Aquesta vegada, he volgut publicar aquest flam de fruites, obtinguda de les algues agar-agar, gelatina vegetal d'origen mari.
Les algues, estàn presents a l' Extrem Orient -Xina, Vietnam, Japó...- des de temps molt antics, i ha estat dieta de moltes generacions d'individus. Un dels plats més emblemàtics, cuinat amb algues, és el suhsi, embolicades amb l'alga nori, molt apropiada per aquest fet.
Les algues van ser portades a Europa el segle XIX, encara que avui en dia es cultiven a molt indrets.
Aquesta de la fotografía, és amb floquets d'agar-agar, comprades en cases de dietètica, no és complicat de trovar-les i el seu preu és molt assequible.
El nom d'agar-agar, bé del malai agar-agar, que significa, gelea... una bona textura per el paladar, i un bon postre, per després de sopar, gens enganxós, de bona digestió i molt refrescant.
Ingredients:
5 culleredetes de café d'agar-agar (una bosseta)
Mitja llimona (el suc)
1/2 litre de suc de poma
Un got de suc de pera
Uns grans de reïm
Una poma
Una pera
Preparació:
Posarem els floquets d'agar-agar, en un pot al foc, junt amb el mig litre de suc de poma, el got de suc de pera i el suc de mitja llimona, i anirem remenant fins que l'agar-agar es desfaci, tot seguit tirarem els trossets de poma tallats a quadrets petits al igual que també els talls de pera, i els grans de reïm sense deixar de remenar. Un cop ho tinguem tot ben amalgamat, ho posarem en un o varis motlles, i ho deixarem a la nevera un parell d'hores per tal de que quedi ben enganxat. El treurem del motlle amb una micona d'escalfor al costat del foc, el posarem a sobre d'un aparell adeqüat, i el podrem adornar amb quatre ametlles torrades, pelades i fetes pols per a sobre, encara que jo no les tenía, i he posat aquets quatre nous.
(Blocaires... |
...que vagi de gust¡¡) |
10 comentarios:
Que fresquetes es veuen aquestes postres JosepB. Ja comença la temporada de postres refrescants, lleugers i sans i aquest que ens portes avui és una bona manera de començar la llista.
PTNTS
Dolça
Unes postres ben lleugeres Josep i molt bones.
De tant en tant també faig servir el agar-agar.
Petons.
Que bo que deu d’estar, un postra lleuger i fresquet Ummm
Una abraçada
Querido amigo, que bien te ha quedado y que bueno que uses el agar-agar.
Es sano y está lleno de virtudes.
Me ha gustado y ya sabes...a copiar lo que es bueno!
Un beso
M'agrada més la texutra de l'agar agar que no pas el de la gelatina en l'amines, no és tan xiclosa i és més trencadíssa.
Amb els sucs de fruita ha de quedar molt bona.
A primera vista m'ha semblat que era codonyat! fa molt bona pinta!! ah! Que passis un bon dia de Sant!!
Feliç dia del teu sant, Josep!!!
Petons.
M. Glória; -No tot són postres ... - Doncs amb aquest flam/gelatina, queda molt bé per un sopar copiós, aquest, és una possible solució...
Salutacions "ganxeta" :O) :O)
Ana; -La cocinera de Bétulo- Trovo que és divertit, de tant en tant fer alguna cosa d'aquest estil, veritat?
Salutacions "col.lega"¡¡ :O)
Sión i Miquel; -Fem un mos- És un postre molt vegeterià, i per un sopar copiós, entra molt i molt bé.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)
Helena; -Cuatro especias- M'agrada que t'hagi agradat...
i si l'has copiat, vol dir que t'agradat¡¡
Salutacions cap a Vigo i tu rep Helena una forta abraçada¡¡ :O)
Gemma; -La cuina de casa- Aquest agar-agar, són floquets i els vaig trovar en una casa d' aliments ecológics.
Queda molt bé per un postre a la nit, fresc i natural.
Salutacions Gemma¡¡ :O)
Teresa; -Com a casa res¡- La veritat, és que si, té un aspecta de mossegada i amb aquest pastís, quedes molt i molt bé davant dels teus convidats.
Salutacions Teresa¡¡ :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,