Praga i Dresden, dues ciutats de la bella Europa. (1ª part)

12 de juny del 2010

                                               
Àngels.Madonna Sixtina de Rafael. (detall)
Oli sobre tela -1514-1515-






La ciutat de Praga, -amb un mil.lió dos cents mil habitants- està situada al bell mig d’ Europa, i és coneguda com a; ciutat de les cent cúpules; la ciutat daurada; la mare de totes les ciutats i també com a, cor d’Europa. El seu centre històric, va ser declarat patrimoni de la humanitat per L’ UNESCO l’any 1992. Aquesta ciutat, tot el seu casc antic, es mou al voltant del riu Moldava que és afluent de l’Elba.
L’any 1945 l’exèrcit rus, ocupà la ciutat i tres anys més tard, s’imposà el comunisme. L’any 1968 esclatà la Primavera de Praga que va ser durament castigada per l’ Unió Soviètica.
El novembre del 1989 va ressorgir la Revolució de Vellut,procés pacífic per el qual l’estat de Txecoslovaquia va separar-se amb dos; Txèquia, amb capital a Praga i Eslovàquia, amb capital a Bratislava.
Des de l’any 2004 forma part de la Unió Europea.
Una visita molt recomanable, és anar al Monestir de Strahov. Al interior del qual si troba la biblioteca amb llibres medievals i també els anomenats llibres rars. La Sala Barroca amb 18.000 llibres i la Sala Filosófica amb 42.000, conte amb més de 800 aniversaris a les seves parets, que es troben pintades totes elles harmoniosament. Aquestes sales, en aquets moments, es troben en plena restauració, (maig del 2010), -Sala Barroca- i l’altre –Sala Filosòfica- quasi tota tancada, tant sols és pot veure per una petita porta oberta i vigilada per velles guàrdies, tot dient que està prohibit fer fotografies amb flash, i sense flash, però... que pagant una corona, és poden fer fotos..., les velles guàrdies també necessiten una restauració, al igual que les que es troben a la botiga de la biblioteca, tractant amb bastants males formes, als visitants -tinc proves orals i físiques- Naturalment, les fotografies del monestir i les de la biblioteca aquí exposades, són baixades d’ internet.
El Castell de Praga, on s’hi troba la Catedral de Praga, el Palau Reial i també pintures barroques i renaixentistes. Considerada una de les fortaleces medievals mes grans del món i des de on si pot veure el canvi de guàrdia, amb grans multituds de gent.
El Pont de Carles, muntat i construït de llambordes amb setze ulls d’entrada i sortida, donen pas a les aigües del Moldava, és un passeig que comença i acaba amb dues torres de defensa, les quals és poden pujar, visitar i tenir una bona vista de la ciutat.
Tant a Praga com a Dresden, convida una passejada amb vaixell pel riu Moldava i l’Elba, respectivament, i observar tots els moviments de la ciutat a través d’aquets vaixells tot seguint els meandres que va formant el riu.


La ciutat alemanya de Dresden, és la capital de Saxonia amb una població de 500.000 habitants i fou la capital residencial dels governants de Saxonia. El seu casc antic, està banyat pel riu Elba, que rep a la vegada les aigües del Moldava.

El Zwinger de Dresden es un edifici barroc situat en el casc antic de la ciutat, al voltant dels qual, si troben les col•leccions, galeries i museus de Dresden.

Una visita quasi obligada, és veure la Galeria de Pintures dels Mestres Antics, on si poden veure pintures de l’escola flamenca; Rubens, Van Dyck... com també l’art del Renaixement italià; Boticelli,Ticià,Veronese,Tintoretto, Rafael i el seu quadre la Madonna de la Sixtina i els dos coneguts i famosos àngels els peus de la Madonna que l’ acompanyen. El museu i tot el seu recorregut, com ja he dit, és una visita quasi obligada, doncs val la pena fer-hi una passejada i disfrutar-ho..., de debó¡.
Porzellansammlung. És una de les col•leccions més importants del món de porcellanes, amb més de 20.000 peces i potser també val la pena visitar. La col•lecció recull ceràmiques dels segles XIV fins al XVII –dinastia Ming- fins la porcellana de Meissen que fou la primera porcellana fabricada a Europa a finals del segle XVIII.
La icona de la ciutat, és l’església de Frauenkirche, Església de Nostra Senyora. Església luterana de l'època barroca.Bombardejada a la Segona Guerra Mundial i restaurada com un trencaclosques l’any 1994 i acabada l’any 2004.

Quant aneu a un museu, no deixeu mai els vostres objectes personals –bitllets, carnets d’identitat, passaports, màquines de fotografiar...- a les taquilles d’entrada doncs, no us poden obligar a deixar tots aquets objectes, són personals e intransferibles.

La segona part d’aquest viatge, parlarem de la seva música i de la seva gastronomia.
 (blocaires que tingueu una bona visita¡¡)

12 comentarios:

Margarida ha dit...

Quin viatge més bonic que has fet! La meva filla Núria t'hi hauria amb molt de gust perquè té unes ganes boges d'anar a Praga des de fa molt de temps! (Fa anys els Reis li van portar un curs de txec perquè anés estudiant l'idioma, ella que és tan poliglota).
Què vols dir quan dius que tens "proves físiques"? Tens blaus? Et van fer malbé la càmera? Estic esverada!!!

Estic esperant la segona part del viatge. A veure si ens dones més alegries.
Una abraçada

Glòria ha dit...

Un viatge molt interessant i ja esperem la propera crònica. Ens fas una mica d'enveja per haver fet vacances tan aviat!

Marta Padenous ha dit...

Veure fotos de Praga me l'han recordat!! I...tenim moltes fotos iguals...(des d'on vas fer la foto gnal de Praga...jo la tunc quasi idèntica!!!)
I el museu cubista, em va costar trobar-lo...però el vaig visitar!!!
Ptnts

paco ha dit...

estimat josep, avuí no em posse comentari. a tan maravellósa narraçió, disculpes josep, tan sólament en deje el mitllor dels saluos y abraçades..........paco

ANNAFS ha dit...

No hi he anat mai, i ja en tindria ganes ja. I també de fer vacances que ja comença a ser hora.

Anònim ha dit...

Hola, Josep
Molt boniques les fotos, company! N'esperem més!
Montse

xisca ha dit...

Jo també tenc moltes ganes de anar-hi, em fas molta d'enveja . Molt bones recomanacions que si hi vaig segur que seguiré . Esperarem la teva segona crònica.

Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Deu vosguard a tots els que entreu en aquest blog i sigueu benvinguts com sempre.

Margarida; -El món de la cuina- Una ciutat on ha part de veure els encants de dita ciutat, si pot a pendre l'idioma i si la teva filla -Núria- ja l'hi van, doncs encara amb més raò per poguer-hi fer una estada, val la pena¡¡ :-D

Glória; -El café de nit- L'enveja m'ha la fareu vosaltres, quànt marxeu... doncs jo estarè per aquí... Salutacions Glória i Josep¡¡

Marta; -Pa de nous- ... veus Marta, tenim algo en comú... les quasi mateixes "fotos" de Praga. :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Paco; -Pau&Vell- No ho dubtis en cap moment, sempre que volguis posar un comentari Paco.¡¡
Salutacions ben cordials Paco¡¡

Anna; -M'agrada cuinar- tantes ganes de tot plegat, déu ser que el dilluns comença l'estiu i aqueta "olor" -encara que aquest any una micona descafeinat- ja ens porta a fer vacançes, sortir, coneixa...
Salutacions cap a Olvans¡¡ :-D

Monserrat; La segona part, sortirà dedicat a la gastronomía i també a la música. Una abraçada Montserrat¡¡.

Xisca; -La cuina de Son Fe- L'enveja s'arregla anant-hi i disfrutar-ho, tant o més que jo. Les recomanacions exposades son el que vaig viure els dies que hi vaig estar-hi. La segona part -com ja he dit- anirà dedicat una mica a la gastronomía i també a la música.
Salutacions Xisca¡¡.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Xisca; -La cuina de Son Fe- ... Ah...¡¡ Si aneu a Dresden, no deixeu de visitar; La Galeria dels Mestres Antics, un museu d'alló tant i tant meravellós, que val la pena visitar¡¡¡. :-D

Anònim ha dit...

hola josep te escribo desde el peru, la verdad muy emocionada por el relato de tu viajes todo los que nos narra alli, las fotos maravillosa gracias por compartir con nosotros esten maravilloso viaje....espero muy impaciente la segunda parte ,,y conoces mas de la gastronomia y la musica... saludos..... carmen consuelo

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Carmen Consuelo; Celebro molt i molt que t'haguin agradat aquets relats de les ciutats de Praga i també de Dresden, uns relats que gustosament comparteixo amb tothom que hi volgui fer una passejada per aquest blog i -també- deixar el seu comentari, en aquest cas com tú, anónimament. Salutacions cap a Ica i el Perú.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,