Filet de porc -llaminera- a la sal

22 de desembre de 2015







   ...Pep, l'altre día vaig entrar al teu blog, i vaig veure els espàrrecs al forn, amb salsa de taronja... ah, i que tal...?, els vas fer?, sí la veritat és que em van quedar molt bé i bons¡, queden molt suaus fets d'aquesta manera per acompanyar o si més no com un entrant, el tornaré a fer per quant vinguin els sogres a casa per aquets dies de Nadal...
   Doncs góita si vols un altre plat força económic i ràpid de fer i que quedaràs molt i molt bé per aquets dies, és aquesta llaminera que veus... una llaminera...? sí, la llaminera és la part més melosa del porc, en castellà en diuen,  filete de cerdo, i el seu pes oscil·la al voltant dels 700 g  i té  un gust molt mes suau que el llom de porc i és de textura molt més delicada...
   ...agafes la llaminera i l'hi claves 3 o 4 claus d'espècia i la tapes amb la sal que et quedi ben coberta. La proporció de  sal, és de 2 a 1 és a dir: si la llaminera et fa 700 g, la proporció de sal és d'uns 1400/1500 g. Però sobretot que et quedi ben coberta...


   ...al cap de 20 minuts, veuràs que la sal queda escardada i com si fos un bloc surt a peces... posat guants de cuina, doncs és molt calent i et pots cremar, deixa-ho refredar. Quant estigui freda, treus els blocs de sal i amb un drap, l'hi treus l'accés de sal que pogui haver-l'hi quedat i també pots treure els claus d'espècia...

   
 
      ...pots acompayar-la amb una salsa de tomàquet i ceba, amb una amanida d'escarola i tomàquet, amb rúcula i per l'endemà encara es molt més bona... sí, la meva dóna sempre m'ho diu, que un día per l'altre encara és molt millor... la teva senyora té tota la raó..., l'endemà és molt més bona... ...també pots fer-l'hi una salsa de xampinyons, que és molt fàcil de fer, veuràs... et prepares; 250 g de xampinyons tallats a làmines, 1/2 de llet, 40 g de mantega, 30 g de farina, 2 rovells d'ou dur, una mica de nou moscada, sal i pebre... 
   ... agafés una paella i l'hi fons la mantega, seguidament l'hi poses la farina, els xampinyons i els rovells d'ou dur i ho barreges totplegat, l'hi tires una mica de nou moscada, la sal i el pebre i quant estigui ben barrejat  tires el mig litre de llet. El que vaig fer jo, va ser posar-ho en un pot allargat i ho vaig passar-ho totplegat  per el braç eléctric desfent-ho tot, buscant una salsa més aviat espessa...
 ...pots fer el filet tallat  amb un ganivet, encara que jo ho faig amb un ganivet elèctric que tinc, bé, després passo el ganivet i filetejo la llaminera finament.Un cop tallada, l'hi poses la salsa de xampinyons per sobre i ho acompanyes amb uns pebrots escalivats...

 
 




 ...riiinnnggg... ...perdona Pep però com pots veure-millor dit sentir-em telefonen... sííííí... hola María... ...el Pep m'ha ensenyat les "fotos" amb la seva càmera d'una llaminera a la sal... ...a la sal...?... sííííí... m'ha dit que és molt fàcil de fer... ...si ja l'hi diré... si adéu carinyo...si... em pot ajudar la Claudia... ...adéu...
...m'ha dit que l'hi sembla bona idea aquesta llaminera a la sal... ahh... i també m'ha dit que passis unes bones festes de Nadal... ...igualment per a tots els teus... ...i si la fas ja em diràs que tal... ahhh... i que vagi de gust¡¡

9 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


EN NOM DE LA MEVA PARELLA LA TERESA I EN EL MEU.
QUE PASSEU UNES MOLT BONES FESTES DE NADAL.
TERESA I JOSEP -Menja de bacallà-

Miquel ha dit...

Una bona llaminera Josep.
Bones Festes

Eva Macià ha dit...

Tinc moltes ganes de provar de fer-ne a casa, és una recepta molt senzilla i resultona a la vegada. Molt bones festes i millor 2016!! un petonàs!

Anna Pigarda ha dit...

Queda tan tendre i saborosa la carn feta a la sal. A més és una manera molt saludable de cuinar-la, ara que més d'un@ estem vigilant per culpa dels excessos nadalencs. Bona entrada d'any, Josep!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Miquel; -La cuina de Miguel- Una molt bona llaminera com molt bé dius, ens prepara un molt bon sopar i ens deixa molt bé davant dels comensals.
Salutacions Miquel¡¡ :O)

Eva;-Cuinant entre llibres- Quant facis aquesta llaminera ja m'ho explicaràs i veuràs que fàcil i ràpid que es fa.
Una abraçada Eva¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; -Retalls de cuina- Una llaminera que ens pot apanyar molts i molts plats i la dieta es equilibrada...
Salutacions i records¡¡ :O)

M Glòria ha dit...

La llaminera, nosaltres en diem a la sal, soluciona sopars i dinars i sempre et fa quedar bé
Ptnts
Glòria

M Glòria ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


M. Glória; És ben cert, sempre quedes molt i molt bé amb una llaminera, feta d'aquesta manera.
Salutacions M. Glória¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,