Filets de porc (llaminera) amb flors de maduixa.

13 de maig del 2011

 Els filets de porc -també coneguda com a llaminera- acompanyent...
 ...perfectament,  una salsa de maduixes.

    Aquesta és la meva aportació, d'aquest mes que la Sandra i el Xavi del blog; Els fogons de la Bordeta i la Marina del blog; Xocolata desfeta  ens han proposat amb la recepta del quinze.

   Les maduixes, són molt apreciades per l'alt contingut en vitamines i minerals al igual que les seves propietas reconstituients i depuratives.
   Les seves fulles s'utilitzen per aromatitzar guisats de carn. També per a preparar un té depuratiu i calmant que, tot i que tenyeix la orina d'un color vermellós, no té contraindicacions.

     Per fer aquest plat, necesitarem:

   1/2 Kilo de Maduixes, 5 Talls de filets de porc, 100 Grams de sucre, un got de vi blanc i, les ganes de adornar el plat al nostre gust. 

   I per  la preparació ho farem:

   Posarem els  filets de porc en una paella -també ho podem fer a la planxa- i deixarem que agafin color i les col.locarem el plat, previament haurem posat al fons del plat la salsa de maduixes desfeta amb  una mica de sucre i el got de vi pasant-ho totplegat per el braç eléctric. Adornarem amb les mateixes maduixes, al nostra gust.
(Blocaires, que vagi de gust¡¡)
   
  
  

20 comentarios:

Visc a la Cuina ha dit...

Aquesta salseta amb la carn ha de ser boníssima!

Anònim ha dit...

Oh, moltes gràcies Josep!! Segur que és un plat boníssim! Ens fa molta il·lusió que participis a la Recepta del 15!
Petonets
Sandra

GEMMA ha dit...

Josep,gracies per el teu missatge. M'agrada la llaminera de porc. m'encanten les maduixes i la presentació super original.
Em sembla que aquest plat caurá aviat..
Petonets.

paco ha dit...

Ché Josep, com le dic a vegades a la Sion, de consevol cosa fás un plat maravellós, aquest ademés de bonic déu de tindre un mós armoniós......paco

Cristina ha dit...

Josep, t´ha quedat estupendo. Aquesta salsa de maduixes endolceixen la llaminera i deu deixar un sabor agre-dolç magnífic.

No tot són postres ha dit...

La salseta de maduixa acompanyant el llomillet és boníssima, en puc donar fe!!

PTNTS
Dolça

Narcís ha dit...

Hola Josep
Si la llonze és llaminera, amb les maduixes encara més.
Bona Cuina

Glòria ha dit...

Una aportació ben llaminera!. La carn de porc s'adiu molt bé amb les fruites i amb les maduixes ha de resultar molt bona!

Marina ha dit...

Guau... M'encata la carn amb fruites, i aquesta no pot ser menys. La tastaré segur!!
Moltes gràcies per participar!! :)

Petonets!

Teresa ha dit...

T'ha quedat una llaminera ben maca!!! ben florida i bona!!! Bona setmana!

En Roc a la Cuina ha dit...

Hola Josep, guapo tu

un plat molt ben presentat i dels que agraden a casa, senzill,...els meus homes plats molt complicats o els menjarien,..aquest SI

MIL PETONETS Susanna

Fem un mos ha dit...

Unes flors saboroses que fan mes “llaminera” la llaminera de porc
Una abraçada

el taller de cuina ha dit...

Nosaltres hem fet un plat semblant però amb bacallà!!

@bet_cakes ha dit...

Josepb, moltes gràcies pel teu comentari. Aquesta llaminera fa molt bona pinta i fa entrar gana :P Una recepta senzilla i vistosa i boníssima. Una abraçada.
Belén

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Bona pensada. Una llonza llaminera molt ben acompanyada.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

María Ángels; -Visc a la cuina- Dono fe, que aquesta salseta, estava -dic estava- molt i molt bona.
Salutacions ben coordials María Ángels.

Sandra i Xavi: -Els fogons de la Bordeta- Quant troves l'ingredient adeqüat als teus gustos i la idea de fer-ho, doncs no hi ha ares mes a dir...
Una abraçada des de uns altres fogons, en aquest cas des de Badalona¡¡ :-D ;-D

Gemma; -Queprofiti- La llaminera és una de les parts més meloses del porc i el constrats queda reflectit en aquest tall acompanyat amb la salsa de maduixes, per a mí molt apropiat.
Una abraçada i fins la propera Gemma¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Paco; -Pau&Vell- Com ja he dit moltes vegades, hi ha una frase de Beethoven que diu; Una partitura per més notes que porti, no vol dir que sigui millor.
Una abraçada cap a Crevillent Paco¡¡ :-D

Cristina; -Bufet de cuines- La idea és aquesta, trovar el contrast agra/dolç d'aquest plat i la llaminera de porc el fa meraixador d'aquest gust.
Fins la propera Cristina¡¡ :-D ;-D

Dolça; -No tot són postres... a la cuina- Moltes gràcies per donar-me suport en aquesta recepta.
Una abraçada "ganxeta"¡¡ :-D ;-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Narcís; -La Lionesa- Ben cert el que m'expliques en el teu comentari Narcís, un contrast molt elevat i una sabor molt merescut.
Moltes gràcies per el teu comentari Narcís¡¡.

Glória; -El café de nit- La Dolça també ha opinat com jo i ha donat fe d'aquest plat amb la seva salsa.
Salutacions Glória¡¡ :-D ;-D

Marina; -Xocolata desfeta- Si la proves, ja m'ho diràs...
Salutacions Marina¡¡ :-D ;-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa; -Com a casa res- D'aixó es tracta de trovar aquets plats que sorprenguin i a la vegada siguin de bon fer i aquest, n'és un.
Igualment per a tu Teresa¡¡ :-D ;-D

Susanna; -En roc a la cuina- També hi ha de haver-hi criteri teu... i els homes també poden posar-se a la cuina...
Salutacions Susanna¡¡ :-D

Sión i Miquel; -Fem un mos- Les flors, sempre fan goig... i aquesta en fa els seus honors.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :-D ;-D

Jordi; -El taller de cuina- Doncs per que veieu les formes que podem donar-li a les maduixes dins la cuina.
Salutacions¡¡ ;-D :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Belén; -A la cuina amb un parell d'ous- Aquesta gana s'amplia, quant es troven el contrast de la carn i les maduixes fen aquesta barreja tant i tant meravellosa.
Moltes gràcies, també, per el teu comentari Belén. Salutacions cap a Terrassa¡¡ :-D

Núria; -A peu coix- La pensada de les maduixes i el seu color i sabor, porten a fer corra l'imaginació a la cuina.
Salutacions Núria¡¡ :-D ;-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,