Pastís d'Ametlles i Pomes amb un bordó de carmel "toffe"

5 de juliol de 2012



 Flor de  L'Ametller

 Flor de  la Pomera

 Aquest pastís d'Ametlles i Pomes...

   La munió d'aquests dos fruits - que primer han estat flor- és aquest resultat. Un resultat que com podeu veure i gaudir, és realment extraordinari, d'una delicadesa al paladar, a la vista, al tacte, a l'olfacte i també a l'orella..., tot brindant i escoltant el cascavalleig de la culleredeta que remanarà el  té o el café a mitja tarda i que podrem  gaudir d'un troçet i potser...  un altre i un altre, fins que potser... s'acabi...? 

    Ingredients: (per a 8/10 persones)

  225  Grams de mantega estovada
  225  Grams de  sucre fi
  4 Ous grossos
  100 Grams de farina
  2  Cullerades de llevat
  2 Llimones
  225 Grams d'Ametlles molgudes
  3 Pomes petites (jo he fet servir les Royal Gala)
  Un grapat de caramels "toffee"
  Un parell de cullerades de llet


 ...no us bé de gust, posar-hi cullerada...?

   Preparació: 

    Vatarem la mantega i el sucre, fins que obtinguem una consistencia lleugera i força esponjosa. Seguidament sense deixar de remoure, tirarem els ous un a un, afegint cada vegada un terç de la farina -barrejada amb les dues culleradetes de llevat-. Ratllarem la pell de dues llimones, i de una d'elles en treurem el suc. Afegirem les ametlles molgudes, la pell retllada i el suc a la barreja; mantega/sucre.
   Barrejarem aquets ingredients per tal que es barregin ben barrejats. Posarem un motlle quadrat a sobre una plata de forn  hi farcirem amb la massa. Tallarem les pomes a "mitjallunes" hi les posarem a sobre de la massa tot adornan el motlle. Un cop estigui fet, hi  després d'esperar la cocció entre 40 a 45 minuts  a una temperatura de 180º, el treurem i l'adornarem amb  els caramels "toffee" que els haurem desfet amb un parell de culleradetes de llet.

  
 ... doncs, si és així... que vagi de gust blocaires¡¡

   Voldría dedicar aquesta entrada i el "post" a una parella de seguidors/"fans" d'aquest blog, que són la Ariadna i el Xavier que a part de seguir-lo, com ja he dit, també han fet receptari de Menja de Bacallà i segons m'han explicat, amb força bons  resultats de les  diferentes receptes, com per exemple; aquesta   o també aquesta altre
     Moltes gràcies Xavier i Ariadna¡¡

8 comentarios:

Assumpta ha dit...

Ha de ser boníssim! I quina idea tan original la dels caramels desfets en llet per decorar i donar-hi el gust tan bo! :-)

Jo, que sóc de ciutat-ciutat, tinc molta manca cultural del que és la natura, sempre ho reconec, perquè no sé res de res... i m'ha agradat molt veure les fotos que has posat de la flor de l'ametller i de la pomera. La de l'ametller l'havia vist (en foto!) però la de la pomera no i és preciosa :-)

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Estàs molt dolç ùltimament, aquest pastís es tota una tentació i es que les pomes desde sempre han sigut tentadores.
Petons per tu i per la Teresa.

Cristina ha dit...

És d´aquells que queden sucosos i que amb la calor passen molt bé. Té molt bon aspecte...Ja no en queda,oi? ;-D

ISABEL ha dit...

Mol maca aquesta entrada de floretes.
Però la coca boníssima.
T'en queda?

mara_maruja ha dit...

Hummmm quin bloc amb coses bones i macas! M´agrada, així que ja tens una seguidora més.

Jo et convido a visitar el meu: http://maramaruja.blogspot.com a veure si també t´agrada.

Un petonet

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Assumpta; -El blog de l'Assumpta-
És un pastís que queda molt bo i també diferent dels que estem acostumats a menjar, fet amb ametlles crues sense pell i després amb la poma per el damunt i posada al forn...
M'agrada posar-hi les flors dels fruits de la recepta que hi poso, doncs, tot fruit té la seva flor i abans de fruit ha estat flor. La de l'ametller és molt bonica i la de la pomera l'acompanya fent un pom molt maco, entre totes dues.
Salutacions Assumpta¡¡ :-D ;-D

Ana; -La Cocinera de Bétulo- ...tant sols últimament, estic dolç... i abans no...?
És un pastís tentador i bo de debó¡¡
Moltes gràcies Ana per les teves salutacions cap a la Teresa.
Fins aviat :-D ;-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cristina; -Bufet de Postres- "Era" molt sucós... i "tenía" molt bon aspecte... per tant, ja no en queda... jejeje...
Salutacions Cristina¡¡ :-D ;-D

Isabel; -La cuina de la Isabel- Com ja he dit a l'Assumpta, tota flor té el seu fruit i les dues flors fan un "pom" de pastís autèntic i deliciós¡¡
Salutacions Isabel¡¡ :-D ;-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Mara Maruja; Moltes gràcies per fer-ta seguidora d'aquest blog, jo he fet el mateix amb el teu.
Fins aviat, d'acord? :-D ;-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,