Llaminera de porc al vermouth amb fons de salsa de nous

8 de juliol de 2013




 La llaminera, és potser una de les carns més melóses i dolçes del porc, si l'acompanyem amb el vermouth i la salsa de nous, ens pot quedar un plat com aquest que us presento aquí.

   El vermouth, d'aquesta recepta, és comprat  a granel  en un dels  cellers de Gandesa  (Terra Alta)  i on la família Vicens des de fa quatre generacions fan els seus propis vins. Crec que val la pena donar-hi  una ullada, i veure per que aquets vins estàn reconeguts com estàn reconeguts. Jo puc donar la meva humil opinió d'aquets vins i també del celler al igual que la verema que cada mes de setembre, es fa any darrera any i que jo he tingut l'ocasió d'anar a recollir el raïm amb ells¡¡ (anys 2000; 2001;2003). Si teniu l'ocasió d'anar a Gandesa, no deixeu de visitar el celler i també una visita guiada que us poden fer per les Vinyes del Grau, nom de la finca més antiga de la familia Vicens ides de on l'hi donen la col.lecció i la marca dels seus vins.

   Ingredients:

   1 Llaminera de porc (500 Grams)
   100 Grams de Vermouth  (un got d'aigua)
   100 Grams de brou de pollastre
     50 Grams de nous
       1 Poma
       1 Ceba
       1 Gra d'all
       Oli d'oliva
       Sal
 
   

   Preparació: 
   
   Escalfarem una mica d'oli d'oliva i sofregirem la llaminera de porc. Ho decantarem.
   En el mateix oli, sofregirem la ceba i l'all picats. Afegirem la poma sense pell i la tallarem a daus, ho deixarem coure uns minuts. Hi col.locarem un altre cop la llaminera que teniem reservada i 20 grams de nous. Afegirem el vermouth i ho deixarem que redueixi. Afegirem el brou i ho deixarem coure 5 minuts més. Treurem la llaminera i triturarem la salsa. Servirem la llaminera  acompanyada de la salsa al igual que la resta de les nous trossejades.


 (Blocaires; que vagi de gust...¡¡)

    Voldría dedicar aquesta entrada, el Francesc Vicens  segona generació dels Cellers Vicens i on jo, per la meva part, vaig veure la transformació del celler, (primer de roure i després d'alumini, al igual que la seva ampliació) i les vinyes, i on les poques coses que vaig apendre, el Francesc m'ho va ensenyar. Quànt anavem a la verema, l'hi sentía dir; "agarre" aquestes quatre olives per esmorzar... i al arribar a casa, sempre l'hi sentía dir; té prova aquest vi d'enguany acompanyat de quatre olives... les fem "naltros"... 
     El Francesc, fa un any ens va deixar, però els seus records i les seves dites, sempre estarán amb tots nosaltres. Moltes gràcies Francesc¡¡



La font de la recepta està extreta de les classes de la Mireia Carbó.

13 comentarios:

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

De vuelta tras unos días de descanso, ya me pongo de nuevo a leerte y me dejas con unas ganas de meterle diente a esta carne que no te imaginas!!!
Besos

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Puc dir que es una recepta molt bona perque jp també la vaig fer i a casa va agradar molt.
Quan estiejaven per la zona anavem a Gandesa a comprar vi moltes vegades, però no era a aquest celler, el tindré en compte si hi torno.
Petons.

GEMMA ha dit...

La llaminera es una carn que sempre queda be i feta amb el vermouth a de ser millor!!
Petonets.

M Glòria ha dit...

Una recepta molt bona per recordar el Francesc.
Jo en faig un, de llomillet, amb vermut de Reus, és clar, amb pinyons i panses!!
Aquesta amb nous m'agrada!!

PTNTS
Dolça

PILAR ha dit...

La llaminera es una de les peces de carn que mes faig servir i aquesta combinació amb un bon vermut i les nous ha de ser bonissima. Prenc bona nota.
Petons!

Miquel ha dit...

una llaminera molt bona Josep
una abraçada

Isabel ha dit...

Molt bona aquesta llaminera.
M'apunto la salsa.
Bon profit i bones vacances.
ISABEL

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Helena; -Cuatro espécias- Caramb Helena...¡ si que vens forta després d'aquets dies de descans... si ja tens ganes de donar-hi una bona mossegada, aixó ha de ser bó, veritat...?
Salutacions Helena¡¡ :O)

Elena; -Cuatro espécias- Caramba Elena...¡ si que vienes fuerte
después de estos días de descanso... si ya tienes ganas de darle una buen mordisco, esto tiene que ser bueno, verdad...?
Saludos Elena¡¡ :O)


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La cocinera de bétulo- És una recepta, aquesta de la llaminera, que és. com ja he dit, la part més malosa del porc, i feta amb el vermouth, l'hi dóna aquest toc tant particular.
Aquest celler, els seus vins, també estàn en algún restaurant de Barcelona.
Salutacions Ana¡¡ :O) :O)

Gemma; -Caprofiti- Una carn que ja és bona per si sola, si a sobre -i mai millor dit- l'hi posem el vermouth, doncs éxit assegurat.
Salutacions Gemma¡¡ :O) :O)





Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Dolça; -No tot són postres... a la cuina-
També està fet amb fruits secs, i naturalment és un encant també el teu.
Salutacions a Reus i tu rep una abraçada des de Badalona M. Glória¡¡ :O) :O)

Pilar; -Cau de cuina- A casa, també va agradar molt, val a dir que podem dir que és; bona, bonica i barata. Ja m'ho diràs si la fas.
Salutacions Pilar¡¡ :O) :O)


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Miguel; -La cocina de Miguel- Si que ho és, ja veuràs que si la fas, tindràs l'éxit assegurat.
Salutacions Miguel¡¡ :O) :O)

Isabel; -La cuina de la Isabel-
Si la fas Isabel, tindràs l'èxit assegurat.
Una abraçada Isabel¡¡ :O) :O)


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


MOLTES GRÀCIES PER ELS VOSTRES COMENTARIS, SEMPRE SÓN BONS E IMPORTANTS PER TAL DE POGUER FER LES COSES CADA DÍA UNA MICA MÉS BÉ.
Josepb. -Menja de bacallà-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,