FLAM DE TARONJA

31 de maig del 2009



El dia 28 de maig vaig assistir a les classes de la Mireia Carbó, del Club Social Caprabo. Aquestes classes –com sempre- foren molt i molt interessants per les receptes que va ensenyar-nos.

Rollers d’albergínies i anxoves amb salsa de formatges.

Coca d’oli amb verduretes.

Flam de taronja.

He volgut fer aquest flam de taronja, doncs el flam encara que l’he fet altres vegades – el d’ou o també el de vainilla- aquest mai l’havia fet i com que diuen que, amb la varietat està el gust doncs… que, vagi de gust blocaires¡.

Ingredients per a 4 persones:

- 3 Ous.
- 100 Grams de sucre.
- 3 Taronges (necessitarem el suc 250 ml).
- Ratlladures de dues taronges.

Ingredients per fer el caramel:

- 100 Grams de sucre.
- Aigua.
- Suc de llimona.

Elaboració:

Barrejarem els ous amb el sucre fins que ens quedi una barreja homogènia. Afegirem el suc de les taronges i també les ratlladures de dues taronges.

En un cassó farem un caramel amb els 100 grams de sucre lleugerament humitejat amb l’aigua i unes gotes de llimona fins que aconseguim que el caramel quedi ben daurat.
Posarem el caramel al fons de les flameres. Omplirem el motlle amb la barreja del flam. Ho posarem al bany Maria, a 150º durant 45 minuts aproximadament.

La Mireia ens va explicar que queda be, una mica el plat decorat, –un grill de taronja, una cirera…- peró sense que es vegi massa carregat, jo per la meva part l’he posat unes fulles
de la menta fresca sempre agradable, de bona olor i, carregada de bons consells…

16 comentarios:

Núria ha dit...

Josepb, veig que et tant aplicat con la Maria, ja he possat en práctica alguna de les bones receptes de la Mireia!! Té una pinta bonísssima aquest flam...


Petons
Núria

El cullerot Festuc ha dit...

Josep, com diu la Núria: que aplicats la Maria i tu!!! fantàstic aquest flam...ara vinc del cafè de Nit de llegir la crònica...ara només queden els rollers! ;)
Petunets,
Eva.

Marta Padenous ha dit...

Sempre les fas totes...eh!!!
A casa les fotos també van agradar...ara a posar-ho en pràctica!

Ptnts

josep ha dit...

Josep
Ets un bon alumne. El rsultat d'aparença boníssim, de gust, m'imagino que millor.
Fins aviat

OLLES I SOMRIURES ha dit...

M'encanten els flams i aquest de taronja ha de ser, uuuummmm, aromàtic i deliciós. Salut!!!!!

Maria ha dit...

Josep... ets un solet.. moltes gràcies... A més, un alumne dels que li agraden a la nostra bona mestre.
Fins la propera !!

FRANCESC ha dit...

Josep, estic segur que aquest flam ha de ser boníssim. Ja veig que els cursets de cuina els aprofites beníssim!!! Salutacions

Gemma ha dit...

T'ha quedat genial, Josep! A casa també ens ha agradat molt, amb un gustet de taronja deliciós que fa que el flam resulti molt lleuger. Boníssim!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Núria;-Cocinarte- Les receptes de la Mireia sempre són éxit asegurat, fàcils i de "bon rotllo". El flam bo de debó. Gràcies Núria per entrar en el meu bloc. Una abraçada. Josep.

Eva; -El cullerot festuc- Vaig a classe sempre que puc... no com altres que tenen el "mono" de venir i després... jejeje. PERTUnets també per a tu Eva.

Marta; -Pa de nous- Quasi totes o semi totes les receptes faig. Salutacions Marta¡¡

Josep; -El café de nit- L'aparenca és molt tradicional i el gust molt diferent a la tradició. Fins la propera Josep.

Olles i somriures; Llàstima que no hi hagi -encara- un foradet al ordinador per flairar l'aroma d'aquest flam. Salutacions també per a tu "olles..."

Maria; -La menta fresca- em faràs posar vermell... Fins la propera.¡

Francesc; -A la taula i al llit...- El flam bo... bo. Si la "profe" porta aquestes suqülents
i fàcils receptes, tu no les faríes també?

Gemma; -La cuina de casa- Quant una cosa és bona és bona a totarreu, naturalment amb productes frescos i naturals¡. Fins la propera Gemma¡.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Hola Josepb gràcies per visitar el meu petit bloc, així t'he pogut descobrir i fer un enllaç.
Aquest flam de taronja me l'apunto per fer aquesta setmana, ja et diré com m'ha sortit.
Arreveure

la vella carmanyola ha dit...

Ostres!! quines maquines!! on aneu tant ràpid???
M'heu deixat "flipada", bueno mi tindre de posar.

Records

Mercè ha dit...

Josep, veig que tota la colla de blocaires sou uns alumnes excel·lents! ;) Aquest flam és fantàstic de presència i de ben segur que de gust també! :)
Petons!

dolorss ha dit...

He vist la coca de la Maria de menta fresca i ara veig aquest flam, quina enveja que us tinc (sana , eh) poder gaudir d’aquestes classes.
Un bon flam !!!.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

A peu coix; Caramb, veig el teu blog, amb una llista de receptes per fer força llarga i de segur amb ganes de fer-los. Aquest flam si segueixes les instruccions tal com ho vaig fer -amb els apunts de la classe de la MIreia- es èxit assegurat. Fins aviat¡.

Andreu i Anna; -La vella carmanyola- "Flipada" quederàs quànt faigis aquest flam tant bó i ràpid de fer, amb les instruccions donades per la Mireia -ja ho vas veure i sentir Anna- queda molt bé per a la teva familia i convidats. Una abraçada per els teus pares, Anna.

Mercé; -Cuina per llaminers- Tens tota la raó Mercé, de presència i de gust, extraordinàri¡¡

Dolorss; -Blog de cuina- La menta fresca sempre fent coses bones i divertides de fer a la cuina. Jo -per la meva part- com dic en el blog, vaig fer aquest flam, doncs no l'havia fet amb gust de taronja i la veritat el resultat es fabulós Dolorss. Moltes gràcies per visitar el meu blog i espero que fins la propera.

ANNAFS ha dit...

L' acabo de veure també en el blog de la Gemma, i ja ho dic que és fantàstic. Fa una pinta boníssima.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Annafs; -M'agrada cuinar- Prove'l Anna i veuràs que la "pinta" que té l'hi faràs inclós "la clentxa", doncs és un plat que queda molt bé com a postres i llueix molt bé com a presentació. Gràcies com sempre per visitar-me Anna. Josepb.¡



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,