Joan Lluís-Lluís.- |
A punt per afegir-hi la lectura. |
Xocolata desfeta per fer-hi brotxetes de mandarina i kiwi. |
Variacions sobre un mateix tema, seria el nom que musicalment parlant es coneixeria aquest suculent llibre de Joan- Lluís Lluís. Xocolata desfeta (exercicis d’espill) i on, el relat principal comença així;
Com cada primer dijous de mes, un jove, va a prendre una xocolata desfeta al carrer de Petritxol. Una noia l’espera i, al crit de “Jo també sóc de Cassà de la Selva”, li clava un ganivet.
Aquesta escena serveix perquè Joan-Lluís Lluís, comenci a fer variacions sobre la mateixa història, amb un total de 123 formes diferents.
Com tota Xocolata desfeta, va acompanyada al final del volum, d’un making-of alfabètic per tal de trobar-hi a cada, relat, –la xocolata desfeta- el seu, significat, -l’elaboració.-
Mentre llegim aquests relats, podem escoltar aquestes, Variacions sobre un mateix tema, interpretat per; Julian Bream amb variacions de Fernando Sor , sobre un tema de La Flauta Màgica de Mozart
També mentre escoltem i llegim, podem afegir tot assaborint aquests relats, una deliciosa tassa de xocolata desfeta…
Xocolata desfeta… feta… paraula.
Relat: (per a 4 persones)
250 Grams de xocolata desfeta.- (Cacau)
Ingredients:
2 Gots de llet natural.-
1 Mandarina.-
1 Kiwi.-
Sucre (al gust).-
2 Palillos allargats, per fer la brotxeta.-
Elaboració:
Desfarem el relat amb els dos gots de llet, remenarem a foc templat fins que notem que es d’una finura suau i que hi podem col.locar-hi a dins els ingredients que hem volgut afegir-hi. La brotxeta, feta dels grills de la mandarina i el kiwi… naturalment, l’elaboració variarà depenent dels ingredients que hi vulguem posar…
Blocaires; Aquest llibre, Xocolata desfeta, (calenta), tenim que prendre-la a poc a poc, per assaborir-la, i per no cremar-nos la llengua… que vagi de gust!!
L’edició d’aquest llibre és de; La Magrana i la primera edició del gener de 2010.
…Ahh… i amb pa torrat…, i amb plàtan ...o potser amb magrana..?
18 comentarios:
No deixeu de provar aquesta "xocolata desfeta", val la pena, amb totes les combinacions que hi trovareu i com he dit; Que vagi de gust¡¡
També com sempre sigueu benvinguts en aquest blog i moltes gràcies per els vostres comentaris¡¡ :-D :-D :-D
Jo m'estimo més menjar-me la xocolata desfeta en una tassa i amb cullera. Això sí, un punt dolceta, per això li afegeixo una mica de sucre.
D'aquest llibre ja en va parlar fa un temps el teu germà. Jo el tinc a pendents, perquè em feia gràcia això de llegir de tantes maneres diferents la mateixa història, però... encara és a pendents!
Tindrem que buscar aquest llibre i llegir-lo.
La xoxlata desfeta amb fruites queda molt bona.
Petons i bon cap de setmana.
la meva variació per la xocolata serà amb pa blanc, sense torrar i la xocolata més aviat negra i no massa dolça , el cul de la taça amb cullera i poc a poc.
El llibre quedaanotat, m´han vingut moltes ganes de posar-hi cullerada.
salud
La xocolata m'agrada com a la Mai, amb pa sense torrar i la xocolata no massa dolça. Fa tant que no la faig!!! maleïda dieta!!!!
El llibre també el poso a pendents!!
Petonets
UNa xocolata desfeta ideal per menjar com si fos una fondue... pe ranar sucant les fruites ben variades, una darrera l'altrea, mmmm....
Margarida; -El món de la cuina- A mí em passa com a tu beguda/menjada a la tassa sóla i amb cullera. Encara que el sucre no n’hi poso.
Desconeixia que l’Enric –Ca l’Assur- en parlés, però si ell el va recomenar, és per que realment val la pena llegir-ho i amb aquest cas –si s’em perme’t l’expressió- “assaborir” aquest meravellós llibre: Xocolata desfeta (exercicis d’espill). Que vagi de gust Margarida¡¡.
Ana; -La cocinera de Bétulo- És un llibre aquest, per entretenir la ment amb diferents versions i relats tot disfrutant-ho –de pas- assaborint la lectura amb una bona tassa de xocolata desfeta... ho trovo molt adient. Igualment per a tu Ana, bon cap de setmana¡¡ :-D :-D :-D
Mai; -Maiblog- Una variació –aquesta teva- amb pa blanc... sense torrar... la xocolata negra i no massa dolça... a jutgar per el que llegeixo t`agraden les “emocions fortes” per entrar al final –el cul- i veure-ho detingudament...
Aquest llibre, és per llegir-ho a poc a poc per tal de trobar-hi totes aquestes sensacions de la xocolata desfeta... Prova-ho amb avellanes de Reus.... Salutacions “ganxeta”¡¡. :-D :-D
Mary; -Marylou- ... caramb... també ets de “sensacions fortes” amb la xocolata desfeta, com la Mai. Aixó de la dieta, és pot arreglar. Goita; Un “dia”(e)ta és un “dia”(e)ta...
El llibre, -si falla el plan A de, un “dia”(e)ta és un “dia”(e)ta, és un recurs de paraules escrites, molt divertit, que pot substituir la xocolata desfeta, em refereixo a la feta a casa i a la cuina. Una abraçada Mary¡¡. :-D
Gemma; -La cuina de casa- Una manera molt adequada de pendre la xocolata –com la “foto”- sucant totes les fruites... una de les 123 maneres que ens explica el llibre de Joan Lluís-Lluís... mmmm...encantaaaaaaa .... Salutacions Gemma¡¡.
Un bon llibre i una xocolata desfeta, amb fruites per sucar, o amb una bona coca de pa, és tot un luxe.
Anna; -M'agrada cuinar- doncs ja ho veus... un "tot terreny" de textures i sabors i de moviments gramaticals, fan que sigui així de poderós.
Salutacions a Olvàn¡¡ :-D :-D :-D
Mol bona recepte de chocolate desfeta, per llepar-sen els dits.
Jaume; -Súria i el Cardener- Ho és Jaume la xocolata desfeta amb quasi tot el que l'acompanyis.
Una abraçada cap a Súria per a tu i la teva senyora Paquita¡¡. :- D
josepb, en sembla que he arribat el últim, peró no me importa per que, fá tres dias vaij estar a la fira de la alimentació, y en el stand de Chocolates Valor, estaven fent variacións de chocolata en fruites, y ens vaij provar de cuasi totes, redeú que bó que estava......per lo tant la tegüa elaboració espléndida........amb afecte paco
Paco; -Pau&Vell- La qüestiò es arrivar Paco, no hi ha cap competició ni cap premi, per arrivar ni primer ni últim, a mí em passa igual quànt veig algún plat que m'agrada d'algún bloquista i faig el comentari, al igual que jo, altres també ho han fet.
La xocolata lliga amb quasi be tot, eh Paco?
Salutacions ben coordials cap Crevillent¡¡.
Mira que fa temps que no menjo xocolata desfeta! Quand era petita, els diumenges d´hivern a casa sempre n´hi havia per esmorzar. Ara mateix em ve molt de gust....
Petons
Pilar; -Cau de cuina- Tant la xocolata desfeta, com la xocolata desfeta (exercicis d'espill) són de molt bon assaborir per els relats explicats com sucats amb uns melidros o pa torrat... que vagi de gust Pilar¡¡:-D :-D
M'agraden aquestes propostes de lectura i culinàries. Bona combinació!
Antonia i Pere; -Bojosperlacuina- Ho és una molt bona combinació, la xocolata ja ho té aixó, que tè moltes variacions i aquesta amb la laectura, no n'és cap exepció.
Moltes gràcies per el vostra comentari.
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,