Pastís rul.lo formatge d'ovella i llimona

26 d’abril de 2017




     Aquesta vegada ha estat un altre pastís de formatge -la meva perdició- buscant un altre matís de textura i sabor he trobat aquest formatge de llet d'ovella, presentat amb rul.lo i madurat amb floridures. 
   Aquest formatge de textura pastosa i cremós m'ha anat força bé per poder-lo desfer amb els altres ingredients, donant un resultat molt sorprenent. 

    Formatges de Castella-Lleó de raça "churra"  i de les formatgeries El Pastor de la Polvorosa de Zamora, amb una gran varietat de formatges. Si  premeu aquí, trobareu la gran varietat de formatges d'aquesta empresa. 

 .-Flor del llimoner.- 

.-El meu llimoner i jo.-

El meu llimoner fa llimones rodones,
com planetes,
atapeïdes, com pomes.

El meu llimoner fa llimones
que es perden sense ésser tastades, 
vençudes pel seu pes,
rodolen entre les fulles mortes.

El meu llimoner fa llimones
petites i solitàries,
que s'enamoren dels ibis grocs. 
El meu llimoner fa llimones 
emparellades,
com els ulls d'una cara, 
o les mans d'un cos,
companyes inseparables. 

El meu llimoner fa llimones,
joves i verdes,
que són promeses de futur. 

                                                                      Maria Victòria Secall 


   He tallat dos-cents cinquanta g de formatge rul.lo i l'he esmicolat. Dins un bol he posat vuit ous, tres- cents g de sucre extrafí, quatre-cents cinquanta g de nata per muntar, la ratlladura i el suc de tres llimones, tot ben remenat. Ho vaig decantar. 

  
 He preparat la massa brisa amb dos-cents cinquanta g de farina, cent vint-i-cinc g de mantega (consistència pomada,) dos ous i una pessigada de sal. Un cop tots els ingredients els he tingut integrats, l'he deixat amb una bola reposant en un bol mitja hora amb paper film.


  
 Amb la massa brisa l'he donat la forma del motlle, l'he posat al forn deu minuts i passat aquest temps, l'he posat els ingredients que tenia decantats; ous/sucre/nata/formatge esmicolat/llimones, ratlladura i suc i l'he tornar a posar al forn, una hora i mitja a cent vuitanta graus, fins a veure que quedava quallat i rossejat.


  
    El vaig desmotllar i aquí en teniu el resultat. Un pastís apte per als "formatge-edictes" com jo. 

 (Blocaires; que vagi de gust¡¡) 

Sant Jordi 2017

24 d’abril de 2017


 .-Teresa, Albert i Josep, Sant Jordi 2017.-

   M'ha sorprés la introducció del llibre on comença dient; Us agraden els cupcakes? Sí? Doncs l'heu cagat.

     En el llibre de l'Albert Vilas, Les receptes del calendari pastisser, trobareu aquells pastissos coneguts els diumenges on després d'un bon àpat en família, venien els postres encara  embolicat amb el paper de la pastisseria i enllaçat amb el fil de ràfia que, un cop tallat a dins hi havia les tires de paper cartró per tal de no malmetre el tortell, l.eufória per menjar aquell tortell era tal que no hi havia temps de portar els plats de postres, era a sobre del mateix paper de la pastisseria que els fèiem servir de plats...   que bo..., si és que en aquesta pastisseria, tenen la mà trencada, són molts anys que  fan de pastissers... 
 
 (blocaires; que vagi de gust¡¡)  👀 


   L'Albert ens explica de forma fàcil i entenedora i amb una mica de paciència -tot sigui dit-  com fer la crema pastissera per fer coques, canyes, crema cremada, farciments per les lioneses... el brioix per fer tortells de Reis, coques de Sant Joan, bunyols de Quaresma... Pa de pessic que ens servirà per fer la mona de Pascua, posant-l'hi el cacau el tindrem de xocolata, mantega pastissera, per fer la coneguda sara o saretes...com podeu llegir una àmplia varietat de pastissos fets amb productes base i a l'abast de tothom, podem deixar a banda els cupcakes i gaudir de les postres de sempre¡¡

   També podeu entrar i remenar a la seva pàgina web i descobrir tots els altres pastissos de... i també cuina amb molt de fonament, defensor de la cuina tradicional en aquest llibre ho trobareu tot aixó.
 A la dedicatória del llibre i va escriure; Fer receptes tradicionals és literalment fer cultura [...] doncs, fem cultura i fem bona cuina¡¡