Mandonguilles amb mongetes (or i plata)

9 de gener de 2014


 
   Un altre bon plat, acompanyat amb llegums, són  aquestes fabuloses, (dic fabuloses per que  les he provat amb diferents plats i amb tots, deiexen un molt bon gust al paladar) perles anomenades;
Or i plata, deixeu-vos portar per la seva suavitat al tacte del paladar i de ben segur que vindreu a donar-me la raó, al menys, si més no, us dono idees per tal de que les proveu.  

   Acompanyades  amb unes mandonguilles de carn picada de vedella i porc (300 grams de cada), 1 ou, que el posarem dins de la carn picada, al igual que també, 2 dents de all, tallats finament, farina de galeta (dues cullerades soperes) unes branquetes de julivert tallades finament i també una culleredeta de canyella en pols, (personalment a mi agrada molt, el toc de la canyella en pols), sal i pebre, es barreja tot ben barrejat i ferem petites boletes de carn que tot seguit les passarem amb farina i les posarem  en una  paella amb oli, fins que quedin una mica rosses. Les decantarem.



     A la mateixa paella i amb el mateix l'oli (un cop tinguem acabades les mandonguilles) posarem una ceba mitjana/gran, tallada ben petita i ho deixarem reduir, junt amb una copeta de vi ranci, aquest sofregit el posarem en una cassola i tot seguit i col.locarem  les mandonguilles que teniem decantades, ho cobrirem amb el suc de les mongetes or i plata, que previament tindrem en vigília i l'endemà les deixarem bullir a poc a poc a foc lent, al voltant d'una hora i mitja, hora i tres quarts, posarem les mongetes dins la cassola i deixarem que es vagin couen, fins arribar al "xup, xup" que ens indicarà que aquest plat tant sols l'hi queda rectificar una micona més de sal si l'hi convé.  


 (Blocaires, que vagi de gust¡¡)

         
     

11 comentarios:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Un apat ben cassolà. Les mongetes deuen ser bonñissimes per lo que expliques. Bon profit!!
Petons.

M Glòria ha dit...

i que bones són les mandonguilles quan estan tan ben fetes com les fas tu!!!!

Ptnts
Dolça

Fem un mos ha dit...

Les mandonguilles m’agraden molt i crec que acompanyades d’aquestes mongetes tan bones com dius el conjunt déu de ser un plat de 10
Una abraçada

Cristina ha dit...

Or i plata, ho trobo preciós! Sempre he menjat les mandonguilles amb pèsols o amb sípia però no les he provades mai així...Les fotos ja parlen per sí sola...

ANNAFS ha dit...

Un plat molt bo, per sucar-hi pa...

Isabel ha dit...

Un plat d' hivern deliciós a més l' or i plata.
Quina categoría, un plat molt acertat.
Petons

Teresa ha dit...

Ahir li deia a la meva filla que tenia ganes de menjar mandonguilles... i ara veig les teves! així que cauran el cap de setmana! aquestes estan per a sucar-hi pa!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La cocinera de Bétulo- Va resultar, un plat molt interessant, tant per la preséncia de les mongetes (or i plata) com també la participació de les mandonguilles.
Una abraçada Ana¡¡ :O) :O)

M. Glória; -No tot són postres... - ... i quin goig sentir aquestes paraules llegir-les i gaudir d'aquest moment¡¡
Salutacions "ganxeta" :O) :O)




Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Miquel i Sión; -Fem un mos- Les mandonguilles acompanyades amb aquestes mongetes (or i plata) l'hi donen un gust molt brillant al paladar, i us convido a
participar-hi si teniu ocasió de fer-ho, són tot un encert, de veritat¡¡
Una abraçada Sión i Miquel¡¡ :O) :O)

Cristina; -Bufet de postres- Doncs aquí un altre varietat al paladar, al igual que també es poden acompanyar amb; patates, carxofes, amb mongetes del "ganxet", amb pop...



Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; -M'agrada cuinar- el plat, va ser sucat tal com es mereixía...
Salutacions a Olván i tu Anna, rep una forta abraçada des de Badalona¡¡ :O) :O)

Isabel; -La cuina de la Isabel- Aquestes mongetes (or i plata) eleven les mandonguilles a un punt molt brillant de gust i de bon gust en aquest plat.
Una abraçada Isabel¡¡ :O) :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; -Com a casa res- Celebro que aquesta entrada del meu blog, t'hagi inspirat a fer unes bones mandonguilles i després, poguer-hi sucar pa¡¡
Una forta abraçada Teresa¡¡ :O) :O)

MOLTES GRÀCIES PER ELS VOSTRES COMENTARIS. SEMPRE SÓN BENVINGUTS I ENCARA QUE TRIGUI A CONTESTAR-VOS, SEMPRE SÓN DE GRAN EL.LÓGI POGUER-LOS LLEGIR E INTENTAR-HO FER CADA DIA UNA MICA MILLOR. MOLTES GRÀCIES DE NOU.
Josepb. -Menja de Bacallà-




Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,