Pastís de poma

20 d’abril del 2017


    La poma Golden  Delicius (Delícia Daurada) que és la que he fet servir per aquest pastís, és una de les varietats més cultivades del món. La gamma de colors va des del groc verdós fins el groc mes intens, amb petites incrustacions a la pell  anomenades leticel.les

 .-Flor de la pomera.-
 
   Floreix  durant els mesos de maig i juny i les seves flors són blanques amb tons rosats a les puntes.
   

   Corría l'any 1891 a la granja Mullins (Virginia - E.E.U.U.) on va aparèixer aquesta poma per primera vegada. Originària per un encreuament d'altres varietats de pomeres, aquesta, la Golden Delicious, fa pomes grosses de pell groga i de gust molt dolç.  

   
    No va ser fins l'any 1914 que es va comercialitzar i els grangers van vendre els drets de multiplicació a un viver. 
  
 
  
     A tall de curiositat la forma farmacèutica coneguda com pomada va tenir en els ungüents cicatritzants preparats a base de pomes i oli.  

 (Pomera amb fruits) 
  
   Dins un bol, he batut tres ous amb cent cinquanta grams de sucre fi, un got de llet, una cullerada de café de vainilla líquida i cent grams de mantega -consistència pomada-. A poc a poc he anat tirant la farina passada pel sedàs junt amb el llevat en pols fins a obtenir una pasta fina i ben llisa.   
   Amb una mandolina he tallat les quatre pomes a rodanxes ben fines. He untat un motlle -20  centímetres- amb un trosset de mantega i una cullerada de farina. Les rodanxes de la poma els he col·locat a sota del motlle per fer de base del pastís, tot seguit he tirat la massa; ous/sucre fi/got de llet/cullerada de vainilla/mantega, amb la resta de la poma tallada a daus per a sobre de la base de les pomes. Tenia el forn a 180 º  he posat el pastís a sobre de la reixa del forn 35/40 minuts, a mitja cocció he acabat de posar les rodanxes de poma per a sobre. Un cop fred, l'he desmotllat. A mi particularment  m'agrada una mica tebi. 

 (Blocaires; que vagi de gust¡¡ 


 

2 comentarios:

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Un bon pastís de poma com el teu sempre ve de gust Josep.
Petons.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La Cocinera de Bétulo- Sempre va be un pastís de poma, aquest es fet amb la base de la mateixa poma i la veritat que queda molt i molt bo, personalment m'agrada una mica tèbi.
Salutacions Ana¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,