Dos contrastos ben diferenciats, l’un, el plàtan, que és una fruita dolça i suau al paladar i per l’altre banda, les avellanes de Reus, d’un gust eixut al paladar però a la vegada repetitiu de menjar-les i, on la unió dels dos fruits podem trobar-los amb aquesta crema, feta amb la llet i unes quantes avellanes torrades i picades, per desfer-se al final del plat amb una micona del suc de la maceració del principi…. per tornar a començar de nou… dos contrastos ben diferenciats…
Ingredients: (*) (per a 4 persones).
8 Plàtans.- (4 plàtans)
50 Grams de sucre.-
100 Grams d’avellanes.- ( Un grapat)
1 Got de moscatell.-
100 Grams de sucre per cremar.- (Un parell de cullerades de sucre)
Ingredients per la crema d’avellanes:
1 Litre de llet.- (1/2 litre de llet).
225 grams de sucre.- (160 de sucre).
1 Tros de pell de llimona.-
1 Tros de pell de taronja.-
1 Branca de canyella.-
35 Grams de Maizena.-
8 Rovells d’ou.- (4 Rovells d’ou).
200 Grams d’avellanes torrades i ben picades.- (100 d’avellanes).
Preparació: Pelem els plàtans, els tallem a rodanxes i els posem en un bol. Hi afegim el moscatell, el sucre, les avellanes i ho deixem macerar. Un cop macerat, agafem els plats, hi posem els plàtans, els cobrim amb la crema, els empolvorem amb el sucre i el cremem amb la pala molt calenta. Hi afegim una micona de suc de la maceració i ho servim.
(Blocaires que vagi de gust¡¡)(*) Amb parèntesis les quantitats que he posat jo, per fer aquest postre.
20 comentarios:
Com sempre, moltes gràceis per els vostres comentaris.
Un postre molt original, m'agraden molt les avellanes
Aquest , no li fet mai , jo...
Felicitats!!
josep, en cuánt vinguis per aquets llars,a algún sarao dels méus amics, el postre yá trobre quí el fará... abraçades paco
Els plàtans i les avellanes formen un duet excel·lent... lliguen a la perfecció!
Caram, quina proposta més bona!! M'encanten els plàtans i amb eixa crema d'avellanes aromatitzada amb moscatell (que nosaltres en diríem "mistela"), ha de ser boníssim!! Per no parlar de l'aroma i el sabor de la canella... Suggerent!!! Salutacions
Només amb el nom ja venen ganes de menjar-ne. Unes postres ben bones!!!
Aquesta crema d'avellanes també podria anar bé per acompanyar unes boletes de gelat, no et sembla?
Perfecte, JosepB, una harmonia perfecta entre les vellanes i el plàtan... per cert, treballes més tu que jo, fent promoció del meu producte, i això que no ets ganxet, jejej!
PTNTS
Dolça
Josep, quines postres més originals i bones!!
Amb la foto, ja vénen ganes de menjar-ne!
Cristina; -Crijoarmael- ... i els plàtans...? sembla que no t'agradin tant... :)
En el postre es barrejen, dos tipus de fruita molt diferent, dolça i seca.
Dolors; -Els peixos- Dons goita, aquesta és una bona oportunitat per fer-ho. No té massa complicació i la salsa d'avellanes és pot aprofitar per un gelat de; vainílla, nata xocolata...
Salutacions Dolors¡¡.
Paco; -Pau&Vell- Doncs vinga que així sigui. :-D
Salutacions¡¡.
Gemma; -La cuina de casa- Els fruits secs, és un gran recurs a la cuina amb tot el ventall de posibilitats que donen aquets postres.
Francesc; -A la taula i al llit-Un postre, diferent per trencar amb la rutina de sempre, amb dos sabors molt diferenciats -els plàtans i les avellanes- que amb la "mistela" les amorogeix. La canella sens cap dupte, li donaría el perfum...
Conec un fabricant de vins de Gandesa - Terra Alta- que diu de la "mistela", és; vi de senyores/senyoretes, per l'atractiu dolç i perfumat que tè aquest vi.
Sugerent sens cap dubte. Records a l'Oretto¡¡ :-D
Annafs; -M'agrada cuinar- Doncs si Anna, aquest postre, queda molt bé i bo, el moscatell "encanta" els dos fruits que si troben a la maceració, deixant aquets postres en un bon nivell a dins de la boca i al paladar.
Glória; -El café de nit- Doncs així ho vaig fer jo... m'en va sobrar una micona i tot seguit vaig tirar de congelador que hi tenia un gelat de nata. Vaig fer-hi dues boles, i tot seguit regat amb la salsa d'avellanes... Suggerent... -com diu el Francesc-
Salutacions per el Josep¡¡ :-D
Dolça; -No tot són postres ... a la cuina- L'harmonia queda demostrada amb aquesta combinació tant ben lligada i "dirigida" d'aquesta recepta... sobre tot de les "vellanes" de Reus.
No sóc "ganxet", però sí que tinc amigues "ganxetes" :-D
Una abraçada també per les "ganxetes" de Reus i comarca:-D
Mercé; -Cuina per llaminers- Doncs sí Mercé, sugerent, sense masses complicacions i la "foto" és la part visible d'aquest postre, que trenca una micona dels postres de sempre.
Una abraçada cap a California¡¡ :-D
Una combinació molt encertada i bona.
Petons
Josep, quina pinta tenen aquests plàtans i quina recepta més original!
Molt bé!
Una abraçada
Sión i Miquel; -Fem un mos- Ho és, dono fe. Moltes gràcies per el vostre comentari. Josepb.
Rubén -A la cuina- quànt de temps sense saber res de tu... Amb aquesta recepta es trenca una micona amb la rutina de fer sempre el mateix. Salutacions¡¡ :-D
Josepb; m'agradat aquesta crema d'avellanes de la meva terra ;)) el platan ja te'l deixo que a mi no m'agrada massa i engreixa molttttttttt!! jejeje
La crema si que me l'apunto que la provaré.
Records.
Anna; -La vella carmanyola- Aquesta crema, queda molt bé -aixi ho vaig fer jo- amb un gelat de nata, encara que també potser de vainílla etc.
Ja m'ho sabràs dir... :-D
Qué bo i qué original! Prenc nota d´aquesta combinació. Ha de ser delicios.
Pilar; -El Cau de cuina- Apunta i veuràs com faràs diana segur Pilar, doncs les avellanes amb la maceració queden molt estovades i la crema -si sobra- és pot acompanyar o bé sola o també amb unes boles de gelat de vainílla, de nata, de xocolata... en fi que tè moltes combinacions i aplicacions aquesta crema. Salutacions Pilar¡¡. :-D
Aquesta me l'apunto, sens dubte!!!
Enric; -Assur- Apunta i veuràs com faràs diana segur Enric... sens cap dubte¡¡. :-D.
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,