Pastís de formatge a la vainilla (repta; del blog al plat)

23 d’octubre de 2014




   Aquesta és la meva segona aportació del repta; del blog al plat, que la Mercé del blog; destapant cassoles    organitza. Encara que sé que la Mercé em renyarà, no he pogut esperar fer aquest pastís de formatge -que són la meva perdició- i poder dir-vos que val la pena passar una estona a la cuina i veureu la satisfacció que us donará aquest pastís.
    Moltes gràcies Gemma i a tú Mercé, també, per la iniciativa. 
   Aquest mes ha tocat posar-se en el blog de la Gemma de; la cuina de casa i buscar en el seu fabulós arxiu de receptes i la veritat com que en n'hi ha moltes i molt bones, n'he fet un altre, que és aquest:

Pastís de formatge a la vainílla.    


Ingredients:

 300 g de formatge cremós  (*)  
 200 g de iogurt grec
 100 g nata líquida 30% MG
 180 g de sucre
 4 ous
 100 g de maizena
 1 pell de llimona ratllada
 2 beines de vainilla
 1 làmina de pasta brisa  (**)

Preparació:

   Folrar un motlle amb la pasta brisa. Punxar-la bé de la base, ficar-hi un pes a dins (cigrons secs o semblant) i coure-la 15 minuts a 180º. Treure del forn i deixar refredar.
Posar en un cassó la nata i la vainilla i, quan arrenqui el bull, retirar del foc i colar.
Triturar amb el túrmix el iogurt grec, el formatge, la ratlladura de llimona i la nata bullida.
A part, blanquejar els ous amb el sucre. Afegir la mescla del formatge i barrejar fins que quedi homogeni. Incorporar la maizena tamisada i barrejar bé.
Abocar la barreja dins el motlle sobre la pasta brisa. Coure-ho a 150 º durant uns 30 minuts, depenent de la mida del motlle. Deixar refredar.

 (Blogaires; que vagi de gust¡¡) 

(*)   El formatge que  he utilitzat és un de fresc batut.
(**)  La pasta brisa, és feta per mi. Aquí teniu  la manera que jo l'he faig . 


8 comentarios:

Eva Macià ha dit...

M'encanten els pastissos de formatge, sense excepció! i la textura d'aquest és de les que més m'agraden, cremoset! una elecció genial, un petó!

Gemma ha dit...

mmm..... recordo molt bé aquest pastís, és un dels meus pastissos de formatge preferits! Sóc fan de tots els pastissos de formatge!
Moltes gràcies per participar doblement, segur que la Mercè ho trobarà genial :)

Pebre i xocolata ha dit...

Sembla molt gustós i senzill de preparar, boníssim!
Marta

ISABEL ha dit...

Un pastís de formatge deliciós.
Petons

Anna Pigarda ha dit...

Veure la textura del teu pastís, i m'ha entrat una gana...!! Deliciosa elecció! Una abraçada Anna de retallsdecuina.cat

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Eva Macià; -Cuinant entre llibres- A mí em passa igual que tú Eva, m'agraden tots els de formatge, siguin de vaca d'ovella o de cabra, tots els trobo molt i molt bons. Aquest és amb un toc de vainílla, no té cap exepció de bo que està¡¡.
Salutacions Eva¡¡ :O)

Gemma; -La cuina de casa- El que és bo, és bo aquí i fora d'aquí, per tant bo assegurat¡¡ :O)
Salutacions Gemma¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Marta; -Pebre i xocolata-
Ho és de bo i també molt senzill de fer.
Salutacions Marta¡¡ :O)

Isabel; -La cuina de la Isabel- Ho és de bo, la veritat que sí¡¡
Salutacions Isabel¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; -Retalls de cuina- Fantàstic sabor al paladar, d'un gustós pastís de vainílla, fet d'un molt bon blog de cuina. Tot lliga.
Salutacions Anna¡¡ ;O)

MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS AL IGUAL QUE MOLTES GRÀCIES TAMBÉ, PER "PASSEJAR" PER AQUEST BLOG.
Josepb. -Menja de bacallà-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,