PLÀTANS GRATINATS AMB CREMA D'AVELLANES

20 de febrer del 2010



Dos contrastos ben diferenciats, l’un, el plàtan, que és una fruita dolça i suau al paladar i per l’altre banda, les avellanes de Reus, d’un gust eixut al paladar però a la vegada repetitiu de menjar-les i, on la unió dels dos fruits podem trobar-los amb aquesta crema, feta amb la llet i unes quantes avellanes torrades i picades, per desfer-se al final del plat amb una micona del suc de la maceració del principi…. per tornar a començar de nou… dos contrastos ben diferenciats…

Ingredients: (*) (per a 4 persones).

8 Plàtans.- (4 plàtans)
50 Grams de sucre.-
100 Grams d’avellanes.- ( Un grapat)
1 Got de moscatell.-
100 Grams de sucre per cremar.- (Un parell de cullerades de sucre)

Ingredients per la crema d’avellanes:

1 Litre de llet.- (1/2 litre de llet).
225 grams de sucre.- (160 de sucre).
1 Tros de pell de llimona.-
1 Tros de pell de taronja.-
1 Branca de canyella.-
35 Grams de Maizena.-
8 Rovells d’ou.- (4 Rovells d’ou).
200 Grams d’avellanes torrades i ben picades.- (100 d’avellanes).

Preparació: Pelem els plàtans, els tallem a rodanxes i els posem en un bol. Hi afegim el moscatell, el sucre, les avellanes i ho deixem macerar. Un cop macerat, agafem els plats, hi posem els plàtans, els cobrim amb la crema, els empolvorem amb el sucre i el cremem amb la pala molt calenta. Hi afegim una micona de suc de la maceració i ho servim.
(Blocaires que vagi de gust¡¡)(*) Amb parèntesis les quantitats que he posat jo, per fer aquest postre.

20 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Com sempre, moltes gràceis per els vostres comentaris.

Cristina ha dit...

Un postre molt original, m'agraden molt les avellanes

ELS PEIXOS ha dit...

Aquest , no li fet mai , jo...
Felicitats!!

paco ha dit...

josep, en cuánt vinguis per aquets llars,a algún sarao dels méus amics, el postre yá trobre quí el fará... abraçades paco

Gemma ha dit...

Els plàtans i les avellanes formen un duet excel·lent... lliguen a la perfecció!

Francesc ha dit...

Caram, quina proposta més bona!! M'encanten els plàtans i amb eixa crema d'avellanes aromatitzada amb moscatell (que nosaltres en diríem "mistela"), ha de ser boníssim!! Per no parlar de l'aroma i el sabor de la canella... Suggerent!!! Salutacions

ANNAFS ha dit...

Només amb el nom ja venen ganes de menjar-ne. Unes postres ben bones!!!

Glòria ha dit...

Aquesta crema d'avellanes també podria anar bé per acompanyar unes boletes de gelat, no et sembla?

No tot són postres ha dit...

Perfecte, JosepB, una harmonia perfecta entre les vellanes i el plàtan... per cert, treballes més tu que jo, fent promoció del meu producte, i això que no ets ganxet, jejej!
PTNTS
Dolça

Mercè ha dit...

Josep, quines postres més originals i bones!!
Amb la foto, ja vénen ganes de menjar-ne!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cristina; -Crijoarmael- ... i els plàtans...? sembla que no t'agradin tant... :)
En el postre es barrejen, dos tipus de fruita molt diferent, dolça i seca.

Dolors; -Els peixos- Dons goita, aquesta és una bona oportunitat per fer-ho. No té massa complicació i la salsa d'avellanes és pot aprofitar per un gelat de; vainílla, nata xocolata...
Salutacions Dolors¡¡.

Paco; -Pau&Vell- Doncs vinga que així sigui. :-D
Salutacions¡¡.

Gemma; -La cuina de casa- Els fruits secs, és un gran recurs a la cuina amb tot el ventall de posibilitats que donen aquets postres.

Francesc; -A la taula i al llit-Un postre, diferent per trencar amb la rutina de sempre, amb dos sabors molt diferenciats -els plàtans i les avellanes- que amb la "mistela" les amorogeix. La canella sens cap dupte, li donaría el perfum...
Conec un fabricant de vins de Gandesa - Terra Alta- que diu de la "mistela", és; vi de senyores/senyoretes, per l'atractiu dolç i perfumat que tè aquest vi.
Sugerent sens cap dubte. Records a l'Oretto¡¡ :-D

Annafs; -M'agrada cuinar- Doncs si Anna, aquest postre, queda molt bé i bo, el moscatell "encanta" els dos fruits que si troben a la maceració, deixant aquets postres en un bon nivell a dins de la boca i al paladar.

Glória; -El café de nit- Doncs així ho vaig fer jo... m'en va sobrar una micona i tot seguit vaig tirar de congelador que hi tenia un gelat de nata. Vaig fer-hi dues boles, i tot seguit regat amb la salsa d'avellanes... Suggerent... -com diu el Francesc-
Salutacions per el Josep¡¡ :-D

Dolça; -No tot són postres ... a la cuina- L'harmonia queda demostrada amb aquesta combinació tant ben lligada i "dirigida" d'aquesta recepta... sobre tot de les "vellanes" de Reus.
No sóc "ganxet", però sí que tinc amigues "ganxetes" :-D
Una abraçada també per les "ganxetes" de Reus i comarca:-D

Mercé; -Cuina per llaminers- Doncs sí Mercé, sugerent, sense masses complicacions i la "foto" és la part visible d'aquest postre, que trenca una micona dels postres de sempre.
Una abraçada cap a California¡¡ :-D

Fem un mos ha dit...

Una combinació molt encertada i bona.
Petons

RUBEN ha dit...

Josep, quina pinta tenen aquests plàtans i quina recepta més original!
Molt bé!
Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Sión i Miquel; -Fem un mos- Ho és, dono fe. Moltes gràcies per el vostre comentari. Josepb.

Rubén -A la cuina- quànt de temps sense saber res de tu... Amb aquesta recepta es trenca una micona amb la rutina de fer sempre el mateix. Salutacions¡¡ :-D

la vella carmanyola ha dit...

Josepb; m'agradat aquesta crema d'avellanes de la meva terra ;)) el platan ja te'l deixo que a mi no m'agrada massa i engreixa molttttttttt!! jejeje

La crema si que me l'apunto que la provaré.

Records.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; -La vella carmanyola- Aquesta crema, queda molt bé -aixi ho vaig fer jo- amb un gelat de nata, encara que també potser de vainílla etc.
Ja m'ho sabràs dir... :-D

PILAR ha dit...

Qué bo i qué original! Prenc nota d´aquesta combinació. Ha de ser delicios.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Pilar; -El Cau de cuina- Apunta i veuràs com faràs diana segur Pilar, doncs les avellanes amb la maceració queden molt estovades i la crema -si sobra- és pot acompanyar o bé sola o també amb unes boles de gelat de vainílla, de nata, de xocolata... en fi que tè moltes combinacions i aplicacions aquesta crema. Salutacions Pilar¡¡. :-D

Assur ha dit...

Aquesta me l'apunto, sens dubte!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Enric; -Assur- Apunta i veuràs com faràs diana segur Enric... sens cap dubte¡¡. :-D.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,