.-Fulles i flors de la pomera.- |
Arbre no gaire alt rodanxó i amb poms de flors molt agafades les unes al costat de les altres, les seves flors que podem veure-les els mesos d'abril i maig, pertanyen a la família de les rosàcies, de colors blanques amb tons rosats, amb cinc pètals i forçes estams. Podem trobar-ne a les comarques de; l'Alt Empordà, La Selva, Alt Urgell, Gironès, El Segrià...
La llaminera, és la part més melosa del porc -en castellà en diuen el solomillo- i és pot fer de moltes maneres; al forn, a la sal, rostit, acompanyat amb salses... i el que ens interessa més de cara a l'estiu, que la seva cocció es fa amb 20/25 minuts, és un tall que podem menjar tant fred com calent, apte per posar-lo en tapers i menjar-ne a la platja acompanyat en aquest cas, amb compota de poma i una copeta de vi, aquest que us presento va ser acompanyat amb un Gotim Bru negre, Costers del Segre.
L'elaboració va ser de la següent manera:
Abans d'anar a la platja, varem treure del congelador la llaminera. Quant vam tornar, la llaminera estava a punt per posar-la al forn a la sal, 20 minuts a 180 º. Un cop freda, l'hi vaig donar un cop amb la mà de morter i la sal ,va sortir d'una sola peça.
Quant vam tornar de la platja, vam passar per el mercat de Tordera -diumenge- i comprarem quatre pomes golden i un parell de llimones. Un cop a casa, en un pot hi posarem un tall de mantega -50 g- les pomes tallades a quadrets, un gotet d'aigua i dos sobrets de sucre, junt amb el suc d'una llimona. Mentrestant anavem remenant les pomes s'anaven desfent, i fou al cap d'un quart d'hora, i en aquest precís moment, que l'hi posarem una culleredeta de canyella.
Amb un drap de cotó, netejarem el tall de la llaminera, per no deixar cap incrustació de sal, tot seguit ja podrem tallar-lo al gust, acompanyarem amb la compota untant els talls.
(Blogaires... |
... que vagi de gust¡¡) |
La veritat, que la poma i el porc lliguen molt i molt bé, cert ...?
10 comentarios:
I tant que lliguen molt la poma i la carn de porc.
Una abraçada
La poma i el la carn de porc és una excel·lent combinació!
A Catalunya hi ha molta tradició de combinar la fruita amb el peix i la carn!
Un bon estiu!
I bona tornada Joseph, :)
Fina
Te un aspecta deliciós Josep !!
Quina bona companyia la llaminera de porc amb la compota de poma.
Es una de les meves receptes preferides, la faig sovint, però amb llom de porc.
Bon estiu Josep.
Una abraçada!!!
Miquel; -La cuina de Miguel- Dos ingredients, que donen molta satisfacció a la cuina.
Salutacions Miquel¡¡ :O)
Fina; -Cuina cinc- Quin camp més i més immens, poder combinar la fruita a la cuina, amb peix, carn, amb la fruita com a protagonista per acompanyar plats de tota mena, peres farcides, pomes, préssecs, cireres...
Un bon estiu, també, per a tu i tots els teus Fina¡¡ :O)
Rosa; -Tiberis- Un aspecta, i també, un sabor deliciós, dono fe¡¡
Salutacions Rosa¡¡ :O)
Isabel; -La cuina de la Isabel- Un altre molt bona combinació amb llom de porc.
Igualment per a tu i el Carles, una abraçada Isabel¡¡ :O)
Bon estiu Josepb! i bones vacances!!
Que ho passeu molt bé!!
Fina; -Cuina cinc- Igualment per a tu i els teus.
Salutacions Fina¡¡ :O)
Primer de tot desitjar-te que gaudiu molt de les vacances! Cuinar a la sal, a banda de saludable, és molt saborós! Segur que aquest plat estava deliciós. En prenc bona nota! Per cert, aquests dies hem visitat una plantació de pomes d'alta muntanya al Pallars Sobirà i ja estem desitjant que arribi setembre per fer una sortideta i anar a comprar-ne. M'han dit que són molt crocants i dolces! Una autèntica llepolia! Una abraçada!
Anna; -Retalls de cuina- Igualment per a tu i tots els teus els bons desitjos de les vacançes.
També a Sant Llorenç de Morunys .Solsones. fa dos anys que fan la poma de alta muntanya.
Aquesta no deixa de ser molt i molt interessant.
Salutacions Anna!! :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,