PETONETS DE VALLS

30 de gener del 2010








Segons l’Enciclopedia Catalana un petó/net és; Fet de tocar amb els llavis alguna cosa cloent-los i descloent-los en el moment del contacte.

Si aquesta definició la posem a la cuina fent aquesta recepta, notarem als nostres llavis el contacte d’aquestes avellanes benyades de xocolata i de ben segur no voldrem descloure’ns en cap moment d’aquesta sensació tant agradable al paladar, tot recordant aquets “petonets de Valls” postres típics, d’aquesta població capital de l’Alt Camp.

Jo, per la meva part, he volgut fer aquets “petonets” en versió lliure, tot dedicant aquest “post” a L’Eva “petonets” nom en que és coneguda l’Eva Montearriba. El seu magnífic bloc;
"El Cullerot Festuc” el qual no us heu de perdre, -els que no el coneixeu-, doncs en les seves receptes hi trobareu una sensació que sempre us deixarà amb els seus plats amb un bon gust de “petonets”.
Eva PERTUnets també per tu… bé per tots dos… i per el pare... l’enhorabona¡¡.


Per fer aquesta recepta necesitarem: (*)

Avellanes de Reus.-
Llet.-
Mitja taula de xocolata a la pedra per desfer.
Unes gotes de vainílla.-
Una copeta de licor d’avellanes.-

Preparació:
Pelarem les avellanes i les reserverem. En un cassó i amb una micona de llet, desfarem la xocolata. Un cop la xocolata estigui desfeta, hi posarem les gotes de vainílla, anirem banyant amb la xocolata les avellanes i les arrebosarem amb una micona d’avellanes picades, tot deixant-les reposar. Al moment de servir-les, podem acompanyar-les amb un licor d’avellanes.

(*) Com heu pogut llegir a la recepta, no hi ha quantitats doncs, si la feu aquesta recepta “els petonets”, aniràn al vostre gust.

22 comentarios:

Francesc ha dit...

Amb aquestes "besadetes" de Valls, segur que més d'una parella s'ho passaria pipa!!! Quina recepta més bona!!!

Marta Padenous ha dit...

Quin postre més bo...serà per les "vellanes" de Reus
Ptns

Margarida ha dit...

És tan bona la combinació d'avellanes i xocolata!
Aquests petons encara no els he tastat, però tot arribarà!
Per cert, les avellanes de la recepta són crues?

Mercè ha dit...

Josep, aquests petonets no els he tastat, però amb avellanes de Reus i xocolata... boníssims!! :)
Petons!

Gemma ha dit...

Josep, has dedicat a l'Eva una recepta excel·lent! Els petonets de Valls són una menja exquisita!

paco ha dit...

josepb, aquestos petonets son un pecat massa gréu, maremégua del remei, perdon-na al josepb i déxalo, per qué el pecat que ihá fét es maravellós........salutaçións paco

El cullerot Festuc ha dit...

Josep, quina sorpresa!!!!! Quina ilu!!!! :) Saps que mai he probat aquests petonets de valls? Però segur que m'encantarien, quina gran combinació les avellanes i la xocolata!!!
Moltes gràcies per pensar en mi...
PETUNETS,
Eva.

josep ha dit...

Josep,
Els postres típics de cada població son sensacionals. Aquests petonets de Valls pinten deliciosos.
Una abraçada

ELS PEIXOS ha dit...

Ummmm...aixó si que crec que m´agradaria !!la xocolata m´agrada molt i les avellanes també.
Crec que tot plegat , és una barreixa d´allò més bo...
Fins aviat.

Cuinetes-Carme ha dit...

Josep,
Quins petons més bons, tant de bo, tots el petons, siguessin tant bons com aquests.
Una abraçada.

Fem un mos ha dit...

Aquets petons son molt bons i molt dolços, no els he provat mai, però m`agradarien
Petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Deu-vosguard a tots els que entreu en aquest bloc i sigueu molt benvinguts.

Francesc; -A la taula i al llit el primer crit- Potser la persona o persones que van "crear" aquets "petonets" ja ho van fer amb aquesta intenció...
Ho és de bona i fàcil de fer. Salutacions a l'Oretto¡¡.

Marta; -Pa de nous- ... de tot una micona... però les "vellanes de Reus tenen molt a veure, es clar¡¡ "Petonets" Marta¡¡

Margarida; -El mòn de la cuina-
Crec que hi ha molts pocs productes que no "casin" amb la xocolata i aquest també és una parella molt ben avinguda. Les avellanes eren torrades, encara que sense torrar també farien molt bona parella..., sens cap dubte¡¡

Mercè; -Cuina per llaminers- Amb avellanes de Reus, amb xocolata de qualitat i banyats amb aquesta xocolata... "petonets" Mercé¡¡

Gemma; -La cuina de casa- L'he volgut dedicar, doncs vaig descubrir aquesta menja, en un llibre de postres i que millor que dedicat a l'Eva "petonets"... com
"petonets" als llavis :-D

Paco; -Pau&Vell- Per què totes les coses bones engreixen, o són pecat? :-D

Eva; -El Cullerot festuc- Buscant, escrivint i llegint en els blocs, et trobes amb bons blocs, bons escrits i... bones menges amb forma de "petonets" en les teves receptes.
PERTUnets també Eva... ah...¡¡ i també per el Jan, i en el pare ja els hi faràs tú "els petonets" :-D


Josep; -El café de nit- Doncs si Josep, podriem fer els postres típics de cada poble dels Paissos Catalans i quedariem meravellats de veure el munt de receptes i pastissos, que si troben per tot arreu.
Aquets "petonets" de Valls no recordo el color... :-D Records a la Glória¡¡.

Dolors; -Els peixos- Quin "trio"... les avellanes de Reus, la xocolata i tu menjant-ho... :-D Salutacions¡¡

Carme; -Cuinetes Carme- Tots els petons i "petonets" son tant o millors que aquets. Salutacions Carme¡¡.

Sion i Miquel; -Fem un mos- Tots els petons son bons...mmm i aquets "petonets" de Valls fàcils de fer i t'agradarà fer-los i menjar-los, segur que si¡¡.

paco ha dit...

josep, totes les coses bónes y maravelloses que én don-na la vida, per a un estat junt a róma y altres confessións monoteistes tan sólament es bó el-levar plegáries als séus déus, tota la resta es "pecat", per a nos-saltres, peró per a ells NÓ.......demane duges discúlpes, 1ª la mégua roina escriptura en catalá y 2ª si algúns crellents us senten molestos per el méu escrit com dic avants els mégues sençeres disculpes.......... paco

glutoniana ha dit...

No les coneixia! Gràcies per ensenyar-mos-les :)

No tot són postres ha dit...

T'han quedats magnífics aquests petonets de Valls, és una de les receptes que tinc pendents de penjar amb les vellanes.
PTNTS
Dolça

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Paco; -Pau&Vell- Doncs si és pecat,ja farem penitència -règim-.
Per els comentaris que em poses, -encantat de que aixi ho facis- per mi no et preocupis, doncs com ja et vaig dir, no ens escolta ningú... :-D

Glutoniana; Gràcies a tu per llegir-ho. Salutacions¡¡

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Que bé, veure el teu bloc amb "vellanes" de Reus i més "petonets" per menjar i també per fer país¡¡ "Petonets"
Dolça :-D

Assur ha dit...

No crec que haguessis pogut triar una millor dedicatòria per a l'Eva, tant pel que fa al nom com pel que fa al resultat de la recepta.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Enric; -Assur- Axó s'en diu, matar dos oucells d'un tret. :-D

Mai ha dit...

Que bo, per la part qeu em toca he de dir que has triat els millors ingredients, les "vellanes" de la comarca són les millors sense cap mena de dubte, però et dic una cosas Josep? vergonyosa però tenint Valls a tocar no n´hacvia sentit a parlar , gràcies per la informació i felicitats pels petunets.
Un parell per tu.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Mai; -Maiblog- "Les vellanes" de la teva comarca, sens cap dubte les millors¡¡.
Ja ho veus Mai, "els veïns del costat de casa teva", també tenen bons productes, potser val aquella frase que diu; Val més un veí a la porta que un parent a Mallorca... :-D

PILAR ha dit...

NO els he tastat mai i han de ser deliciosos. Prenc nota de la recepta i em posarè "manos a la obra"
Petonets!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Pilar; -El cau de cuina- Saps per que són tant deliciosos Pilar? doncs per que són "petonets" i els "petonets" petons i... més coses, sempre són benvinguts.
Fins la propera Pilar¡¡ :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,