Un clàssic anglés, on la transparència de la mantega desfeta acompanyada del café l'hi donen un subtil gust i a la vegada una fragilitat al paladar molt agradable.
Per la seva part la nou molguda dins de la massa acompanyat de petits trossets de nous que l'envolten, donen en aquest pastís aquesta corona, digna d'un rei¡
Flor del noguer; masculina a l'esquerra, femenina a la dreta |
Ingredients: (per a 6/8 persones, tot depenen de la gana de cadascú)
Per fer aquest pastís, jo he fet servir el pa de pessic acompanyat de les nous molgudes i a la vegada de una tasseta de café.
Encara que el pa de pessic diuen que; cada maestrillo tiene su libríllo, jo us explicaré la fórmula que quasi sempre faig servir.
Ingredients:
140 g de farina
125 g de sucre que sigui ben fi
75 g de nous molgudes
5 ous
1 sobre de llevat en pols
1 tasseta de café (cafetera italiana)
Preparació:
En primer lloc, separarem les clares dels rovells, guardarem les clares i les reservarem.
Agafarem els rovells i els barrejarem amb el sucre ho batarem i deixarem que agafi tot plegat una forma harmònica.
Per altre banda agafarem les clares que teniem reservades i les muntarem a punt de neu -ben consistents-. Quan tinguem les dues parts ben batudes les aplegarem per tal que quedin ben amalgamades, tot afegint la farina tamisada, les nous molgudes, i la tasseta de café. Un cop ho tinguem amalgamat tot plegat,
ho treballarem fins que tinguem una massa que sigui força esponjosa. Ho posarem al forn, que ja el tindrem calent, i el deixarem al voltant de 25 minuts a 180º. Deixarem refredar.
Per fer el glassegat de café:
Ingredients:
250 g de sucre glassegat tamisat
125 g de mantega (consistència pomada)
1 tasseta de café (cafetera italiana)
1 culleredeta de melmelada de albercoc (opcional)
Preparació:
En primer lloc batarem la mantega fins que quedi cremosa i anirem incorporant el sucre glassegat tamisat al mateix temps que ho anem muntant. Afegirem el café i batarem fins que la barreja agafi una consistència lleugera. Untarem un dels dos motlles amb la crema obtinguda i a l'altre l'hi podem posar la culleredeta amb melmelada de albercoc. Decorarem per a sobre amb la crema classejada i decorarem amb grans de café i nous.
(Blogaires; que vagi de gust¡¡ ) |
12 comentarios:
Una autèntica delicatessen! El pa pessic acompanyat d'aquesta crema de mantega amb el toc del cafè i les nous...un pastís impressionant! I què et sembla si l'acompanyem amb el teu fantàstic licor? Menjar de Déus!! Una abraçada!
Quina pinta més bona Josep. molt esponjòs, amb un farciment per llepar-se els dits.
Petons.
Què bo aquest glassejat de café!!!!!!!!
Molt bona combinacio Josep.
Una abraçada
Aquest pastís l'he fet a casa i és boníssim, a més molt "british" ;). Un petó!
A mi només m'agrada el cafè en les postres....Ja el provaré a fer!
Digna d'un rei i d'un gran cuiner.
El cafè i les nous, un bon matrimoni.
Petons i que vagi de gust
Quin pastís mes elegant i segur que boníssim, Josep.
Salutacions.
Anna; -Retalls de cuina- Tot ell -el pastís- és una delicadesa, si a més a més l'acompanyem amb el licor de nous, molt millor.
Salutacions Anna¡¡ :O)
Ana; -La cocinera de Bétulo- ... i amb la llengua llepar el que quedi en els llavis...
Salutacions Ana¡¡ :O)
Sussi; -Ho és de bó de debó¡¡
Salutacions¡¡ :O)
Miquel; -La cocina de Miquel- Ho és de bona la combinació i el contrast dels dos sabor és molt apropiat.
Salutacions Miquel¡¡
Eva; -Cuinant entre llibres- Aquest pastís és de té i llegint "El Teims"
Una abraçada Eva¡¡ :O)
Cristina; -Doncs si el fas, ja em diràs que tal.
Salutacions Cristina¡¡ :O)
Isabel; -Quins el.lógis més bonics Isabel.
Moltes gràcies i fins la propera.
Una abraçada¡¡ :O)
Gemma; -Caprofiti- Elegant i bo, de veritat que si¡¡
Una abraçada. :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,