Mandonguilles amb carxofes, amb un toc de canyella.

10 de març de 2011

 Fent el xup-xup.
 Mandonguilles amb carxofes, amb un punt de canyella.



 

   Un bon "dúo" per cantar-li -les carxofes i les mandonguilles- al paladar amb  aquets dos ingredients. Les carxofes ara estàn en el seu millor moment de temporada i les mandonguilles que  l'hi fan una "segona veu" que donaràn en aquest plat l'atractiu per continuar gaudin del seu cant amb un "bis" i potser un altre...els aplaudiments continuaràn... sucant el plat i, deixant-lo ben net...

       Per gaudir d'aquest espectacle, necessitarem;
                   -aforament per a 6 persones-

          6 Carxoves.
          300 Grams de carn picada de porc.
          300 Grams de carn picada de vedella.
          2 Cebes de Figueres.
          1 Ou.
          Farina.
          Farina de galeta.
          Una culleredeta de canyella.
          1 Pebrot vermell i un de verd.
          1 Got de vi ranci.
          2 Alls.
          Sal i pebre.
          Julivert.
          Oli.
        
    Per tal que l'espectacle sigui un èxit, ho podem fer d'aquesta manera;
  
     Barrejarem les dues carns, afegint-hi l'ou, la farina de galeta, el pebre i la sal, l'all tallat ben petit, la culleredeta de canyella i el julivert. Seguidament farem petites boletes i les barrajarem amb la farina i les tirarem en una paella amb oli i deixarem que quedin una mica rossetes. Ho decantarem.
     Bullirem les carxofes al voltant d'uns 25 minuts, un cop  passat aquest temps les traurem i les decantarem.
     Farem un sofregit amb els pebrots i les cebes, un cop ho tinguem estovat, hi tirarem el got de vi ranci i ho deixarem que es rebaixi un xic més. Agafarem  les mandonguilles que teniem reservades i les carxofes, i l'hi posarem el caldo obtingut de bullir les carxofes, "escoltarem" el xup-xup i rectificarem de sal si convé.
     Ho servirem.

        (blocaires que tingueu molts "bisos")

21 comentarios:

paco ha dit...

Ché Josep, excelente plato el tuyo, y por fin encuentro a un cocinitas que le pone un poquitín de canela en polvo a las albóndigas, les dá un toque muy especial, abraçades .......paco

Visc a la Cuina ha dit...

Agafo entrades per a aquesta recepta, a casa ens encantarà!

josep ha dit...

Aquests plats de xup-xup son extraordinaris.
Ara mateix me'n menjava una ració!!

MaryLou ha dit...

Boníssim!!! i donant-li canya a les carxofes fins que hi hagi al mercat!!! Prenc nota del toc de canyella a les mandonguilles, si en Paco i tu ho feu, no necessito cap més recomanació!!!
Petonets

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Per fer-li un bon aplaudiment de bo que ha de estar. De vegades també li afegeixo canyella.
Petons.

PILAR ha dit...

A mi també m' agraden aquest espectacles del xup-xup i siinson amb carxofes....ummmm, perfecte.
Petons!

Mai ha dit...

Ohhhhhh, Josep , un dels millors platillos del mon mundial sense cap dubte, la mare les fa com tu , però talla les carxpfes, i aquest toc de canyella que li va molt bé ( ho reconec tot i que la canyella i jo estem una mica renyides) li posa en una branca al suquet , són una delícia , i per sucar-hi moooolt pa.
una abraçada.

Francesc ha dit...

Això és mereix un aplaudiment de tot el públic aixecat en peu i demanant bisos!!! Fantàstica, aquesta recepta!!! Me l'apunte, no cal dir-ho!!!

ISABEL ha dit...

A casa,els plats que mes agraden son aquest del xup-xup.
El punt de canyella, bonissim.
Felicitats Josep

MARÍA JESÚS ha dit...

Hola Josep muchas gracias por visitarme no conocía tu blog. Las imágenes de Badalona muy bonitas, yo también soy de Barcelona, de Mollet, pero soy del Juventut desde que nací ajajaj, corazón verdinegro. Bueno, la receta muy rica para comer media barra de pan y el toque de canela es delicioso. Un abrazo y te sigo.

Miquel ha dit...

Josep
un buen plato que me gusta todo en conjunto y que ahora a esta hora de cenar me lo tomaba encantado
bona setmana
miquel

ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Hola josep:
! Cuánto tiempo desde la última vez!

He estado algo pachucha estos días y no he parado entre médicos y mas médicos.
Pero estoy bien.
El sábado en que quedamos en oir tu música, me fuí fuera de Vigo, con mi marido a descansar a una casa de campo que tenemos perdida en una aldea y alejada de toda civilización.
Me vino bien y me repuse bastante.

Ahora, más o menos de vuelta a la normalidad, me pongo en contacto contigo, sigo pensando en que me encantaría oírte tocar, lo digo en serio.

Espero no haberte mareado demasiado.

un abrazo

RUBEN ha dit...

josep, m'encanta la pinta que fa aquest plat! I com m'agraden tant les carxofes, penso fer aquesta recepta ben aviat! I amb el toc de canyella...mmmmm

Dolça ha dit...

jejeje, jo també tionc unes mandonguilles fentxup-xup. Espero compartir-les ben aviat!
PTNTS
Dolça

Cristina ha dit...

Hola Josep, et retorno la visita que m´has fet al meu bloc. Ara em quedo aqui per tafanejar el teu.

Josepb. ha dit...

Moltes gràcies, per els vostres comentaris i, com sempre sigueu benvinguts en aquest bloc.
Josepb. -Menja de bacallà-

Josepb. ha dit...

Paco; -Pau&Vell- Aquest plat, Paco, és d'aquells clàssics, i que sempre quedes força bé, amb material de qualitat i de temporada, per acabar-ho perfumant amb el "toc" de la canyella.
Salutacions a Crevillent Paco¡¡ :-D :-D :-D

Visc a la Cuina; Éxit assegurat, sens cap dubte amb els "bisos" corresponents.
Salutacions¡¡ :-D :-D :-D

Josep; -El café de nit- Sempre que faig mandonguilles, en guardo unes quantes, per un pròxim menú... les mandonguilles les tinc, per tant, tant sols tens que venir Josep¡¡
Una abraçda per a tots dos¡¡ :-D :-D :-D

Josepb. ha dit...

Mary; -Pa amb tomàquet- Aquest toc de la canyella, fa molts anys que ho faig, m'ho va dir l'Enric de ca l'Assur, que ell també ho feia quant feia les mandonguilles i així ho faig jo també.
Un petò Mary¡¡ :-D :-D :-D

Pilar; -El cau de cuina- Sentir aquest espectacle a la boca, és força entretingut... "escoltar" les mandonguilles amb el perfum de canyella un verdader plaer, de debó¡¡ :-D :-D
Una abraçada Pilar¡¡

Ana; -La cocina de Bétulo- Aplaudiments és el que és mareixen aquestes mandonguilles amb carxofes seguit d'uns "bisos" quntinuats¡¡ :-D
Fins la propera Ana.¡¡
Aprofito per dir-te que, cada vegada que entro el teu bloc, es queda penjat, i quant sorto i torno a entrar, em torna a passar el mateix t'envio el correu electrónic i em torna el teu correu. :-( :-( :-(

Josepb. ha dit...

Mai; -Maiblog- Amb aquets el.lògis tant elevats, donen ganes de que vinguis convidada... també ser fer-les sense canyella, eh? :-D
Un petò cap a Reus "ganxeta".

Francesc; -A la taula i al llit...- Podem prologar-la fins...
Salutacions Francesc¡¡

Isabel; -La cuina de la Isabel- El xup-xup, és màgic,i el toc de la canyella deliciós, de veritat Isabel¡¡ :-D
Una abraçada Isabel¡¡

Josepb. ha dit...

Maria Jesús; -Recetas con encanto- La barra de pa, és per buscar l'equilibri entre les mandonguilles i les carxofes...
Fins la pròpera, Maria Jesús i moltes gràcies per entrar en aquest bloc. :-D :-D :-D

Miquel; -La cocina del Miquel- Un bon "dúo" que allà on va triunfa... m'ha sortit un acudit -amb el teu nom-
Salutacions Miquel¡¡ :-D :-D

Helena; -Cuatro especias- Saps que pots entrar sempre que ho vulguis. Pots deixar-me un missatge i dir-me el dia que vulguis, i a veure si ens possem d'acord per fer-ho.
Una abraçada Helena¡¡
Elena; -Cuatro especias- Sabes que puedes entrar siempre que lo quieras. Puedes dejarme un mensaje i decirme el día que quieras, y a ver si no ponemos de acuerdo para hacerlo.
Un abrazo Elena¡¡

Josepb. ha dit...

Rubén; -A la cuina- Celebro que t'hagi agradat,aquesta recepta.
Salutacions Rubén¡¡ :-D :-D :-D

Dolça; -No tot són postres, a la cuina...- És que el xup-xup, té un "encís màgic" que deu n'hi dó... no et sembla?
Una abraçada "ganxeta" :-D :-D :-D

Cristina; -Bufet de postres- Espero que pugem llegir-nos força subint.
Fins la propera Cristina¡¡.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,