Pa de pessic d'anís

17 de setembre de 2013



 Flor de la planta de l'anís
   És al voltant del mes de juny, quant floreix la flor de  l'anís. Per tal de poguer créixer, necessita d'un clima amb molt de sol i poca humitat, no tolera el fred i potser el lloc més adeqüat per poguer viure ha estat sempre en els  països de la mediterrànea. 
   Els especialistes diuen, que és una de les plantes medicinals més antigues que és coneixen, tal és així que  a l'antiga Egipte i a Grécia ( països de la mediterrànea) ja és feia servir com a expectorant i carminatiu i també com a espècia i  s'ha l'hi atribuient diverses propietats curatives. 
   Avui en día, és quasi impossible trobar anís en estat salvatge i és principalment en els països mediterrànis on es pot trobar aquesta planta medicinal, de la quàl, a part de fer l'ús en medicina, i també amb begudes alcohóliques, el podem fer servir com a postres en diferents pastissos, aquí  en teniu un exemple i aquí a sota d'aquesta entrada un altre bon exemple amb aquest ingredient i aquesta recepta "pispada" del blog de la Laia Fontanet; Delícies de llimona


Pa de pessic d'anís
   


   Ingredients: 
   
   4 Ous.-
   Una copeta d'anís.-
   1 Got d'oli d'oliva o de girasol.-
   Un quart de litre de llet.-
   400 Grams de sucre.-
   400 Grams de farina.- 
   1 sobre de llevat.-  
   El ratllat d'una llimona.- 


   Preparació: 

    Primer de tot, baterem els 4 ous. Tot seguit, i sense deixar de batre, anirem agregant la resta d'ingredients en l'ordre de la llista. Un cop tinguem la massa ben enganxada, l'abocarem en un motlle que haurem untat amb mantega, tot seguit el courem al forn previament preescalfat a 180º al voltant de 45/60 minuts.
   Un cop estigui cuit, el treurem del forn i el deixarem refredar 15 minuts a sobre d'una reixeta i el podrem desmotllar.
 

(Blocaires; ...


... que vagi de gust¡¡)




19 comentarios:

VISCalacuina ha dit...

Ostres, quin pa de pessic més gustós, el provaré!

Neus Garcia ha dit...

es veuun pa de pessic eaponjós i boníssim! en la nostra tradició reposteral'anís és molt present, i veient aquest pa de pessic s'entén el perque!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ha de ser una pastís boníssim, amb el sabor que li dona la ratlladura de la llimona i també el anís.
Avui he fet el pastís de llentíes, ja t'avisaré quan la publiqui, ens va agradar tot molt. Gràcies.
Petons.

Fem un mos ha dit...

Aquest pa de pessic te de ser boníssim, jo sempre el faig amb llimona, la propera també posaré també anís.
Una abraçada

Gemma ha dit...

T'ha quedat molt esponjós i suau! Tinc debilitat per tot el què porta anís, així que m'has encertat molt el gust.

Miquel ha dit...

tremendo Josep y bien aromatico con el anis y el limon
Una abraçada

VISCalacuina ha dit...

Ja l'he fet, boníssim!

Teresa ha dit...

El gust de l'anís hi queda de perles! quan faig el típic de iogur sempre n'hi poso un raig... Encara que sigui tard felicitats pel cinc anyets! ptons

M Glòria ha dit...

És molt bo!!! I si vols potenciar encara més el gustet afegeix una cullerada de matafaluga!

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

tiene que estar delicioso con ese toque de anís, la foto ya lo dice todo.
¿como vais?
Espero que todo bien ...yo preparando el siguiente curso de Cocinero Profesional que empieza en octubre y a 100 por hora por no variar, pero de momento bien y tirando para adelante, que es lo mas importante.
un beso enorme
Elena

PILAR ha dit...

Que bo, esponjós i aromàtic amb el toc d'anis i llimona. Tot un encert de pa de pessic!
Petons!

MaryLou ha dit...

Boníssim!!!! la foto ho diu tot!
Petonets

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

María Àngels; -Visc a la cuina- Ho és de gustós i savi... amb el temps -díes- millora molt. També veig que l'has provat, i com pots veure ha estat un éxit al teu paladar¡¡
Salutacions María Àngels¡¡ :O)

Neus García; -Estovalles a quadres- a la nostra cuina l'anís hi és, encara que poc si troba, i l'entussiasme de la seva olor, el fa un bon àpat de postra.
Salutacions Neus¡¡ :O)


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Ana; -La cocinera de Bétulo- El gust per aquest pastís està garantit, doncs l'anís és el responsable d'aquest gust tant fí, en aquest pastís.
Salutacions i gràcies a vosaltres, també, per compartir. :O)

Sión i Miquel; -Fem un mos- El gust d'aquest pastís, está assegurat amb el toc d'anís que s'ha l'hi dona per donar-hi un atractiu mes crescut.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)




Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; -La cuina de casa- Veig, que he tingut bon ull... doncs, encertar el teu gust, amb el gust que tens amb els teus postres, és quasi un repte¡¡
Salutacions Gemma¡¡ :O)

Miguel; -La cocina de Miguel- ... i quina expectació al paladar tant curiosa també¡¡
Salutacions Miguel¡¡ :O)







Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa; -Com a casa res- Potser, poc conegut -a la cuina- però tentador el seu gust quant s'utilitza.
Moltes gràcies Teresa, salutacions¡¡ :O)

M. Glória; -No tot són postres... a la cuina- Ho és de boníssim.
Moltes gràcies per els teus consells, sempre molt benvinguts.
Salutacions M. Glória¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Helena; -Cuatro espécias- Una imatge, val més que mil paraules... (proverbi japonés)
Veig que si pares, estàs perduda, necesites constantment corda i vitamines de vitalitat. La Teresa, cada dia està mes rediant i jo, recollint totes aquestes rediacions...
Una abraçada per a tu Helena i també cap a Vigo¡¡ :O)

Pilar; -Cau de cuina- Ja ho veus Pilar; llum, sabor, olor.. tot amb un¡¡
Una abraçada Pilar¡¡ :O)





un beso enorme
Elena

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Mary Lou; -Pa amb tomàquet- La "foto", és l'explicació més visual per donar a conèixer aquest, exquisit pa de pessic amb gust d'anís.
Salutacions Marylou i fins la propera¡¡ :O)


MOLTES GRÀCIES PER ELS VOSTRES COMENTARIS, SEMPRE MOLT VALORATS, PER TAL DE MILLORAR CADA DIA UNA MICA MES. MOLTES GRÀCIES A TOTS¡¡
Josepb. -Menja de bacallà-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,