Camembert, és un petita població -219 habitants 2006- i amb una superfície de 10,30 km2 pertany a la regió de Normandía al nord de França. Camembert ha donat el nom a un dels formatges de la gastronomía francesa més famosos del món. Elaborat amb llet crua de vaca no pasteuritzada, sembla ser que fou un monjo de Brie refugiat a la població de Camembert en plena revolució francesa -1791- que l'hi donar els consells a la ramadera/granjera Marie Harel per tal d'elaborar aquest formatge.
El monjo -com ja he dit- era de la població de Brie, -a prop de l'illa de París-famosa per els seus formatges també, i diuen els entesos que aquets dos formatges són molt semblants... aquesta semblança em bé a dir que el proper pastís de formatge serà de brie i així, jo també podre comparar la seva textura tova i de gust -si em permeteu l'expressió- profunda d'aquest fabulós pastís de formatge¡
Des de l'any 1983 el formatge camembert, porta la denominació d'origen controlada. D.O.C.
Ingredients: (per a la massa brisa)
200 g de farina
175 g de mantequilla
2 ous
la ratlladura d'una llimona
una pessigada de sal
Ingredients: (per el farciment)
1 Quilo de formatge Camembert (amb terrines de 500 g per untar)
400 de sucre
5 ous sencers
2 rovells d'ou
3 cullerades rases (soperes) de farina
6 cullerades soperes de crema de llet
1 taronja
1 llimona
Preparació: (massa brisa)
Deixarem que la mantega, tingui textura pomada, i ho remanarem junt amb els dos ous fins obtenir una crema lleugera i ben lligada.Tirarem la farina -tamitzada- i ho incorporarem a la barreja, ous/mantega, fins acabar-hi de posar tota la farina sense treballar-ho massa, tant sols fins acabar de posar la resta de la farina. Retllarem la llimona i l'hi tirarem a la massa. Un cop ho tinguem tot ben barrejat ho deixarem amb una bola a la nevera mitja hora i passat aquest temps, estirarem la massa amb un corró i col.locarem dita massa en el motlle escollit i ho deixarem al forn durant 10 minuts. La traurem del forn i la decantarem.
Preparació: (farciment)
Traurem el formatge de la nevera i el deixarem a temperatura ambient. Dins d'un gran bol i amb una cullera de fusta treballarem el formatge i el sucre fins que estigui ben unit i esponjós. Afegirem -d'una en una- les tres cullerades de farina tot evitant que es facin grumolls. D'un en un també, barrejarem els cinc ous sencers i els dos rovells, mentre tirem els ous d'un en un, anirem aromatitzant amb la pell de la llimona, al igual que la ratlladura de la taronja. I per acabar, i tirarem les sis cullerades de la crema de llet.
Posarem a sobre el motlle la massa que teniem decantada i tirarem al damunt el farciment. Deixarem el forn a la màxima temperatura que ens dongui durant 10/15 minuts i passat aquest temps, el deixarem a temperatura de 100º al voltant d'una hora. Deixarem refredar i podem començar a disfrutar d'aquest fabulós pastís de formatge de camembert¡¡
Blogaires; que vagi de gust¡¡ |
11 comentarios:
COM SEMPRE, MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josep -Menja de bacallà-
Uy Josep quin vici pels addictes al formatge!!!!!!
marededeusinyor... quina bomba, però quina bomba més bona JosepB!!!!!
PTNTS
Dolça
Quin tall!!!
No sé si seria la meva primera tria de formatge per a un pastís, però el cert és que queda espectacular! Sembla boníssim!
Marta
El teu pastís de formatge es veu molt cremòs. Segur que es igual de bo amb el Cammembert que amb el brie.
Petons.
Quina cremositat!! Ets el rei dels pastissos de formatge, Josep! Una abraçada!
Ostras. Aquest pastis es masa per mi. Deu ser molt bo pero a mi el formatge, i menys aquets tan potens, no em van gens.
Petons
Sussi; -Sussi ara cuina- Un vici amb moltes ganes...
Salutacions Sussi¡¡ :O)
M. Gloria; Una bomba plena de sabor i de bon gust per les coses ben fetes.
Salutacions cap a Reus¡¡ :O)
Cristina; -Bufet de postres- Deliciós¡¡
:O¡
Marta; -Pebre i xocolata- L'espectacle està assegurat.
Salutacions Marta¡¡ :O)
Ana; -La cocinera de Bétulo- Ho és de bo i deliciós, sens cap dubta¡¡
Una abraçada Ana¡¡ :O)
Anna; - Retalls de cuina- Els pastisos de formatge, són la meva perdició, i a part d'aixó, també n'he fet uns quants per una casa de queviures d'allà Badalona i la veritat que sempre amb molt d'éxit.
Salutacions Anna¡¡ :O)
Gemma; -Caprofiti- Hi té que haver gustos per a tot i per a tothom.
Salutacions Gemma¡¡ :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,