Ubicació de la Selva Negra (Alemania) |
La Selva Negra, és un massís muntanyós que es troba al sud-oest d´Alemania (al oest, per França i al sud per Suissa). El nom de Selva Negra, sembla ser que varen ser els romans que amb les seves incursions per aquets paratges l'hi posaren el nom, doncs la foscor que varen trobar en endinsar-se per aquets massís (avets i pins) van trobar-l´ho molt apropiat en donar-l`hi aquest nom.
El pastís, rep el nom de Selva Negra per tres ingredients fonamentals per tal de fer el pastís; la xocolata (que l'hi dóna la foscor, -avets i pins- ) la nata, (les serralades, les muntanyes nevades i les pistes i estacions d'esquí) i les cireres molt abundants en aquesta zona, al igual que el kirsh, destilat de cireres i que és, beguda tradicional alemana.
Una tentació que, un cop escalem aquesta serralada de pastís, ens quedarà la sensació de tornar a fer el cim un altre cop.
Qué... us bé de gust fer aquest cim de plaer...? doncs sí és així, necessitarem:
Ingredients: (per el pa de pessic)
125 grams
de sucre
140 grams
de farina
1 sobre de llevat en pols
5 ous
1 1/2 de cacau en pols amarg
1 1/2 de cacau en pols amarg
Ingredients: (per el farciment)
300 Grams de nata per muntar (35%)
100 Grams de cireres confitades
Una cullera sopera de kirsch (Opcional)
Ingredients: ( per la decoració)
1 Tall de xocolata o cacau en pols
Sucre glacé
Preparació:
En primer lloc, separarem les clares dels rovells.
Barrejarem els rovells d'ou amb el sucre i ho batrem fins que obtinguem una massa harmònica.
A part, batrem també les clares ben fortes a punt de neu. Tot seguit quant tinguem les dues parts batudes, les barrajarem tot afegint la farina tamisada i també el llevat i ho remenarem fins a obtenir una massa que sigui força esponjosa. Un cop fet tot aixó, ho col.locarem al forn -que ja el tindrem prèviament calent- a 180º durant 25 minuts.
L'endemà, obrirem el pa de pessic, com si fos un entrepà, i anirem fent capes tallades del pa de pessic, muntarem la nata apunt de neu i amb l'ajut d'una pala, hi disposarem a sobre de cada capa tallada la nata, escampant-l'ha per a tota la base, i posarem unes quantes cireres, ho tancarem amb un altre tall de pa de pessic i repatirem la mateixa operació, fins a tancar el pa de pessic, amb cireres confitades, per a sobre del pastís i amb la cullera de kirsch, per tal de donar-l'hi un toc líquid, i també, de gust del destilat de cireres.
(Blocaires; que vagi de gust¡¡) |
16 comentarios:
Es un pastís una mica laboriós, pero val la pena fer-lo.
T'Ha quedat per fer una bona queixalada, molt bo.
Petons per tu i per la Teresa.
Boníssim!!! Laboriós, com diu l'Anna però el resultat ho val!
Petonets
És boníssima la Selva Negra!
PTNTS
Dolça
I tant que em ve de gust aquest cim de plaer!! quina pintassa, i veient els ingredients aquest pastís a casa és un èxit assegurat! un petó!
El tinc a pendents!! Sabia que era d´origen alemany però amb la història del principi he acabat d'entendre el per què del nom. Merci.
Aquest és un dels meus pastissos preferits, que bo t'ha quedat!
Guai... quin pastís.
laboriós, però el resultat ho val.
Una abraçada per la Teresa i per tu.
Ana; -La cocinera de Bétulo- Doncs sí, Ana, és laboriós, peró el seu resultat, és molt favorable.
Igualment per a tu i l'Antonio.
Salutacions Ana¡¡ :O)
Marylou; -Pa amb tomàquet- Ho és de bo, porta una mica de feina, però el resultat be s'ho val.
Salutacions Marylou. :O)
L'autor ha eliminat aquest comentari.
M. Glória; -No tot són postres... - Ho és de bona i tant¡¡
Salutacions "ganxeta" :O)
Eva; -Cuinant entre llibres- Un bon cim de plaer que encara que porta un xic de feina, el resultat és força espectacular. Éxit, assegurat¡¡
Salutacions Eva¡¡ :O)
Cristina; -Bufet de postres- Moltes gràcies a tu per visitar aquest blog i fins la propera Cristina.
Salutacions¡¡ :O)
María Ángels; -Visc a la cuina- El teu, i per el que llegueixo, el d'altres blogistes que com tu també els ha agradat aquest pastís Selva Negra.
Salutacions María Ángels¡¡ :O)
Isabel; -La cuina de la Isabel- Guai... que bo per els qui els agrada tots aquets cims de plaers i de delícies, i no miro a ningú...
Igualment per al teu marit Isabel.
Salutacions¡¡ :O)
Només amb les fotos ja s,hem fa la boca aigua... sempre fent coses bones!!!
Un pastís boníssim!!! segú que vas triomfar!!!
David; -Restaurantes con sentimiento- Al menys aquesta és la intenció d'aquest blog, poder ensenyar els bons productes que es troben a molts indrets de Catalunya i poder-ho expressar amb aquestes receptes.
Gràcies per compartir David¡¡
Salutacions i fins aviat¡¡ :O)
Teresa; -Com a casar res- Aquets pastisos, sempre triunfen i no acostumen a fallar mai.
Salutacions Teresa¡¡ :O)
We're a gaggle of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
Your website provided us with useful information to work on.
You have performed an impressive task and our entire group will likely be grateful to you.
My web site; geometry dash full apk (geometrydashapk.com)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,