho el foc i  tirarem la sal i el pebre. Afegirem la nata líquida i remanarem, si cal,  amb el braç eléctric un altre cop fins deixar una crema fina.Torrarem els pinyons amb unes gotes d'oli. Servirem la crema amb petits bols i ho decorarem amb la pera, virutes de parmesà, els pinyons i uns filets de cibolet posats per a sobre de la crema.
    Aquesta crema és pot servir freda o calenta, ara per aquets dies, queda molt millor servil-la calenta, aquesta de la "foto" està feta calenta i menjada amb cullera. Deliciosa dono fe¡¡


(Blogaires; que vagi de gust i que paseu un bon Nadal¡¡) 

    (*)  El caldo, jo vaig posar-hi aigua de Bezoya, doncs és molt poc mineralitzada i el que  busquem en aquesta proposta és una crema de porros amb pera. Feta d'aquesta manera, si fos caldo vegetal o de pollastre etc, l.hi trauria la cremositat dels porros i la pera que busquem en aquest plat. 

   
   






10 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


AMB AQUEST PLAT, US PROPOSO UN ENTRANT/PRIMER PLAT PER AQUESTS DIES DE NADAL, PLATS LLEUGERS, DONCS, EL QUE NO VOLEM ES ACABAR COM CADA ANY DE NO PODER ARRIBAR A SANT ESTEVE AMB CONDICIONS.
DESITJO QUE US AGRADI AQUESTA PROPOSTA I QUE PASSEU UN FELIÇ DIA DE NADAL AMB TOTS ELS VOSTRES ESTIMATS.
Josep. -Menja de bacallà-

La Cuina de l'Olga ha dit...

Aquesta crema és una delícia!!! Prova d'afegir-li una miqueta de bacallà i....veuràs!!!!
Petons,
Olga

trifasic de baileys ha dit...

quina crema tan delicada i sabrosa!! molt bona. bones festes i un petonàs

Cristina ha dit...

Ostres, aquesta combinació s'ha de provar!!! Que passeu molt bones festes!

VISCalacuina ha dit...

Una crema exquisida!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Olga; -La cuina de l'Olga- M'agrada molt més una crema de porros tota sola. El bacallà el deixo per a altres plats tant sols que siguin de bacallà.
Moltes gràcies per entrar en aquest blog i deixar el teu comentari Olga¡¡
Una braçada i fins la propera. :O)

Roser; -Trifàsic de Baileys- La veritat és que si Roser, és una crema que queda molt i molt fina per poder fer com un entrant/primer plat i queda molt fina, i és una delícia per el paladar poder menjar-la.
Moltes gràcies per entrar en aquest blog i deixar el teu comentari.
Salutacions i una abraçada Roser¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Cristina; -Crijoarmael- Una molt bona combinació per fer-la i, també, per els convidats que volguin provar-la i compartir-la.
Salutacions Cristina¡¡ :O)

María Ángels; -Visc a la cuina- Ho és, i dono fe que és veritat¡¡
Salutacions María Ángels¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


MOLTES GRÀCIES A TOTS ELS QUE ENTREU EN AQUEST BLOG I DEIXEU ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josep. -Menja de bacallà-

No tot són postres ha dit...

M'encanta la crema de porros amb pera, és molt suau!!

PTNTS i bones festes.
dolça

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


M. Glória; - No tot són postres...- És una crema molt i molt fina, és per aixó que agrada tant.
Una abraçada per a tu i també cap a Reus¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,