farciment de xampinyons

3 de maig de 2017




    Els  bolets des de temps ancestral es coneixien abans de l'aparició del home.


      Encara que els xampinyons, sembla ser que van aparèixer a França l'any 1650, on els pagesos de l'època, observaren que apareixien fongs comestibles quant es cobrien fems d'animal amb sorra.


     A la península Ibèrica, no es van començar a cultivar fins l'any 1952.


    És a La Rioja on  el cultiu dels xampinyons en conserva acapara la meitat de la producció, amb unes 40.000 tones.
   L'altre meitat es troba a Conca-Albacete on es prepara fresc i envasat per el consum.

 (Blocaires: que vagin de gust¡¡ ) ☺
 
   Per fer aquests xampinyons, he utilitzat una safata de xampinyons de mida mitjana, un cop han estat nets, els he passat per la planxa amb una mica d'oli, un cop han agafat color els he farcit amb una mica d'arròs bullit barrejat amb els peus dels xampinyons tallats finament, dita barreja l'he posada damunt de cada xampinyó amb una oliva per a sobre del farciment. Els he servit dins d'una safata d'alumini acompanyat amb un llit de tomàquets.
   El resultat final és el que podeu veure en aquestes fotografies.




 

11 comentarios:

M Glòria ha dit...

Bons JosepB, molt bons!
PTNTS
Glòria

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Tenen molt bona pinta aquests "xampis" Josep, un bon farciment amb l'arròs.
Petons.

Clara Amblesmansalamassa ha dit...

Que bons! tenen l'avantatge que els pots farcir e milers de coses...a casa ens agraden molt amb sobrassada!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Glória; -No tot són postres...- Ho són de veritat de la bona i farcits de moltes maneres dóna molta varietat.
Salutacions Glória¡¡ :O)

Ana; -La Cocinera de Bétulo- Amb l'arrós,-"fotos"- amb carn picada, amb sobrassada, amb formatge per fondre...
És un plat que tant podem fercits, com a la planxa e inclús crusos amb amanides.
Una abraçada Ana¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Clara; -Amb les mans a la massa- Un altre bona alternativa, fets amb sobrassada que de ben segur, han de ser molt i molt bons¡¡
Que tinguis un bon somriure Clara¡¡ :O)

COM SEMPRE, MOLTES GRÀCIES PER ENTRAR EN AQUEST BLOC I DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josepb. -Menja de bacallà-

Miquel ha dit...

Muy buena idea este relleno.Muy apetecibles.
Saludos

Eva Macià ha dit...

Un farcit senzill que segur que agrada tant a petits com a grans, oi? una abraçada!

Juan Hernández ha dit...

Hola José. Me alegro al saber de ti.
Los champiñones los hago con bastante frecuencia aunque he de decirte que rellenos nunca los he preparado.
El relleno que le has puesto ha hecho que estos champiñones sean un auténtico lujo.
Un abrazo.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Miquel;-Les receptes del Miquel- Els "xampis", son molt versatils i funcionen de moltes maneres.
Salutacions Miquel!! :O)

Eva; -Cuinant entre llibre- Per a tothom que l.hi agradin els xampinyons, naturalment que si¡¡
Que tinguis un bon somriure Eva¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Juan; -Cocina por afición- Los champiñones son muy versàtiles y quedan bien con infinidad de otros productos. Estos rellenos son de calibre grandes para poderlos rellenar.
Saludos Juan¡¡ :O)

Cuina Cinc ha dit...

Un bon estiu Josepb,
Fins aviat,



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,