Pastís de taronja amb crema mascarpone

10 d’abril de 2014




 
   El mascarpone, encara que és un formatge molt apropiat per a fer el tiramisú, (que és una de les receptes que tinc a pendents) l'he trobat molt apropiat per a fer aquest pastís de formatge i amb el gust de la taronja per tal de donar-l'hi un bon toc final en aquest pastís.
   El mascarpone, és un formatge típic de la regió de Llombardía. Formatge molt cremós i de textura molt suau al paladar i fet amb nata dolça i, com ja he dit, molt apropiat per a fer el tiramisú.
   Bé us animeu a fer-l'ho...?, doncs si és així, necessitarem:





   Ingredients:  (per fer el pastís) 

   200 Grams de farina
   100 Grams de mantega
     75 de sucre
       3 Ous 
       3 Taronges 
       1 Culleredeta de llevat en pols         



   Per fer la crema mascarpone: 

     500 Grams de mascarpone  (jo n'he pogut posar 450 grams, jejeje...)
     100 Mil.lilitres de suc de taronja 
       75  Grams de sucre
         3 Culleradetes de licor de taronja
          2 Ous


 (Blocaires; que vagi de gust¡¡)

   Preparació:

   En primer lloc, batarem la mantega i un cop estigui flonja tirarem el sucre a poc a poc, els ous un a un, fins que obtinguem una crema ben lligada. Afegirem la farina barrejada amb el llevat en pols.
   Pelarem les taronges tot treient les parts blanquinoses de la pell. Filatarem les taronges i extraurem  el suc i el tirarem a la massa. Tirarem la massa en un motllo desmuntable d'uns 26 centímetres de diàmetre.
    Ho barrejarem tot remenant el formatge mascarpone, el sucre, els ous, el licor de taronja i el suc de taronja i tot seguit ho tirarem a la massa. Ho posarem al forn a 160 º fins que estigui ben daurat que serà al cap d'uns 40/45 minuts.

10 comentarios:

M Glòria ha dit...

caram JosepB, t'estas tornat un cuiner de cocs de primera. Aquest el faig sense taronja, amb el gustet de la taronja ha de ser molt bo també.
PTNTS
Dolça

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es espectacular tan esponjós, el sabor ha de ser exquisit.
Petons.

Cristina ha dit...

Ha d'estar super!!!El poso a la llista de pendents!!

Isabel ha dit...

Quina pinta!!!!
Esponjós per super suau per a qualsevol moment.
Boníssim.....
Que vagi de gust!!!!!!!

Núria ha dit...

Que esponjós que es veu!! Ha de ser bonísssssim! Molts petons i bona Pasqua!

Pebre i xocolata ha dit...

Aquest pastís deu ser deliciós, amb gust intens de taronja, humit i flonjo... El poso a la llista de receptespendents de fer.
M'ha agradat molt, el teu blog. Em quedo per aquí!
Marta

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

M. Glória; -No tot són postres... a la cuina- Em va semblar que amb el perfum de la taronja, podria quedar molt més gustós i crec que va quedar endevinat.
Una salutació cap a Reus i tú, Glória, rep una forta abraçada des de Badalona¡¡ :O) :O)

Ana; -La cocinera de Bétulo- La seva esponjositat és ben merescuda i val la pena tenir-l'ho present per algún convit.
Salutacions Ana¡¡ :O) :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Cristina; -Crijoarmael- Bona decisió... la veritat, és que quedes d'alló tant bé quant tens convidats.
Salutacions Cristina¡¡ :O) :O)

Isabel: -La Cuina de la Isabel- Com molt bé dius Isabel, queda bé per qualsevol moment, i la seva presencia té aspecta de mossegada.
Salutacions a Sants i tu Isabel rep una forta abraçada¡¡ :O) :O)



Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Núria; -Núria Baker Street- Crec que val la pena provar-l'ho, doncs, es repeteix segur.
Salutacions Núria¡¡ :O) :O)

Marta; -Pebre i xocolata- És un pastís, que et deixa molt bé davant dels convidats, fa de bon convidar...
Moltes gràcies Marta, per deixar aquest comentari i celebro que t'hagui agradat aquest blog i també aquest pastís.
Salutacions Marta¡¡ :O) :O)


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

COM SEMPRE, MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS, SEMPRE EM DEIXEN AMB LES GANES DE POGUER-HO FER CADA VEGADA UNA MICA MÉS BÉ.
Josepb. -Menja de bacallà-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,