El nom de Trufa, en el món de la xocolata, és degut a la semblança que tenen aquets dolços amb les trufes de terra ( amb espanyol; criadillas de tierra) i de les quáls s'enconeixen al voltant d'unes 30 especies diferents. Les més valorades són les blanques italianes, molt apreciades a França i també aquí a Catalunya i que s.han arribat a pagar al mercat entre 3000 i 4000 mil € el kilo...¡¡¡
Peró bé, no ens desviem del tema "dolç" que és el que ens porta aquest "post" i a les trufes dolçes en concret, també en podem fer gran variació de cara al paladar, és clar¡ tant és així que a tall d'exemple, podem dir-ne, que els podem fer amb gust de; whisky, ron, cointreau, conyac, gingebre, mascarpone... i en formes rodones, allargades i també en formes piramidals... aixó sí, sempre amb un centre de xocolata ... deliciós i meravellós al tacte del paladar... ¡¡¡
Ingredients: (per a 6/8 persones)
120 Grams de Nata líquida
1 Cullerada de mantenga (20 grams aproximadament)
120 Grams de xocolata
1 Rajolí de Cointreau
1 Rajolí de Licor de Nous
Cacau en pols
Forma per fer- ho i després, disfruta-ho:
Posarem a bullir la nata líquida i escaldarem amb aquesta el xocolata picat. Ho deixarem reposar 3 minuts per tal que el xocolata quedi desfet. Ho barrajarem fins que ens quedi tot ben integrat. Afagirem la mantega, el cointreau i el licor de nous. Barrajarem fins que quedi tot ben agafat. Ho deixarem tapat a la navera amb un drap de cotó i ho deixarem que es refredi. Un cop la massa estigui engenxada i tingui força cos, podrem començar a fer-hi les formes que més ens agradin i tot seguit les passarem per el cacau en pols.
Podem servi-les acompanyades de licor de nous o cointreau.
Blocaires... que vagi de gust...¡¡¡ |
12 comentarios:
A unes trufes de xocolata no s'els hi pot dir que no Josep. I tant que han de estar bones i molt millor menjades en bona companyia.
Petons.
Qui es pot resistir davant d'aquestes trufes?
Ana; -La Cocinera de Bétulo-
Doncs tens, tota la raó, unes trufes com aquestes, qui és resisteix...?
Salutacions "col.lega" :-)
Cristina; -Bufet de postres- A mí em passa igual, quant entro en el teu blog... qui és resisteix, amb tots els postre exposats... ?
Moltes gràcies per entrar en aquest blog, i fins la propera Cristina¡¡ :-O
Unes bones e irresistibles trufes Ummmu, amb el teu permís em guardo la recepta, per aquestes festes es una bona delicadesa
Una abraçada
Éxit assegurat!!! Segur!!!
Ptnts
Josep no me has guardat ninguna?.....
Amb el que a mi m'agrada la xocolata!!!!!!!!
Una abraçada
Miquel i Sión, -Fem un mos- Quant les feu, ja m.ho direu, doncs un esdeveniment d'aquestes magnituds, es digne de saber-ho...i després -si es pot- menjar-ho. Salutacions ben coordials Sión i Miquel¡¡ :-D :o)
Marta; -Pa de nous- La sortida (éxit) va ser molt beneficiosa per a tothom... es van acabar a l'acte. Unes trufes d'aquestes característiques, són irresistibles.
Una abraçada i fins la propera Marta¡¡ :-D
Isabel; Ja saps Isabel, que tant sols tens que enviar-me un e-mail i dir-me el día que vols venir, ens posem d'acord...i ha disfrutar-ho Isabel...¡¡
Una abraçada ben forta i fins la propera. :-D
Boníssimes! A mi les de terra no m' agraden gaire, i aquestes em perden!
Anna; -M'agrada cuinar- Jo les de terra, els hi poso en els canelons, deixant-l'hi un gustet molt i molt bo, en canvi les dolçes, les que vaig fer, es van acabar molt i molt depressa... com pots llegir, la paraula molt, està ben definida.
Salutacions Anna cap a Olvàn¡¡ :o)
Josep, ets un artista!! Xocolater de mena com sóc, m'has fet MOOLT content!! Me l'apunte!!
Francesc; -A la taula i al llit...- Celebro que així sigui, un plaer i molt de gust, haver-te endevinat aquest dolç...
Salutacions Francesc i per l'Oretto igual¡¡ :-D
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,