Rotllets d'albergínies farcits de carn.

31 de maig de 2014



 Albergínia en flor 


     Manuel Vázquez Montalbán, explica que, si la Mediterrànea tingués una bandera, sens cap dubte, hi hauría d'haver una albergínia, ingredient de tots els països que la formen i que la tenen en les seves dietes.
     A tots els països de la Mediterránea, si troben nombrosos plats fets amb l'albergínia;
  El Tombet mallorquí fet amb una base de patata i les albergínies passades per la paella i cobert de tomàquets que es deixa una estona al forn.
     La Musaka  típica de Grécia, encara que, també, als Països de l'Orient i en els Balcans, està molt repartida, amb petites variacions tot depenent de les regions on és trobi. La Musaka, està feta amb base
d´albergínies i escalonadament es van fent capes de carn picada i albergínia, acompanyat amb all i julivert i a la vegada tot plegat queda una estona al forn, per després servir-ho.
   La xamfaina que és cuina als Països Catalans està fet a base de petits trossos de ceba, tomàquets, albergínies,  passats per la paella i  amb oli, que bé es pot menjar sola, com també, pot  acompanyar carns o peix. Acompanya molt i molt bé amb el bacallà.
   Els farciments de les albergínies, poden ser de carn o bé d´arrós... aquesta que us presento l'he fet amb carn de vedella i de porc barrejada per igual, i si us assembla bé, tot seguit, aquí baix en teniu la recepta per tal de si us bé de gust fer-les.


    Ingredients:  (per a 12 rotllets)

   200 Grams de carn picada de vedella
   200 Grams de carn picada de porc
       3 Albergínies grossetes
       3 tomàquets
       1 Ou
       1 Ceba petita
       1 Culleredeta (cafè) de canyella en pols
       1 Grapat de pinyons
       1 Copeta de vi ranci
          Oli
          Sal i pebre




   Preparació: 

    Tallarem les albergínies a filets -jo he fet servir la mandolina- i les salarem deixant-les una bona estona, per tal de que deixin anar la màxima aigua possible.
    Mentrestant barrejarem les dues carns amb una micona de sal i pebre, l'ou, la culleredeta de canyella i també els pinyons, tot plegat ho barrajarem a la paella durant 3 minuts per tal que agafi color.
    En una paella tindrem la ceba tallada ben petita i quant estigui ben rosseta i tirarem la copeta de vi ranci i ho deixarem reduir. Tirarem la barreja de les dues carns i remanarem tot plegat, fins que agafi el color rosset.
    Posarem els filets d'albergínies tallats primets a la planxa pintades amb una micona d'oli, i les deixarem que quedin senyalades per tots dos cantons, les traurem  i anirem farcint amb les dues carns que tenim a la paella. Enrotllarem les albergínies i les "lligarem" amb un parell de escuradents i en una plata posarem un llit de tomàquets tallats a rodanxes amb oli i sal i al damunt i anirem col.locant els rotllets d'albergínia.
    Podem acompanyar amb una amanida fresca, (rúcula, canonges, enciam, escarola...)


 (Blocaires...

 (... que vagin de gust¡¡ )

     
 

17 comentarios:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

A mi les alberginies m'agraden molt. Aquest rotlles que has fent fan molt bona pinta i a més queden molt ben presentats.
Petons.

Fem un mos ha dit...

No soc massa d’albergínies, però aquests rotllets crec que m’agradarien força !!
Una abraçada

ANNAFS ha dit...

Que és maca la flor! i aquests rotllets molt bons.

Pilar C. ha dit...

Aquests rotllets tenen molt bona pinta! Segur que són deliciosos.
No coneixia el teu blog, em quedo per aquí a veure que més coses bones tens, jo també tinc un blog, si vols visitar-me em farà molta il.lusió, una abraçada!

http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La cocinera de Bétulo- Uns bons rotllets d'albergínia, per tal de quedar bé per a fer un aperitiu, un primer plat i quedar d'alló més i més be.
Salutacions Ana¡¡ :O)

Sión i Miquel; -Fem un mos- Les albergínies farcides, estàn molt bones i és pot quedar molt bé si estenen convidats.

Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; -M'agrada cuinar- Ho són de bons¡ i realment estan per donar-l'hi una mossegada¡¡
Salutacions a Olvàn¡¡

Pilar; -Les receptes que m'agraden- La veritat, és que si que ho són de deliciosos aquets rotllets, queden d'alló tant i tant bé -i com molt bé dius- estaven deliciosos
Moltes gràcies per visitar aquest blog.
Salutacions Pilar¡¡ :O)

ISABEL ha dit...

Josep, ja saps que soc una fan de la xocolata, però jo dec ser molt Mediterrrànea, perquè també soc una super fan de les albergínies.
Molt bé l'entrada del Vázquez Montalbán.

Josep que vagui de gust!!!!!!!!

Anònim ha dit...

It's a pityy you dоn't havе a donate button! I'd defiinitеlу donate to this superb blog!

I guess for now i'll settle for book-marking and aɗding your RSS
feеd to my Goοgle account. I look forward to brand new updates
and will shaгe this blog with my Faceboߋk grouρ.
Talk soon!

Feel free tօ visit my wеb-site - buy twitter followers yahoo answers

Anònim ha dit...

When I orgіnally сommented I clicked the "Notify me when new comments are added"
checkbox аndd now eah timе a comment is added I gett three emails with the samе comment.
Is therе any way you can remove people from tyat service?
Tɦank you!

Also ѵisit my homеpagе; buy twitter followers greece

Cuina Cinc ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cuina Cinc ha dit...

Hola Joseph,
Llegint l'al-albergínia!
Tremendament mediterrani
fins aviat,

Cuina Cinc ha dit...

... m'han agradat les referències, felicitats!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- Celebro que t'hagui agradat aquest plat tant mediterrani, envoltat de carn picada i la ceba tallada tant petita, petits plaers mediterranis...?
Salutacions Isabel¡¡ :O)

Anónim; Doncs ja saps on trobar-me quant volguis alguna cosa. Moltes gràcies per visitar aquest blog.
Salutacions Anónim¡¡


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Fina; -La cuina cinc- Celebro que sigui del teu grat, aquest post, junt amb les referències que he posat, aquets són petits exemples del que pot haver-hi dins de la mediterrànea.
Salutacions Fina, fins la propera¡¡ :O) :O)

Anònim ha dit...

A fascinating discussion is worth comment. I do believe that you need to publish more on this topic, it may not be a
taboo matter but generally folks don't discuss these subjects.
To the next! Best wishes!!

Feel free to surf to my web site :: clans

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anónimo; Estic molt agraït, per tal de que aquest blog sigui del teu agrat, espero i desitjo que així sigui, t'agrairé que de la mateixa manera que jo et contesto, tu, anónim, donguis el teu nom i cognom, per tal de saber qui ets, doncs les paraules, el vent s'ho
emporta.
Moltes gràcies, per visitar aquest blog.
Salutacions ben coordials, "anónim".



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,