Coca al minut

23 de juny del 2011

 Coca al minut.
 Aquesta recepta, és l'original, amb lletra d'apunts de la meva mare...


 ... i aquest el resultat d'aquesta coca...¡


   Aquesta coca, recordo de petit, que la meva mare l'ha feia molt subint... és del Sabores  (*)   deia... i queda molt bona i és molt fàcil de fer... és  veritat; fàcil , ràpida i bona..., dono fe¡¡ 
   

   Una coca que per aquets dies de revetlles, ens pot ser de molta utilitat doncs, la facilitat en que està produida i l'efecta que fa un cop presentada queda molt bé per menjar-la el mateix día i en un plaç d'un màxim d'una hora, la preparació és d'un quart d'hora  i al forn tres quarts d'hora, és una "coca neta" doncs l'únic entrebanc que porta, són els pinyons.
    Les coques de pastissería -de Sant Joan- moltes vegades per els productes que porten -cireres confitades, taronja confitada...-  quant la portem a una revetlla o a casa d'uns familiras o amics, ens trovem amb 5 o 6 coques diferents i amb el resultat final que la part de confitería -cireres, taronges, i la mateixa coca- queden mullades dins dels gots de cava. Aquesta coca, és d'un suau gust molt melós i d'un toc molt senzill al paladar i quasi està assegurada la seva finalització. 
    Per fer aquesta coca necessitarem: 
      2 Ous.  
      125 grams de farina.  
      125 grams de sucre.  
      1 got d'oli d'oliva (mesura d'un got de vi)     
      1 sobre de llevat en pols. 
      Ratlladura d'una llimona o taronja.     
      Un grapat de pinyons.  
       Preparació:
    En un atuell, batarem els dos ous i un cop estiguin ben batuts i col.locarem el sucre  i ho barrajarem ben berrajat, afagirem la farina amb dues vegades, junt amb el llevat, i tot seguit el got d'oli, junt amb els pinyons, i  per acabar retllarem la llimona o taronja al gust. Untarem amb oli  una plata que pugui anar al forn (25x 20 aproximadament) i la deixarem al forn a 180 º al voltant d'un màxim de 45 minuts.
       (Blocaires que vagi de gust i naturalment, que tingueu una bona revetlla¡¡)
(*)   L'edició d'aquest llibre -mireu la fotografía-  és la tercera i  el llibre és de l'any 1952 per tant té 59 anys  i encara s'està venen¡¡
     També us puc dir que l'any passat, vaig fer la coca de Sant Joan i que si us bé de gust, aquí la trovareu.



20 comentarios:

Anònim ha dit...

Aquestes coques són tan bones!! Jo també tinc apunts a mà escrit per la meva àvia, fa una gràcia llegir-los!!
Bona revetlla!
Sandra

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agraden les coques fetes amb oli d'oliva. T'ha quedat molt bé.
Tens que guardar aquest llibre molt ben guardat, es una reliquia.
Et va bé la setmana que ve una tarda?
Bona revetlla.
petons.

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Estic d'acord amb la Sandra, les més bones. l'olor de les coques de casa no s'obliden mai.

mercè ha dit...

Saps què?, jo em quedo amb aquesta coca!, ja sé que la tradició és la de brioix és la tradicional però per al meu gust és massa dolcenca, a més a més, no puc amb la fruita confitada.... Aquesta recepta de la mare em sembla fantàstica.BONA REVETLLA!

No tot són postres ha dit...

Jo en tinc dos de Sabores, un de la meva mare i l'altra de la sogra... i si me'ls miro bé els dos estan igual d'esgrogueïts... però de tant en tant encara els fem servir!
PTNTS i bona revetlla!

Dolça

Laura (Recetas Trucos y Tips) ha dit...

M'encanten aquest tipus de receptes recatades de l'obit! aquest llibres, com el que has posat, tenen molt valor :)
la coca segur que és boníssima, diferent a la que s'acostuma a menjar per sant Joan, m'agrada la idea.

bona revetlla!

GEMMA ha dit...

El "Sabores" es un llibre que costa molt de trobar, jo tinc el de la mare i el que hem varen regalar a mi i es una joia...
Jo tambe tinc preparada una entrada amb una coca d'aquest tipus.
Petonets.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Com ajuden els receptaris de les mares i les àvies, eh? I si és amb apunts a mà encara millor!

Petons!
Anna

Cristina ha dit...

Noi, quina relíquia de coca...es veu un tall temptador.

Judith ha dit...

doncs si encara en queda, ara mateix vinc a buscar un trosset!!! petonets

Anònim ha dit...

"fem un mos" Sión

Fàcil i bona que més es pot demanar, a si el gust de tota la vida!!!!
Una abraçada

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Hola Joseph:
Cuanto tiempo sin saber de ti, y no porque no haya querido, pero las cosas no siempre salen como queremos.
siempre estoy pendiente de buscar un momento y poder conectarme contigo y escuchar tu música, pero nunca llega, por miles de motivos, lo voy postergando y lo lamento. Realmente me apetece oirte, pero todo llegará.
la coca de tu madre es espléndida, una delicia y la considero tan buena que la voy a copiar y hacérsela a mis hijos.
Estos últimos días me he encontrado mejor, tras unos meses infernales, todo hay que decirlo, pero vuelvo a sentirme optimista y con ganas de retomar lo andado, de volver a empezar y de seguir con mi vida hacia adelante.
Tu has colaborado en todo este proceso y mi gratitud será eterna.
Por todo ello, tu apoyo y tu coca; miles de gracias.

Francesc ha dit...

Quina coca més rebona!!! A més, molt senzilla de fer i saborosa. Quan un llibre com el que esmentes es ven tant vol dir que és bo. Salutacions.

Rosa, ha dit...

Una coca deliciosa, he venido de la cocinera de betulo y como me ha gustado lo que he visto, m'he quedat.
Muxus

Joan Benlloch ha dit...

Aquesta coca al minut crec que desapareixeria en un segon

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Sandra i Xavi; -Els fogons de la Bordeta- Els apunts són molt curiosos llegir-los, però quant els fas, et venen a la ment tots els gustos que tenia la mare/àvia quant la feia.
Salutacions Xavi i Sandra¡¡ :-D

Ana; -La cocina de Bétulo- està molt ben guardat aquest llibre, d'aquí he tret aquesta coca amb gust d'oli d'oliva...
Salutacions Ana¡¡ :-D

Núria; -A peu coix- de moment fa més de 60 anys que no s'oblida...
Una abraçada Núria¡¡ ;-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Mercé; -destapant cassoles- Una delícia de coca, que, feta amb oli d'oliva l'hi dóna aquest toc, potser diferentes a les demés.
Petons Mercé¡¡ ;-D

Dolça; -No tot són postres... a la cuina- Un dels bons llibres que corren per a casa i ja en fa al voltant dels 60 anys¡¡
Salutacions "ganxeta" :-D

Laura; -Recetas, trucos y tips- Aquestes idees també les trovo jo de molt bon gust, la sensilleza i el gust de les coses fetes amb molt d'amor.
Moltes gràcies per entrar al meu blog Laura, abreçades i fins la propera¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -Caprofiti- Aquestes són les autèntiques coques de sempre, fetes amb ingredients naturals -oli per exemple- i amb el gust també de sempre.
Un petò Gemma. :-D

Anna; -La taula d'en Bernat- Aquestes receptes, junt amb els apunts, ajuden a fer-les molt millors.
Salutacions "colega".

Cristina; -Bufet de postres- Aquestes relíquies que no moren mai...
Salutacions Cristina¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Judith; -El món de Jujú- S'ha acabat, però com que és la coca al minut, una trucada de móvil i... es fa amb tres quarts d'hora, potser el que trigaries en venir...
Salutacions Judith¡¡ ;-D

Sión i Miquel; -Fem un mós- La veritat, no és pot demanar res més... disfrutar-la.
Salutacions Miquel i Sión. :-D

Helena; -Cuatro especias- Celebro que t'hagi agradat aquesta coca i la puguis fer als teus fills, ja veuràs que facilota es de fer.
Saps que em trovaràs aquí totes les tardes.
Salutacions Helena. :-D
Elena; -Cuatro especias- Celebro que te haga gustado esta torta y la puedas hacer para tus hijos, ya veràs que facilita es de hacer.
Sabes que me encontraràs aquí todas las tardes.
Saludos Elena. :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Francesc; -A la taula i al llit...- fàcil bona i pràcticament barata, l'oli potser, però un gotet de la mida d'un gotet de vi, i amb oli del "teu"... en fi, com a casa¡¡
Salutacions Francesc¡¡ :-D ;-D

Rosa; -Cocina Vasca- Moltes gràcies per entrar en aquest blog, on l`únic que pretenc, és donar a coneixer aquells plats que són de sempre i puger-los fer amb la senzillesa de sempre també.
Ja té posat a la meva llista de blogs.
Moltes gràcies de nou, i sigues benvinguda, Rosa¡¡ :-D :-D :-D

Juan; -El oteador de los mercados- moltes gràcies per el teu comentari. Aquesta coca està tant ràpida feta que, es pot comperar amb un comentari enviat.
Salutacions Juan¡¡ :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,