El mascarpone, encara que és un formatge molt apropiat per a fer el tiramisú, (que és una de les receptes que tinc a pendents) l'he trobat molt apropiat per a fer aquest pastís de formatge i amb el gust de la taronja per tal de donar-l'hi un bon toc final en aquest pastís.
El mascarpone, és un formatge típic de la regió de Llombardía. Formatge molt cremós i de textura molt suau al paladar i fet amb nata dolça i, com ja he dit, molt apropiat per a fer el tiramisú.
Bé us animeu a fer-l'ho...?, doncs si és així, necessitarem:
Ingredients: (per fer el pastís)
200 Grams de farina
100 Grams de mantega
75 de sucre
3 Ous
3 Taronges
1 Culleredeta de llevat en pols
Per fer la crema mascarpone:
500 Grams de mascarpone (jo n'he pogut posar 450 grams, jejeje...)
100 Mil.lilitres de suc de taronja
75 Grams de sucre
3 Culleradetes de licor de taronja
2 Ous
(Blocaires; que vagi de gust¡¡) |
Preparació:
En primer lloc, batarem la mantega i un cop estigui flonja tirarem el sucre a poc a poc, els ous un a un, fins que obtinguem una crema ben lligada. Afegirem la farina barrejada amb el llevat en pols.
Pelarem les taronges tot treient les parts blanquinoses de la pell. Filatarem les taronges i extraurem el suc i el tirarem a la massa. Tirarem la massa en un motllo desmuntable d'uns 26 centímetres de diàmetre.
Ho barrejarem tot remenant el formatge mascarpone, el sucre, els ous, el licor de taronja i el suc de taronja i tot seguit ho tirarem a la massa. Ho posarem al forn a 160 º fins que estigui ben daurat que serà al cap d'uns 40/45 minuts.
10 comentarios:
caram JosepB, t'estas tornat un cuiner de cocs de primera. Aquest el faig sense taronja, amb el gustet de la taronja ha de ser molt bo també.
PTNTS
Dolça
Es espectacular tan esponjós, el sabor ha de ser exquisit.
Petons.
Ha d'estar super!!!El poso a la llista de pendents!!
Quina pinta!!!!
Esponjós per super suau per a qualsevol moment.
Boníssim.....
Que vagi de gust!!!!!!!
Que esponjós que es veu!! Ha de ser bonísssssim! Molts petons i bona Pasqua!
Aquest pastís deu ser deliciós, amb gust intens de taronja, humit i flonjo... El poso a la llista de receptespendents de fer.
M'ha agradat molt, el teu blog. Em quedo per aquí!
Marta
M. Glória; -No tot són postres... a la cuina- Em va semblar que amb el perfum de la taronja, podria quedar molt més gustós i crec que va quedar endevinat.
Una salutació cap a Reus i tú, Glória, rep una forta abraçada des de Badalona¡¡ :O) :O)
Ana; -La cocinera de Bétulo- La seva esponjositat és ben merescuda i val la pena tenir-l'ho present per algún convit.
Salutacions Ana¡¡ :O) :O)
Cristina; -Crijoarmael- Bona decisió... la veritat, és que quedes d'alló tant bé quant tens convidats.
Salutacions Cristina¡¡ :O) :O)
Isabel: -La Cuina de la Isabel- Com molt bé dius Isabel, queda bé per qualsevol moment, i la seva presencia té aspecta de mossegada.
Salutacions a Sants i tu Isabel rep una forta abraçada¡¡ :O) :O)
Núria; -Núria Baker Street- Crec que val la pena provar-l'ho, doncs, es repeteix segur.
Salutacions Núria¡¡ :O) :O)
Marta; -Pebre i xocolata- És un pastís, que et deixa molt bé davant dels convidats, fa de bon convidar...
Moltes gràcies Marta, per deixar aquest comentari i celebro que t'hagui agradat aquest blog i també aquest pastís.
Salutacions Marta¡¡ :O) :O)
COM SEMPRE, MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS, SEMPRE EM DEIXEN AMB LES GANES DE POGUER-HO FER CADA VEGADA UNA MICA MÉS BÉ.
Josepb. -Menja de bacallà-
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,