PASTÍS DE POMA I CANYELLA

9 de maig de 2010





Quina sensació tant agradable, quan arriba el cap de setmana i poder fer tot allò que realment t’agrada; llegir, escoltar música, cuinar… agafar una poma i llegir… , tot sentint el cruixir de la poma, esmicolant-se dins la teva boca…, encara que també, aquest cruixir es pot acompanyar amb un pastís, com aquest, de poma i canyella mòlta…, tot sentit l’olor acabada de mastegar … quina sensació tant agradable que dóna, poder estar a casa el cap de setmana…

Ingredients per a 6 persones:

- 3 Pomes pelades i tallades en quatre trossos
   (La poma reineta, n’és una de molt bona per aquest pastís).
- 2 Culleradetes de canyella en pols.-
- 10 Grams de mantega (per untar el motlle).
- 4 Culleradetes soperes de pa ratllat (per untar el motlle).
- 4 Ous.
- 200 Grams de sucre en pols, més 50 per empolsar.
-  250 Grams de mantega fosa.
- 175 Grams de farina.
- 1 Culleredeta de llevat en pols.

Preparació:

En un bol, col.locarem els ous amb el sucre. Afegirem la mantega, la farina i el llevat. Abocarem tota la pasta dins un motlle, prèviament untarem amb la mantega i el pa ratllat. Seguidament col.locarem les pomes pel damunt de la pasta. Ho esquitxarem amb la canyella i el sucre.

Deixarem el pastís dins el forn a 180º duran 30/35 minuts. El servirem calent.

(*) Aquest pastís està “pispat” del blog de la Núria, Cocinarte, quina sensació més agradable poder entrar a la seva cuina, i escoltar tants i tants perfums a qualsevol dia de la setmana… Moltes gràcies Núria!!

19 comentarios:

Josepb. ha dit...

Moltes gràcies per els vostres comentaris.
Si us animeu ha fer aquest pastís, sentireu la flaire tant i tant agradable de la canyella acabada de moldre i també pessigada amb una micona d'escalfor... ja m'ho direu. :-D

ELS PEIXOS ha dit...

Aquest pastís és dels que agrada a quasi tothom , oi Josepb???
Inclòs els que no ens agrada els pastissos.

mercè ha dit...

Ja tens raó...tenir una estona per dedicar al que més satisfà a un, no té preu...El pastisset de poma i canyella sembla moooooooooooolt suavet,oi?.A reveure josep!

paco ha dit...

ché josep, tin coneximent home, no faxis aquets pastissos tan rebóns que , per a un golós com el que suscriú, me mates de alegria,....jajaja, maravellós josep.....abraçades paco

Glòria ha dit...

Els pastissos de poma són un clàssic. Un tall de pastís, acompanyat d'un bon tè, a mitja tarda, no té preu!

CocinArte ha dit...

Estimat Josep, em pot pispar lo que vulguis de la meva cuina, sobretot si queda amb un aspecte tant magnífic com aquest. M'arriva fins aquí la flaira a canyella...

Gemma ha dit...

Josep, t'estàs tornant un expert en pastissos de poma! Segur que la flaire de la canyella mentre el pastís es cou al forn ja fa obrir la gana...

surfzone ha dit...

La poma i la canyella lliguen a la perfecció :-)

Jo sempre que faig coses al forn amb canyella (i haig de dir que és força sovint), aprofito per deixar el forn obert al final, així perfumo tota la casa!

ANNAFS ha dit...

Aquesta oloreta de la canyella és deliciosa... jo no m' hi puc resistir.. I ara mateix em menjaria un bon tros d' aquest pastís!

Dolça ha dit...

Aquesta recepta és de les meves, boníssima, Josepb!

PTNTS
Dolça

El cullerot Festuc ha dit...

Els pastissos de poma i de formatge son dels meus preferits!!!
I n'hi ha tantes receptes...aquesta amb canyella deu ser boníssima!
Petunets,
Eva.

Francesc ha dit...

Un pastís boníssim!!! Ara me'n menjava un bon tall!!! Fa una pinta que és tota una temptació!!!
Això de pispar idees alienes està molt bé!!! ;D

Gemma ha dit...

Poma i canyella.... una simbiosis perfecte.
Muas!

Josepb. ha dit...

Dolors; -Els peixos- Crec que si, que agrada a quasi tothom... per l'ho fàcil que és, i també per el gust de la poma amb la canyella que l'hi dona aquest pastís.

Mercé; -Destapant cassoles- Molt atractiu, poguer fer tot el que t'agrada acompanyat -com no- d'aquest deliciós passtís de, poma i canyella. Fins la propera Mercé¡¡

Paco;-Paco&Vell- Si mores tip i satisfet, també és una manera molt digne de morir no? jejeje¡¡
Una abraçada cap a Crevillent¡¡ :-D

Glória; -El café de nit- ...acompanyat d'un bon llibre, o escoltant una bona òpera, tampoc veritat?

Núria; -Cocinarte- L'he "pispat" per continuar sentint aquesta aroma de canyella que sentia dins la teva cuina.

Gemma; -La cuina de casa- Només començant a llegir la recepta... aquí va començar tot plegat, i no crec que sigui la última vegada de fer-lo.

Surfzone; -Catacuina- Sens cap mena de dubte, un bon "ambientador". :-D

Anna: -M'agrada cuinar- Doncs si vols, com que no serà l´última vegada, quànt el faci un altre cop ja t'ho dirè, i t'en guardo un troç, per tu i les teves filles bessones, naturalment... i el teu respectiu també¡¡ :-D

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Aquesta recepta és d'aquelles que fan pinya sense volguer...
Salutacions a Reus¡¡ :-D

Eva; -El Cullerot festuc- ... i també de poma ratllada,al forn, tallades a quadrets, caramelitzades... i de formatges; fets amb suflés, amb formatge de cabra, amb fruits secs...
PERtunets també Eva¡¡ :-D

Josepb. ha dit...

Francesc: -A la taula i al llit, el primer crit- ... les temptacions, poden ser pecat... però es tan bó pecar, i com que ni tu ni jo no tenim que fer l'operació Bikini... val la pena pecar¡¡ :-D :-D
Records a l'Oretto¡¡

Gemma; -Cuinant a Canet- Una simbiosis... i també d'un gust irresistible.
Salutacions cap a Canet¡¡

xisca ha dit...

MMMMMMMMMMMMHHHHH!!!!!! No sé si és la meva imaginació o són les ganes de donar-li una mossegada a aquest pastís de poma acompanyat de la canyella. Aquesta la propera vegada que tengui convidats a ca nostra la faré amb el teu permís. Et prometem que l'acompanyarem d'un ví dolç i brindarem a la teva salut.

Una abraçada

Josepb. ha dit...

Xisca; -La cuina de Son Fe- Aixó és una imaginació, feta realitat.
Per a mi no hi ha cap problema, encara que vaig posar a baix del "post", que el pastís el vaig treure'l del bloc; cocinarte de la Núria, val la pena donar-hi una passejada per aquest bloc.
Un brindis i també una abraçada cap a Alcúdia Xisca¡¡ :-D

Nadji ha dit...

J'adore les gâteaux aux pommes et si en plus il y a de la cannelle, je prends tout de suite.
Bon weekend Joseph.

Josepb. ha dit...

Nadji; -Saveurs et Gourmandises-
Doncs ja que t'agraden tant els pastíssos de poma -i també de canyella-,aquí tens aquest, amb la seva recepta per que el puguis disfrutar sempre que vulguis.
Una abraçada Nadji.
I també un bon cap de setmana per a tu. Gràcies per el teu comentari¡¡ :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,