Melindre de xocolata, amb un pensament de rom.

2 d’octubre de 2011

 Melindre de xocolata.

   Parlar de la xocolata, és parlar del bon gust de menjar o bé, una bona tassa de xocolata desfeta, o bé, sigui també en forma de pastíssos, al igual que amb menjars que podem acompanyar deliciosos estofats doncs, frases com aquesta ho diuen tot;  "estofat sense xocolata no val una patata"...
   Si recordem quant erem petits, i canviavem els cromos que sortien a les tauletes de xocolata, tot barrejant el pa, la xocolata i aquelles paraules que sortien barrajades de la boca plena... tengui, falti... per acabar les col.leccions de dits cromos...
   El pa amb xocolata que bo, veritat...? doncs bé, he trovat aquesta poesía de Miquel Martí i Pol que es diu; "Pa amb xocolata" i també és molt bona... Val la pena perdre aquets 5 -potser amb 2 n'hi ha prou- minuts per llegir aquesta poesía i després si us be de gust  poguer menjar aquest Melindre de Xocolata que he fet? 


        Un bon tros de xocolata
i un bocí petit de pa
són la solució més bona
per berenar.
El pa sempre allarga massa,
la xocolata fa curt,
i així el compte de la vella
mai no surt.
Però si no surt el compte
tant se val, que res no hi ha
com el pa i la xocolata
per berenar.

 ...qué... una mossegadeta...?


Melindre de Xocolata


   Ingredients:

   100 Grams de xocolata (4 barretes de 25 grams)
   100 Grams de mantega.
   100 Grams de sucre.
     90 Grams de farina.
       3 Ous.
       Mitja copeta de rom.

   Per fer la Cobertura:

   100 Grams de xocolata (4 barretes de 25 grams)
   100 Mil.lilítres de nata per montar.
     50 Grams de mantega.

     Preparació:

    Desfarem el xocolata trossejat amb la mantega. Batarem els ous amb el sucre. Afagirem el xocolata fos i la farina que la passarem per un tamís. Remanarem en compte. Abocarem en un motlle que l'untarem amb mantega i també espolvorejant amb una micona de farina. Courem al forn a 180º al voltant de  45/50 minuts.
    Per l'altre cantó calentarem la nata fins que començi a bullir, retirarem del foc i afagirem el xocolata i la mantega trossejats. Remanarem fins que obtinguem una crema homogénia i la deixarem refredar 10 minuts.
    Courem el melindre amb la cobertura i deixarem refredar a la nevera fins que el xocolata quedi dur.

(Blocaires que vagi de gust¡¡)









   




33 comentarios:

ANNAFS ha dit...

que bons aquests melindres.. Quanta raó aquest poema, al menys pels xocolata adictes com jo!

Anònim ha dit...

Hola Josep te felicito por este rico Melindre de chocolate, una delicia para nuestro paladar.. me a
punto la receta...besitoss desde el PERU.. CARME CONSOL

a peu coix-pambolixocolata ha dit...

Dos pensaments molt encartats, el de la xocolata i el del rom, molt ben acompanyats de la poesia.
El veig amb moltes possibilitats de que passi davant d'altres elaboracions que tinc en llista

Bon diumenge!

elsfogonsdelabordeta ha dit...

En puc demanar un parell de mossegades?! quina bona pinta, m'ha agradat molt la recepta!
Petonets
Sandra

paco ha dit...

Josep, el chocolate me apasiona sólo o preparado con algún ingrediente, me has recordado que cuando era un chavalín, me llevaban a la vilajoiosa, a la fábrica de chocolates valor, y metia la mano en la pastera donde se mezclaban todos los componentes del cacao, "moreno" me ponia comiendo chocolate........abraçádes .....paco

Isabel ha dit...

No ting manera de mantindre la linea jajajaja.....
Amb aquestes receptes amb xocolata.
Jo soc xocalatera de mena, no mes te dire que de petita cada dia per berenar, pa amb xocolata.
Te explico el secret el meu pare era xocolater de ofici.
Apa!! que vingui de gust.
Petons
Isabel

Visc a la Cuina ha dit...

M'ho apunto per fer-ho demà mateix, no puc esperar!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb aquest melindro no ens cal la xocolata desfeta es un dos per un, qué bo, oi?
Petons.

Sílvia A. ha dit...

UMMM quina recepta, quina poesia i quina gana!
Petons

GEMMA ha dit...

Una xocoadicte com jo, ja coneixía el poema.Pero la recepta l'apunto, pero no a pendents. L'apunto a urgents!!!!
Petonets.

Judith ha dit...

jo m'apunto a menjar qualsevol cosa amb xocolata!!!! de moment un trosset d'aquest pastisset!!! petonets

Teresa ha dit...

Aquesta si que me l'has endevinat!! quins melindros més bons! que apunto ràpidament perquè sóc de les que per la xocolata... faria camí!! bona setmana!

Cristina ha dit...

Falti, falti...me l´apunto a pendents se´m fa la boca aigua!

Dolça ha dit...

Ui, portem uns dies de records, però aquests melindres amb tanta xocolata fan que et vingui de gust recordar, veritat?

PTNTS
Dolça

Joaquina ha dit...

Una versió molt renovada del pa amb xocolata!!!! Queda genial!! La poesia es perfecta per acompanyar aquest melindre. Prenc bona nota!!! Petons, i bona setmana.

Paloma ha dit...

Quina bona xocolata
i quina bona recepta,
i, a més, una poesía!!
li agrada a la Colometa!!!!!
(perdón)
Petons

La Taula d'en Bernat ha dit...

Mmmm! Quina pinta aquest melindre, ja em va venir salivera! La xoxolata és la meva perdició...

Fins aviat!
Anna

Fem un mos ha dit...

Ummm quin melindro, ara un trosset per esmorzar, doncs no et diria pas que no
Una abraçada

bojosperlacuina ha dit...

I dues,i tres, que en menjaria, de mossegadetes d'aquest dolç!

mc ha dit...

Me encanta el chocolate!! Vaya receta!
De pequeña merendaba muchas veces pan con chocolate!
Besos

Seda Sabor ha dit...

Qué buena pinta tiene este bizcocho!!, parece muy húmedo.
Bss

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; -M'agrada cuinar- Ho són de bons, la veritat, no els havía fet mai, i la veritat aquesta setmana que entrarem, els tornaré a fer. Encara que jo no sóc massa "xocoadicte" aquets que són fets a casa, intento lluir-los tant com puc.
Salutacions a Olvàn Anna¡¡

Carme Cónsol; ... doncs si el fas, ja m'ho sabràs dir. Jo repatirè. Una abraçada cap a Ica¡¡

Nuri; -A peu coix- La poesia, és tant bona com aquest melindre de xocolata... de veritat¡ mentre anava escribint aquest "post" anava menjant-ho i si em descuido... l'acabo...¡¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Sandra i Xavier; -Els fogons de la Bortadeta-
Les que volguis Sandra... encara que ara no en n'hi ha... però si el faig, t'ho faig saber, d'acord?
Fins la propera Xavier i Sandra¡¡

Paco; -Pau&Vell- M'agradat, que hagis trobat records de la teva infantesa en aquest "post" de la xocolata Paco¡.
Crec, que ara si anés a una fàbrica de xocolates i veure-la tant líquida... inclós de cap m'hi tiraría. Una abraçada cap a Crevillent Paco¡¡

Isabel; -La cuina de la Isabel- Potser, no és d'extranyar que, si el teu pare era xocolater d'ofici, tu en el teu blog, facis aquets plats tant dolços, senzills i extrordinàris amb el gust del "pa amb xocolata".
Fins la propera Isabel¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

María Àngels; -Visc a la cuina- Celebro que hagi estat del teu gust María Àngels. Salutacions.

Ana; -La Cocinera de Bétulo- La xocolata té aquestes prestacions tant fabuloses a la cuina i a les pastisseríes¡.
Bó de debó Ana. Salutacions.

Silvia; -Cuinar és senzill- Doncs, quin goig, que t'hagi agradat Silvia¡
Salutacions a Menorca¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -Caprofiti- Veig, que també t'ha sortit un vers... "pendents" i "urgents" i jo et dic; "repetiràs" -el pastís- i "guanyaràs"
Fins la propera Gemma¡¡

Judith; -El món de Jujú- Les que volguis... encara que es va acabar força ràpid, és fàcil tornar-ho a fer, t'avisaré quànt ho faci, si...?
Una abraçada Judith¡¡

Teresa; -Com a casa res- Un camí ben dolç.
Si ho apuntes, faràs diana segur¡¡
Salutacions Teresa¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cristina; -Bufet de postres- Doncs, com que jo l'he fet, el "tengui, tengui" i per tant te'l canvio per algún postre del teu blog, el problema es, quin agafo?
Salutacions Cristina¡¡

Dolça; -No tot són postres... a la cuina- Records ben dolços, de pa amb xocolata.
Salutacions "ganxeta"

Joaquina; -La cocina de los inventos- Doncs si prens nota, veuràs que quant el facis, serà alta, dita nota.
Una abraçada Joaquina¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Paloma; -Colometa Cuinera- Celebro que t'hagi agradat Paloma, és un melindre aquest, que mentre anava fent el "post" amb la poesia, el tenía al costat de l'ordinador, i anava minvant de forma... fins que vaig deixar-lo i el vaig col.locar a la navera, per que sinó... aquell mateix dia s'acavaba tot¡¡
Salutacions Paloma¡¡

-La taula d'en Bernat- ... i per el que estic llegint de la gran majoría dels bloquistes que han deixat el seu comentari al respecta d'aquesta recepta¡
Celebro que t'hagi agradat Anna, salutacions "tocaia".

Sión i Miquel; -Fem un mós- ...és va acabar ben aviat, però és pot tornar a fer per esmorzar i si en sobra un troçet, pot quedar per ben dinar o per a la tarda a l'hora del café o el té...
Salutacions Miquel i Sión¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Na María Antónia i Pere; -Bojos per la cuina- ...és que aquest melindre, quant és comença, quasi s'ha d'acabar, doncs sense adonar-nos -a mí hem va passar- s'en congeix com el cotó...
Una abraçada cap a Santa María del Camí¡¡

-Delicietas- Un altre manera de veure el pa amb xocolata, de fer-ho i també de provar-ho.
Salutacions a Sevilla¡¡
-Delicietas- Otra forma de ver el pan con xocolate, de hacerlo y también de provarlo.
Saludos a Sevilla¡¡

Mar; -Seda Sabor- ... té la "Pinta" la "Niña"
i la "Santa María" dono fe. Salutacions a Valladolid Mar¡¡
Mar; -Seda Sabor-... tiene la "Pinta" la "Niña" y la "Santa María" doy fe. Saludos a Valladolid Mar¡¡

surfzone ha dit...

Té un aspecte deliciós, així una mica cru de dins ha de ser boníssim acabat de sortir del forn, en calent cap al plat :-)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Surfzone;-Catacuina- Puc assegurar-te que ho és de deliciós...i molt tou per a dins, fent-li una cobertura per a fóra una mica més cruixent.
Salutacions Surfzone¡¡

SUSANNA ha dit...

Hola Josep, guapo tu

m´encanta aquesta proposta amb xocolate, els melindros son part de la meva infantessa, i segur que estan de mort,

anoto la recepta i gràcies per compartir-la

mil petonets Susanna

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Susanna; -En roc a la cuina- Dóno fe, que aquest melindre de xocolata estava força bo, com ja he dit, mentra el publicava, anava agafant petits trocets, quasi acabant amb ell... ara el tinc que tornar a fer.
Salutacions Susanna¡¡



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,