LLENGUADOS AMB SALSA AL GUST D'AVELLANES

5 d’abril del 2009




.- Llenguado amb salsa al gust d’avellanes.-

Me’n vaig anar al mercat de Hostafrancs i, mentre passejava, anava menjant aquella pasta amb gust de formatge. En aquella parada de peix, la peixatera va preguntar-me si mirava el peix o be la mirava a ella … Jo no podía parlar, doncs m’estava empassant aquella pasta que intentava digerir… Que me mira a mí o al pescado… … amb la mà plana i posada davant de la boca, vaig poder-li dir … pebdoni… ara… m’ho… ampafo… Ah¡… faci, faci… -Posi’m un parell de llenguados si us plau… d’aquets tant “macus”… Si senyó, ja ho pot ben dir-ho, si que ho son de “macus”… són de platja… i aquet preu… –tot senyalant-m’ho amb els dits de goma- 19’90 € el kilo.

Mentrestant jo, amb la bola de paper arrugat a les mans m’anava traient les molletes que em quedaven al pit, de reüll, anava mirant com netejava els llenguados i se’m va escampar dir-li, que ella també ho era de “maca”… i la veritat, ho era… –hi ho és.

Ingredients: (per a 4 persones)

- 4 Llenguados nets.
- 4 Carxofes netes i tallades molt fines.
- 150 Grams de mantega.
- 2 Llimones (necessitarem el suc).
- 175 Grams d’avellanes torrades molt picades.
- 2 Patates petites/mitjanes.
- Oli d’oliva (per fregir).
- Farina (per arrebossar).
- Sal i pebre.

Preparació:  

Deixarem una paella amb oli al foc, un cop calent, enfarinarem els llenguados, els fregirem i els traurem de la paella, tot decantant-los. Seguidament, en el mateix oli fregirem les patates passades per la farina i també per l’ou. Aquesta operació la repetirem amb les carxofes. En un plat, hi posarem les carxofes i les patates i, al damunt els llenguados. Col·locarem una paella al foc amb la mantega, les avellanes ben picades i el suc de les llimones. Un cop tinguem aquest preparat ben calent, l’aboquem pel damunt dels llenguados. Per sobre ho empolvorem amb julivert i seguidament ho servim. (blocaires que vagui… “macu”).

23 comentarios:

Francesc ha dit...

Aquests llenguados amb eixa salseta d'avellanes ha de ser tocar el cel!!! Què bo!!! Salutacions

Mercè ha dit...

Josep, m'anoto la idea d'aquesta salsa d'avellanes perquè deu ser boníssima!! :)

El cullerot Festuc ha dit...

El llenguado és un dels meus peixos preferits al no tenir espines!!! jo també m'apunto la salseta!!!!
Petunets,
Eva.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Aquests llenguados acompanyats amb aquesta salseta deuen ser superiors, ara si les avellanes són del Baix Camp, doncs millor. Segur. Salut!!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Francesc; -A la taula i al llit...-
Doncs sí Francesc, del mirall del cel... a taula.¡ Josepb -menja de bacallà-
Merce; -Cuina per llaminers- la idea és bona... i el gust molt millor.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Eva; -El cullerot festuc- El llenguado és un peix que fa de molt bon menja, aplanat i sense espines i fresc... se'n va sol a la boca¡ PERTUnets també Eva¡.
Olles i Somriures; Naturalment que són de Reus les avellanes... doncs sinó de segur que no haguessin quedat tant bons aquets llenguados. Salutacions¡.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Josep;-el café de nit- Gràcies pel teu missatge, ho faig per aquí per veure si el pots llegir, de totes maneres ara t'en vio un e-mail. Salutacions Josep¡.

No tot són postres ha dit...

Hola, hola, hola Josepb -menja de bacallà-... espero que hagis fet servir "vellanes" de Reus per fer aquests llenguados tan bons!!!!!!!!!!
Ja veig que l'altra ganxeta, l'Olles t'ha dit el mateix ( no parem de fer país, jejej)
PTNTS
Dolça

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Veig que tant tu com la ganxeta "l'olles" us engenxeu aquest plat de llenguados acompanyat i lligat amb aquesta salsa al gust de "vellanes" de Reus naturalment que sí¡

josep ha dit...

Francesc,
El llenguado és un dels peixos que m'agrada més. Amb la salsa d'avellanes que has fet havien d'estar boníssims.
Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Josep; -El café de nit- Si fós el Francesc potser diría t'ha quedat "embellidor" aquest plat, peró no ho sóc...
Doncs, aprofito i disfruta d'aquesta senzilla i a la vegada deliciosa salsa per aquest peix tant senzill de menjar també.
Fins aviat.

Gemma ha dit...

A mi també m'ha semblat un plat fantàstic, inspirat amb el llenguado amb ametlla però encara més bo... m'apunto la salseta al receptari ;)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -La cuina de casa- L'inspiració, val més que ens agafi treballant -a la cuina- si estàs inspirat i no tens ametlles i per el contrari tens avellanes,? el resultat és satisfactori, tant a tall de gust com a tall de diferéncia. Josepb -menja de bacallà-

Unknown ha dit...

El lenguado juntament amb el rap són els peixos que més m'agraden i amb aquesta salsa d'avellanes ha d'estar boníssim. T'asseguro que el faré, vaig com boixa buscant receptes per fer aquest dos peixos.
Records i fins aviat.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa; -Tot es art- Quin susto Teresa¡ Estava pel meu bloc i he vist que entraves...
Desitjo que puguis compartir aquesta salsa i, que sense sustos i, amb bojaría d'alegría, poguis gaudir dels llenguados amb la salsa al gust de avellanes¡.
Fins aviat Teresa¡

josep ha dit...

JosepB.
M'ha passat ja més d'una vegada, que tinc oberta més d'una pagina i poso el nóm que no és.
La resta, val tot el que dic.
Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Josep; -El café de nit- Per la meva part val igual tot també.
Espero que tot i valdre igual aceptis aquesta "imitació", salutacions per la Glória i per molts anys per la part que et toca¡

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Una recepta que deu ser deliciosa, l´apunto!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Maria José; -Dit i fet- apunta-la els llenguados, doncs faràs diana segur.¡ Gràcies per la teva visita Maria José.¡

enric ha dit...

De part de la teva cunyada, membre recalcitrant del "Club dels sense espines", que si la convides a menjar aquest plat.

Mai ha dit...

Josep el meu primer passeig per la teva cuina i encantada que ho faig, aquest llenguados imponents i amb la salseta rodons oi? les avellanes , doncs jo com la meva amiga ganxeta d´Olles si són del Baix Camp totals del tot.
L´enhorabona per un plat tant complert.
Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Enric; -Samfaina d'arts- Digue-li a la teva senyora,l'Anna Maria que no fa falta sé de cap club per venir a dinar a casa. Ah¡ teniu taula reservada per dues persones, podeu passar sense trucar. Josepb -menja de bacallà-.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Mai; -Maiblog- Veig que les ganxetes us agafeu amb manilles per fer país...
Moltes gràacies per els teus al.lógis en vers la meva humil posada, la cuina que faig i que m'agrada està en aquest blog, senzilla, de cada día i, si la recepta porta fruits secs, naturalment que siguin del Priorat. Moltes gràcies un altre cop.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,