Flams d'Escalivada

9 de gener de 2013




Flams d'Escalivada...

   Bé, tornem en els dies de, calces velles...? o també podriem dir-li de, sant tornem-hi...? sigui com sigui, tornem a la arrencada de  l'any nou amb àpats suaus i deixem, el caldo de Nadal , la carn d'olla, els pollastres fercits... els turrons, les neules, el tortell de reis..... -sense fer-hi cap despreci a dits àpats- i com que, el mes de gener  també arriben les rebaixes, farem rebaixes de cuina, -i d'estòmac-  amb plats que entrin amb el 50%  de rebaixes "cal.loraiques" en els nostres paladars  i aquest pot ser una bona entrada d'any amb els bons desitjos que sempre ens proposem; deixar de fumar, anar a gimnàs, aprendre anglés... i per que no...¡  menjar verdures a la planxa, amanides mediterrànees..., jo, per la meva part, us proposo, aquets:


... per gaudir-la tothom.. 

Flams d'Escalivada
   Ingredients:  

   3 Albergínies 
   3 Pebrots Vermells 
   1 Ceba de Figueres Grossa
   1 Tomàquet 
   1 Brik de 250 c.c. de crema de llet de cibada  
   3 Ous
   Sal i pebre

   Per acompanyar: 

   Amanida variada; filets d'escalivada, rúcula, canonges, enciam, escarola... 

   Preparació: 

   Un cop tinguem escalivades les verdures, be siguin al forn o al caliu, les passarem per la batadora americana posan-l'hi també el brik de crema de  llet de cibada, el 3 ous, la sal i el pebre i un cop estigui tot ben batut, ho posarem al forn amb els motlles de silicona  en forma de gots, durant 30 minuts a 180 º .
  Muntarem el plat  acompanyat  amb l'escalivada al voltant del plat, al igual que també podem fer-ho amb l'amanida variada; filets d'escalivada, rúcula, canonges, enciam, escarola...  

   
...blocaires, que vagi de gust¡¡

   Aquesta recepta, amb alguna que altre adeptació, es "pispada" del blog de la Mercé; 
Destapant Cassoles. Un blog, que sempre va bé donar-hi una ullada.   

15 comentarios:

Isabel ha dit...

Que bons aquest flamets d'escalivada!!!!!!
Desprès dels tiberis dels Nadals.
Venen molt de gust
Bon any!!!!

Gemma ha dit...

Doncs tot un plat de luxe per ser de 50%.

Muas1

Dolça ha dit...

Molt bons aquests flamets... i si a sobre són una mica poc calòrics, jejeje... què més podem demanar!!!!!

PTNTS
Dolça

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agraden els flams d'escalivada, t'han quedat molt bufos, Ho que em sorprend una mica es la crema de llet de civada, tinc que fixar-me.
Petons.

Fem un mos ha dit...

Quins flamets més bons, també amb sorprèn la crema de llet de civada no la coneixia.
Una abraçada

Assumpta ha dit...

Què boníssims deuen estar!! mmmmmm ;-)

bojosperlacuina ha dit...

No havia sentit parlar mai de la crema de llet de civada. Aquests flamets m'agradarien, perquè m'encanta l'escalivada. I amb aquesta presentació, qui s'hi podria resistir?

ANNAFS ha dit...

Uns flamets irresitibles: molt ben presentats i molt bons!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- Encara que la idee està agafada del blog de la Mercé; Destepant Cassoles, jo l'he volgut fer amb aquets motlles en forma de got, per tal de donar-hi un toc de presentació diferent. Són uns motlles molt senzills de fer i queden molt bé de cara als comensals que es volguin convidar.
Igualment per a tu Isabel i tots els teus.
Salutacions Isabel¡¡ :0)

Gemma; -Cuinant a Canet- És un plat que presentat d'aquesta manera deixes als convidats amb un molt bon sabor de boca... i mai millor dit¡¡ ;-)
Salutacions a Canet Gemma¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Dolça; -No tot son postres... a la cuina-
Ho són i ho tornaràn a ser, doncs el proper diumenge, els tornaré a fer, per tal de celebrar el meu aniversari. El que podem demanar, es tornar-los a repetir.
Salutacions "ganxeta"¡¡ :-D

Ana; -La cocinera de Bétulo- Presentats d'aquesta manera, queden molt be de cara els possibles convidats que puguis tenir.
Referent a la crema de llet de cibada, no té tantes caloríes i és molt mes "laik", es poden trovar a qualsevol botiga de productes naturals, (Casa Santiveri)
Salutacions Ana¡¡ :o)




Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Sión i Miquel; -Fem un mos- Referent a la crema de llet de cibada, us dic el mateix que a la Ana -la Cocinera de Bétulo- si trova moltes menys caloríes, es poden trovar a cases de dietètica i el seu preu és molt assequible. També és pot fer amb crema de llet de soja.
Una abraçada igual també per a vosaltres. :o)

Assumpta; -El blog de l'Assumpta- "estaven" boníiiiiiiisims... i ho tornaràn estar-ho doncs, els penso tornar a fer ben aviat.
Salutacions Assumpta¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


María Antonia i Pere; -Bojos per la cuina- Els flams fets amb crema de llet de cibada queden molt mes suaus de gust i sense tantes caloríes, com ja he dit, es poden trovar a botigues de dietètica i de productes naturals, el seu preu, com també he dit, és molt assequible i no renuncía en el bon gust que té l'escalivada.
Salutacions María Antónia i Pere¡¡ :0)

Anna; -M'agrada cuinar- Puc assegurar-te que ho són molt de irresistibles i presentats d'aquesta manera, l'hi donen una molt bona presencia a taula.
Salutacions a Olván¡¡ :0)

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Que alegría me ha dado el verte por mi blog, y que estupendo ese flan de escalibada! te la robo y por cierto, me puedes conseguir unos calcots????

PILAR ha dit...

L' escalibada en tots els seus formats ens agrada molt i aquest de flamets es fantàstic. Jo normalmente prenc llet de civada o d'arrós però com a crema de llet no l´he fet servir mai. Ho provaré.
Petons!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Helena; En el teu bloc, ja receptes, molt ben explicades i exposades, és una delícia passejar per el teu blog.
Quedaràs molt i molt bé fent aquets flams d'escalivada, ja m'ho diràs.
Referent els calçots ja t'ho miraré i també t'ho enviaré.
Salutacions Helena¡¡ :-D

Elena; En tu bloc, se encuentran recetas muy bien explicadas y expuestas, és una delícia pasear por tu bloc.
Quedaràs pero que muy bien, haciendo estos flanes de escalivada, ya me contaràs.
Referente a los calcots, te lo miro y tambièn te lo mando.
Saludos Elena¡¡ :o)

Pilar; -Cau de cuina- Com molt be dius Pilar, aquets flamets, queden molt i molt be per acompanyar altres plats be siguin de carn, pollastre, xai...
La Teresa -la meva parella- n'és força "fan" de la llet de cibada i em va convença per fer aquets flamets amb crema de llet de cibada.
Si el proves de fer, de segur que repetiràs.
Salutacions PIlar¡¡ :o)





Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,