BACALLÀ A L'ATMELLA

21 de març de 2010


Bé doncs, sense deixar la Quaresma i tot esperant que els ametlles vagin florint, he volgut fer aquest Bacallà a l’Ametlla, tot recordant aquests últims dies de Quaresma, abans d’arribar a la Setmana Santa, per retrobar-nos després, un altre cop, amb els ametlles que els trobarem florits i puguem gaudir un altre vegada dels nous plats que la primavera ens ofereix.

Ingredients: (per a 4 persones)
- 6oo Grams de Bacallà.
- 1/2 Litre de llet o crema de llet.
- 100 Grams de ametlles crues.
- 25 Grams de formatge ratllat.
- 20 Grams de farina.
- 20 Grams de mantega.
- 1/2 Copa de xerès o també de nou moscada.
- Sal.

Preparació:
   Fregirem el bacallà enfarinat. Filategerem les ametlles. Posarem la mantega en una paella i tot seguit la farina i abocarem la llet, -la qual ja la tindrem en el foc calenta- afegirem una micona de sal, el xerès o també la nou moscada i remanarem al voltant de cinc minuts. Torrarem les ametlles en una paella amb oli.
Posarem el bacallà en una font de forn i tot seguit hi tirarem la crema blanca amb les ametlles per sobra al igual que el formatge ratllat i tot seguit ho posarem a gratinar.

(blocaires; que vagi de gust¡¡)

Dono les gràcies a la meva cunyada, per la amabilitat que ha tingut de fer-me una "post"a a punt" d'aquest blog. Moltes gràcies Anna Maria.

20 comentarios:

Cocinica ha dit...

Que rica esta receta, no sabía que en l'Ametlla lo hicieran así, precisamente me voy mañana unos días muy cerca y solemos ir muchas veces a cenar.

Un beso

Glòria ha dit...

Aquesta recepta fa olor de primavera, amb els ametllers florits i el bon gust que les ametlles han de donar al bacallà.

mercè ha dit...

Aquest bacallà l'apunto ràpidament a la meva carpeta, ha d'estar boniiiiiiiiiiiiissim!!A REVEURE JOSEP!Mercè-destapant cassoles

ELS PEIXOS ha dit...

Te molt bona pinta aquest bacallà , Josepb...Felicitats!!

paco ha dit...

josep, bonísim aquest bacallá, la propera setmana tinc previst preparar el típic armoçaret del divendres sant, que també tráu bacallá peró rostit, tróbre que te agradará, ....abraçades paco

Cristina ha dit...

Què bo!! estic fent salivera!! Felicitats

Gemma ha dit...

M'apunto la salseta, amb salmó enlloc de bacallà... boníssim!

Gemma ha dit...

Em podria pasar una bona estona mirant un atmetller florit, es preciós. I aquest bacallà no es queda enrera. Va ser un plaer coneixet.
Muas!

Dolça ha dit...

Jospb, que bona, que bona, que bona aquesta recepta de bacallà amb ametlles... ara mateix vindria a dinar!
jejej
PTNTS
Dolça

Carme ha dit...

Ohhhh, Ohhh, quin bacallà, més que bo!!
El faré, per descomptat!
Una abraçada,

fem un mos ha dit...

Que bo que es el bacallà, i quantes receptes que es poden fer, aquest caurà la setmana pròxima
Una abrasada

Margarida ha dit...

Com menjo bacallà durant tot l'any, aquesta me l'apunto per fer-la un dia d'aquests.
Que bonica la flor de l'ametller! I són tan delicades! Després de la pluja i el vent que ha fet darrerament, pràcticament ja han desaparegut. Les últimes que vaig veure les vaig posar per decorar el plat d'espàrrecs gratinats que vaig preparar fa uns dies. Unes ametlles menys que tindré!!!!
Una abraçada

PILAR ha dit...

Un altre exquisida recepta de bacallà per provar. Quina pinta més bona que te. Les branques florides d´ametllers son precioses.
Fins aviat!

Josepb. ha dit...

Deu-vosguard, a tots els que entreu en aquest bloc, i sigueu benvinguts com sempre.

Maria Pilar; -Cocinica de Benas- Desitjo que passis uns bons dies de descans. Salutacions i Pochoncicos.

Glória; -El café de nit- tot plegat ja fa olor de primavera, doncs ja la tenim a sobre. Salutacions al Josep¡¡.

Mercé; -Destapant cassoles- És un bacallà, amb un altre alternativa diferent, així l'hi podem donar un altre toc en aquets talls de morros. Salutacions Mercé¡¡ :-D

Dolors; -Els Peixos- Doncs realment la tenía, una bona pinta... Moltes gràcies per els teus el.logis Dolors.

Paco; -Pau&Vell- Esperaré que pengis aquest "asmorcaret" a veure que tal "sona"...
En el sopar dels bloquistes, varem dir-me que vas telelfonar i vas preguntar per el "bacallà", moltes gràcies per pensar amb els Joseps, una abraçada igual per a tu Paco¡¡ :-D

Cristina; -Crijoarmael- Un bon bacallà,-dono fe-, en el quàl es pot sucar la salseta que la acompanya, per els amants del bacallà; bo dels bons Cristina¡¡. :-D

Josepb. ha dit...

Gemma; -La cuina de casa- Un "altre" alternativa, en versió teva.

Gemma; -Cuinant a Canet- L'ametller és un arbre amb molt de encant quànt està florit... i aquestes ametlles un encant també menjar-lo.
Igualment Gemma, fou un plaer¡¡ :-D

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Celebro molt i molt que t'agradi aquesta recepta amb ametlles.
Ja ho saps, si vols venir a dinar, tant sols ho has de dir-ho i ja està¡¡. :-D

Carme; -Cuinetes Carme- Fes-lo i ja veuràs com quedaràs molt i molt bé.
Salutacions Carme¡¡. :-D

Sión i Miquel; -Fem un mos- Doncs sí Sión i Miquel, del bacallà se'n poden fer moltes receptes. Vaig llegir un article en una revista especialitzada, que el bacallà té cinc maneres de ferse i dins d'aquestes cinc maneres, de cada una se'n coneixen més de cent formes de cuinar-lo, no està malament oi?
Una abraçada per vosaltres també¡¡ :-D

Margarida; -El món de la cuina- Veig, per el que estic llegint, que aquesta recepta agradat força... serà per la salseta, o potser serà per el bacallà, o potser per les ametlles? la qüestió que és un bacallà, molt ben acompanyat, i es pot aprofitar meritoriament. Salutacions Margarida¡¡.

Pilar; -El cau de cuina- Crec que és una bona alternativa per fer-lo, i posar-hi un toc amb els fruits secs -ametlles- i disfrutar-lo amb la salseta d'acompanyament.
Fins la propera Pilar¡¡ :-D

Josepb. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Menchu ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Francesc ha dit...

Un bacallà de primera!!! Segur que cau un dia d'aquests. M'agrada molt la combinació que expliques. Salutacions

El cullerot Festuc ha dit...

A mi el bacallà com més m'agrada és en esqueixada...però no em podria resistir al que avui ens presentes amb aquesta salseta...
Petunets,
Eva.

Josepb. ha dit...

Francesc; -A la taula i al llit el primer crit- Celebro molt que sigui del vostre gust, aquest bacallà que és de primera.
Si cau ara -em la excusa de la Quaresma- pot ser un bona excusa. Salutacions Francesc, i també per l'Oretto, i un plaer molt gran haver-vos conegut¡¡. :-D

Eva; -El cullerot Festuc- El bacallà -a qui l'hi agrada- tè moltes i moltes sortides, com molt bé dius, l'escaixada n'és una, de ben fabulosa i ben feta¡¡ :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,