Salsafins arrebossats |
El salsafi és una planta molt arrelada a les comarques de Girona; -Pla de l'Estany, La Selva, Alt i Baix Empordà- de color marró, molt semblat al nap, encara que molt més apreciat per el gust molt més fi que té, és per aixó que la seva finor a la taula, l'hi dóna moltes possibilitats a la cuina.
És a la cuina on aquesta planta agafa la metamorfosis per trobar-l'hi el gust, que, un cop pelat i bullit, l'hi dóna en els plats aquest gust tant peculiar i de sabor tant remarcable.
Una recepta, aquesta, de mar i muntanya¡¡.
.-Salsafins amb bacallà.-
Ingredients: (*)
Filets de bacallà
1 ceba de Figueres (grossa)
1 got de vi ranci
1 micona de llard (opcional)
Preparació:
Pelarem els salsafins -millor fer-ho amb guants- i els posarem deu minuts amb aigua calenta, -si són tendres amb aquest temps n'hi haurà més que suficient- un cop escorreguts, els reservarem.
Dessalarem els filets de bacallà, els enfarinarem els passarem per la paella i un cop estiguin rossos, els treurem i els reservarem.
En una cassola de terra, sofregirem la ceba amb l'oli i la micona de llard i quant estigui rossa, i tirarem el got de vi ranci i el deixarem reduir, després i col.locarem els salsafins arrebossats i els filets de bacallà que teniem reservats.
Cal anar en compte amb els filets de bacallà, doncs un cop arrebossat tenen tendència a desfilar-se.
Si us agraden els salsafins, aquí en teniu un altre recepta.
(blogaires; que vagi de gust¡¡ ) |
(*) Les proporcions aniran en proporció dels comensals i els salsafins que l'hi poseu. La cassola ("foto") és per a 4 persones.
7 comentarios:
Com sempre, sigueu benvinguts en aquest blog. Els comentaris sempre son bons per tal de fer cada vegada les coses millor.
Moltes gràcies.
Josepb. -Menja de bacallà-
Josep em sembla molt atractiva.
Mai he fet salsafins, he sentit parlar però no els he vist mai.
Son fàcils de trobar?
Petons i que vagi de gust!!!!!!!
Cuanto tiempo querido amigo, pero estoy desbordada de trabajo...a tope y eso en estos días es todo un lujo.
Por variar nos traes otra delicia, de la que tomo nota.
un besote muy grande a los dos.
Que bé Josepb!
Una bona recepta!
A les comarques Barcelona és difícil de trobar-ne. No sé si a la Boquería.(?)
Un bon plat. A veure si m'escapo aviat a Girona, a La Selva.
Bon cap de setmana;
Cuanto tiempo querido amigo, pero llevo un año de un trabajo inmenso con la Escuela y no he parado, ahora retomo el blog y con mucha mas calma que antes! por variar nos pones una de tus delicias, creo que no hay plato que pongas que no sea francamente delicioso!
Como estáis!
Espero que bien, nosotros muy bien por Vigo pero con mucha lluvia ya!
Un besote enorme
Elena
Isabel; -La cuina de la Isabel- És una recepta de mar i muntanya molt i molt atractiva, bona bona¡¡
Encara que és un producte de les comarques de Girona, aquest producte és pot trobar al mercat de Sant Josep -Mercat de la Boquería-
Salutacions Isabel¡¡ :O)
Helena; -Cuatro espècias- Pren bona nota, doncs és un producta molt i molt fi al paladar i d'una dolçor molt merescuda.
Moltes gràcies Helena, tu també rep una forta abraçada de nosaltres dos. :O)
Fina; -Cuina Cinc- Veig que coneixes molt bé aquest meravellós producta. Al mercat de Sant Josep -Boquería- es troben. Encara que si fas l'escapada a la comarca de la Selva, et serà molt més fàcils trobar-los.
Salutacions Fina¡¡ :O)
Helena; -Cuatro Espècias- Moltes gràcies per el teu comentari. Una abraçada cap a Vigo Helena¡¡ :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,