Aquest mes, el blog escollit de; Del blog el plat, -iniciativa de la Mercé del blog Destapant Cassoles- és el de l´Elisabeth i el Joan del blog, Fam de cuina. He triat aquesta recepta, doncs, fa molts anys que la conec i el veure-la en el seu blog he decidit fer-la, per la facilitat de trobar els ingredients i la rapidesa en ser feta.
La recepta que jo conec, és d'un restaurant de Guardiola de Berguedà, l'amo del restaurant molt amic des de fa molts anys, em va ensenyar de fer i sempre que l'he dut a taula, ha tingut un éxit considerable. Un esmorzar de muntanya, -i dic esmorzar- doncs aquest plat el fan encara ara, els comensals d'aquest restaurant de Guardiola de Berguedà, i també de les comarques veïnes, abans d'anar a caçar bolets.
Aquesta recepta fa ser publicada per L'Elisabeth i el Joan, el dissabte 15 de març de 2014. Moltes gràcies Elisabeth i Joan per compartir aquestes receptes.
Ingredients:
Un kilo i mig de patates
Una botifarra negra
2 talls de cansalada
Llard (saïm) (*)
trossets de bacó tallats a daus (opcional)
Preparació:
Tallarem les patates a daus i les posarem en una cassola amb aigua bullint. Mentrestant pelarem la botifarra negra i la tallarem a daus i la reservarem.
Un cop tinguem preparades les patates i estiguin en el seu punt, les escorrerem i les posarem en una paella amb una mica de llard -saïm- i les aixafarem amb una forquilla de fusta i anirem afegint la botifarra que teniem reservada de tal manera que les patates aniran agafant un color emmascarat junt amb els trossets de bacó tallats a daus que previament haurem passat per la paella.
Els talls de cansalada tallats finament, els posarem en una paella amb el llard -saïm- els deixarem una estona fins que agafin color, els deixarem escorre una estona i les posarem al costat de les patates emmascarades que ja tenim a punt i adornarem amb el bacó.
(*) El llard o saïm, dóna els plats de muntanya un gust molt apropiat i realment deliciós, doncs és fet amb el sagí del porc. El porc ha estat des de molt de temps la subsitència de molts indrets de pagés.
(blogaires; que vagi de gust¡¡) |
16 comentarios:
Molt bona recepta! No les he tastat mai aquestes patates, però tinc ganes de fer-les!!!
Petonets
Que bé Josep!, quina il.lusió tenir-te per aquí amb tantes ganes!, no has esperat ni al dia 20!, jajajaja. Moltes gràcies per participar!
per cert...aquesta recepta passa directament a la meva llista...tenen un aspecte sensacional!
Boníssimes aquestes patates!
Ara em miro el blog Fam de cuina i a veure si en trobo una de facileta per fer abans del 20!
PTNTS
Dolça
Josep has escollit un plat molt idoni per aquest temps.
Avui que ja comença a fer fresqueta guaiiiiiii.
Una abraçada i que vagi de gust!!!
Quina bonas pinta aquest plat de patates enmascarades...Un plat molt bo! I si enlloc de bacó el fas amb cansalda blanca també queda molt bé.
Hola de nuevo querido amigo, que patatas mas estupendas nos traes hoy, la verdad es que me dan ganas de invitarme a comer a tu casa jajaja...todo bien?
Un beso muy grande
Hola Josep!!!
Gràcies per participar amb aquesta recepta que segur que deu estar boníssima. La provarem!!!
Elisabet i Joan
Molt bona elecció! Una bona recepta per agafar energia per tot el dia.
Un petonàs
Una recepta molt pontent! Et ve de gust tornar a la muntanya, a l'hivern, amb una bona nevada y menjar-te aquest plat al costat d'una llar de foc! Salutacions, Anna de retallsdecuina.cat
Una molt bona elecció, tot i que estava difícil escollir-ne només una, oi? Un petó!
Marylou; -Pa amb tomàquet- Un plat amb cap dificultat per poder-les menjar i disfrutar mentre les preparem
Salutacions Marylou¡¡ :O)
Mercé; -Destapant Cassoles- Una llista que tens més que plena, doncs amb la mà de receptes que sempre tens a punt.
Salutacions Mercé¡¡ :O)
M. Glória; -No tot són postres... a la cuina-
Ho són de faciletes de fer, queden molt i molt bé per a un primer plat.
Salutacions Glória¡¡ :O)
Isabel; -La cuina de la Isabel- Un plat aquest, que per el fred és molt acertat, un plat de muntanya.
Salutacions Isabel¡¡ :O)
Anna; -M'agrada cuinar- Un plat que per la teva comarca i també les veïnes s'utilitza molt per el fred, un plat consistent. Patates i botifarra negra i el llard o saïm.
Salutacions Anna¡¡ :O)
Helena; -Cuatro espécias- Ja saps que no cal que diguis res, et presentes quant volguis a casa i preparem aquestes delicioses patates amb botifarra negra.
Salutacions cap a Vigo Helena¡¡ :O)
Elisabet i Joan; -Fam de cuina- Un plaer poguer participar i a més a més amb un plat que a casa es versiona moltíssim.
Salutacions Joan i Elisabet¡¡ :O)
Carme; -All i julivert- Com molt bé dius Carme, aquest és un d'aquells plats que per agafar energia per tot el dia és més que fabulós¡¡
Moltes gràcies Carme, per passejar per aquest blog.
Salutacions¡¡ :O)
Anna; -Retalls de cuina- Molt bona aquesta representació d'aquest plat, jo també m'imagino aquest plat, com molt bé dius, acompanyat amb el porró per fer-ho més representatiu.
Salutacions Anna¡¡ :O)
Eva; -Cuinant entre llibres- En el blog de la Elisabet i el Joan -Fam de cuina- si troben una gran variació de plats, difícil, si, però les patates emmascarades, sempre quedes molt bé, i a casa es fa versionat de moltes formes.
Una abraçada Eva¡¡ :O)
MOLTES GRÀCIES A TOTS, PER ENTRAR EN AQUEST BLOG I DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
SEMPRE LLEGITS I QUE DONEN ÀNIMS PER FER LES COSES CADA DIA UNA MICA MILLOR.
Josep -Menja de bacallà-
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,