Bunyols d'Anís i Xocolata.

15 de novembre del 2011

 Flor de l'Anís.
   Com petons que s'enganxen als narius tot respirant la flaire que s'escolta  a l'entrar a la fàbrica de  l'Anis del Mono i com el primer bes, et deixa impregnat d'un gust dolç, tendre, cautivador, i, difícil d'oblidar... i que després en vols un altre, i un altre i un altre...

  
     Aquesta empresa fou fundada per els germans Josep i Vicenç Bosch i Grau  l'any 1868. Les seves  sales de destil.laciò, al igual que  els despatxos i els arxius, són d'estil  modernista i els cartells publicitaris, que si troben, fòren creats per Ramón Casas  després que Vicenç Bosch convoquès un concurs de cartells l'any 1897 i dits cartells en varen ser els guanyadors. 

 Cartell Modernista. Ramón Casas. 1897.

 







   En un dels viatjes que el senyor Bosch  va fer a París, l'hi va regalar un perfum a la seva senyora, l'envàs del perfum el va embriagar tant que, va demanar-li al perfumista el drets de l'ampolla de perfum, per tal de comercialitzar al seu licor. S'explica que li va dir en el perfumista: 

   Vosté perfuma a les senyores per a fóra, jo perfumaré a les persones  per a dins...

Interior de la destil.lería. 

   
    L'anís, és una planta que va arribar d'Orient, portada per els àrabs i cultivada als Països Catalans, es trova repartida per a tot el corredor mediterrà, floreix a partir del juny, l'hi agrada el clima mediterrà; vol molt de sol, poca humitat i quasi gens de fred.
    
    Si us assembla bé, i us bé de gust, farem aquets més que satisfactoris bunyols d'anís i xocolata, que espero i desitjo que siguin del vostre agrat.

Ingredients:

                               4 ous
                             200 grs. de farina
                             1/4 l. de llet
                               140 grs. de mantega
                              Una llimona
                                Sucre
                               Anís
                               Xocolata fondant
                               Oli de girasol


 ...Sucats amb xocolata...
     



         Elaboració:
 
   Posarem  la llet en un atuell al foc. Quan comenci a posar-se tebia, hi posarem la mantega i la deixarem fins que es vaigi desfent. Incorporarem la ratlladura de llimona, 4 cullerades de sucre i, una copeta d’anis. Quan comenci a bullir, hi tirarem la farina (passada per el tamís) tota d’una vegada dins de l’atuell, anirem remenant, fins que la farina estigui ben lligada amb la llet. Ho treurem del foc, i ho deixarem refredar un parell de minuts. Fora del foc anirem tirant d’un en un els ous. Primer tirarem el primer i ho remenarem fins que quedi lligat amb la barreja i així, fins acabar amb els quatre ous. Ens ha de quedar una pasta molt i molt fina. En un altre atuell, que sigui fons, posarem l’oli de girasol, i quan estigui prou calent, anirem tiran culleredetes de pasta. Els bunyols es tombaràn ells mateixos, fins que quedin ben cuits. Els posarem en un plat amb paper de cuina, per tal de que treguin l’essés d’oli i tot seguit els posarem en una plata amb sucre. En reservarem uns quànts i desfarem al bany maria la xocolata per fondre. Passarem els bunyols suaument per la xocolata, i deixarem que es refredin. Llestos per fer-hi la “foto” i menjar-ne un i potser...,  un altre i un altre i un altre...
   
 ...Mmmm... blocaires... que vagi de gust...¡¡
      
    Dedico aquesta entrada, i la recepta, a la Teresa, on al voltant d'aquestes olors, vam començar un recorregut que encara ara, ens està  embriagant a tots dos.

18 comentarios:

Cristina ha dit...

B R U T A L!

Et pot visitar la fàbrica?

ISABEL ha dit...

Oh!!!!!!!!
Quins bunyons.
Mol ben documentada aquesta entrada Josep.
Felicitats i hum... que vagi de gust.

Judith ha dit...

ostres! amb el que a mi m'agraden els bunyols!!!!! aquests han de ser un vici. Petonets

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Uns bunyols excelents amb el gustet del anís.
Quand pasejes a la vora de la fàbrica Anís del Mono sents la flaire que perfuma l'ambient.
Petons.

Teresa ha dit...

Josep, quina pena no ser la Teresa que dius...ja, ja! aquests bunyols m'encanten!!! com no si porten xocolata!!!

Fem un mos ha dit...

Uns bunyols amb molt de sabor d’anís, el del mono es el millor amb diferencia.
Una abraçada

ANNAFS ha dit...

Amb el gustet de l' anís i sucats amb xocolata.. Que bons!!

Anònim ha dit...

Fa uns mesos que la creativitat i la bellesa estàn continuament presents a la meva vida.
No deixes de sorprende'm.

I QUE BONS ELS BUNYOLS¡¡¡
Un petò
Teresa

Rosa, ha dit...

Josep, no cal que tradueixis el comentari, entenc perfectament el català, aquests pastes es veuen delicioses.
Muxuak

La Taula d'en Bernat ha dit...

Tenen una pinta tremenda, Josep! I m'ha encantat saber una mica més sobre l'Anís del Mono, jo hi vaig viure al costat durant dos anys!

Petonets!
Anna

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cristina; -Bufet de postres-
Ho són Cristina de debó.
Et vaig enviar un e-mail que t'ho explicava.
Fins la propera Cristina¡¡

Isabel; -La cuina de la Isabel- Val la pena, anar-hi a donar una visita.
Els bunyols són -millor dit- eren molt i molt bons.
Moltes gràcies per la teva visitia i fins la pròxima. Salutacions¡¡

Judith; -El món de Jujú- Aquets "estaven" molt bé, tant de preu, com de qualitat, dic preu, doncs, no surten gens cars fer-los doncs, aquets l'únic que s'ha de buscar, és el botellí que es troven a diferents supermercats, i no fa falta comprar una empolla sencera.
Salutacions Judith¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Ana; -La cocinera de Bétulo-
Ho són, i dono fe. Aquest passeig fins arribar-se al pont del petróli, s'escolta aquesta meravellosa flaire que també dius tú Ana.
Salutacions Ana¡¡

Teresa; -Com a casa res- ...però els bunyols estàn aquí per poguer fer la recepta igual. Fes-los Teresa i ja em diràs que tal. Tant siguin amb xocolata com si són sense.
Fins la propera Teresa¡¡

Sión i Miquel; Aquest anís, per cuinar potser és el millor que es troba al mercat, amb diferència, per la dolço i el bon gust que hi deixa. Una abraçada Miquel i Sión¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; -M'agrada cuinar- Aquest gustet -com molt bé dius Anna-, és la gràcia d'aquets bunyols que s'acaben deseguida que estàn fets i si es suquen amb xocolata... un plaer¡
Fins la propera Anna¡¡

Teresa; -Anónim- La fàbrica del, Anís del Mono, es trova molt a prop del mar, potser... el senyor Bosch inspirat amb el xiuxiueig de les seves aigües, va crear i l’hi va donar bellesa en aquest perfum, al igual que potser, no deixa de sorprendre’ns encara ara...¡¡.Com el primer bes.
Un petò també per a tú Teresa, i un altre i un altre i un altre...

Rosa; -Cocina Vasca- Doncs si les fas ja m'ho diràs Rosa.
Salutacions Rosa¡¡

Anna; -La Taula d'en Bernat- Aquets de la fotografía, "teníen" un sabor molt i molt engrascador.
Potser, viure tant a prop d'aquest diamant, et va inspirar i has pogut fer el teu llibre de cuina...?
Salutacions Anna¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

A TOTS ELS QUE ENTREU I DEIXEU ELS VOSTRES COMENTARIS, SIGUEU BENVINGUTS I MOLTES GRÀCIES PER DONAR-HI UNA PASSEJADA EN AQUEST BLOG¡¡.

JOSEPB. -MENJA DE BACALLÀ-

Anna Hallado ha dit...

No poso en dubte que han de ser deliciosos. Bona combinació gormanta.
Salutacions

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; -Canela en rama- Ho són, ho eren -millor dit així- Igual per a tú.

Ruben ha dit...

Josep, estic salivant, quins bunyols més apetitosos!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Surfzone; -Catacuina- Ho eren de bons la veritat. Salutacions¡¡



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,