Dues cebes de Figueres farcides

25 d’agost del 2012

 Dues cebes de Figueres...
 ...una de 500 grams...
 ... i l'altre de 800 grams¡¡
..."poc que us les acabareu"... em digué la veu gruixuda i pastosa d'en Pere Rodó de Fortià, (Alt Empordà) després de rebrem i ensayar-me el seu magatzem de, Cebes de  Figueres. Al veure aquestes cebes, va dir-me el Pere: quàntes en vols...? innocent de mí, i el poc ull que tinc en fer aproximacions de pes, vaig dir-li; un parell de kilos... el somriure d'en Pere, vaig veure que em deia; innocent, més que innocent... amb  un parell de kilos, n'entraràn 3 com a màxim 4... sí.. sí... és clar... vaig dir-li jo per dissimular...

    Ingredients:  (per 6/8 persones)

     2 Cebes de Figueres ben grosses
     150 Grams de carn picada de porc
     150 Grams de carn picada de vedella
     1 safata  de xampinyons  (200 grams)
     Una pessigada de canyella
     1 Ou
     Formatge Ratllat   (opcional)
     Farina de galeta (per lligar la carn picada)
     Farina de blat (per lligar la carn picada)
     2 Grans d'all
     Julivert 
     Sal i Pebre

   Preparació:
     
   En primer lloc agafarem les dues cebes i els hi farem un tall en forma de creu en cada extrem i després les "embolicarem" amb oli i les posarem al forn al voltant de tres quarts d'hora.
    Prepararem la carn picada de porc i de vedella posant-hi l'ou, la pessigada de canyella, la farina de galeta, la farina de blat, tallarem els alls ben petits, el julivert també ben petit,  la sal i, finalment el pebre. Ho amalgamarem tot plegat i ho passarem per la paella fins que agafi un color daurat. Ho reservarem.
    Amb un altre paella i posarem els xampinyons tallats finament, i els deixarem fins que es tiguin ben daurats. Ho reservarem, deixant que s'escorri l'oli.
    En un atuell i posarem la carn que teniem reservada i també hi posarem els xampinyons que tindrem escorreguts, ho barrajarem tot plegat  i tindrem "quasi" la totalitat del farciment.
    Les cebes, un cop estiguin fredes les buidarem de dins, podreu observar que seràn molt fàcils de treure el contingut de dites cebes, doncs amb l'ajut d'un ganivet, veureu que quasi surten soles. L'escalivat de les dues cebes es tallen  ben petites i és poden "acabar" de fer el farciment. Ara sí.
     Les posarem 10 minuts al forn a gratinar amb una mica de formatge ratllat.
     Podem acompanyar les dues cebes, i el seu farciment, amb uns Tomàquets de Montserrat, que us assembla...?


(Blocaires; Que vagi de gust¡¡) 

      ... també m'en vaig quedar 5 kilos de petites per escalivar, les quáls vaig fer-les al forn  i les tinc congelades en diferents estris de plàstic... "poc que m'he les he acabat, encara¡¡

 ...ahhh... i aquí teníu la flor de la ceba¡¡

10 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


COM SEMPRE,MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS I SIGUEU BENVINGUTS EN AQUEST BLOG. JOSEPB. -MENJA DE BACALLÀ-

Paloma ha dit...

Que ricas cebollas! Mira, me viene muy bien la receta, porque es casi lo único que ha dado mi huerto este año, y algunas son bien grandotas.
Un petó

Assumpta ha dit...

Fins i tot a aquestes hores de la matinada em menjaria jo una ceba d'aquestes!! Mmmmm :-))

I què maca és la flor de la ceba!! En tot això jo sóc una ignorant, així que fins i tot aquí aprenc aquestes coses ;-)

mercè ha dit...

Quin bé de deu de cebes!, aquesta recepta és brutal!M'agraden molt els farcits, i amb aquestes cebes ha de ser una mossegada deliciosa!A reveure Josep!

No tot són postres ha dit...

això són cebes, si senyor!!! Amb aquestes mesures no ha de ser gens ferragós farcir-les, ara que deu quedar una ració molt important!!!
PTNTS
Dolça

ANNAFS ha dit...

Cebes farcides, i ben grans.. que bones!

PILAR ha dit...

Quina bones que deuen ser aquestes cebes escslivadas i amb aquest farcit.... Mmmmm.
Les plantes florides son molt maques.
Petons!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Paloma; -Cuinereta Colometa-
Que bé poguer tenir un hort... quina enveja... sana, és clar¡¡ i que bé poguer menjar unes cebes fercides.
:-D ;-D :oD
Una abraçada.

Assumpta; -El blog de l'Assumpta- Celebro que t'hagi agradat tot plegat.
Moltes gràcies per entrar en aquest blog.
Una abraçada Assumpta¡¡ :-D


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Mercé; -Remenant cassoles-
Una bona menja de cebes, que poden molt ben ser per a 4 persones¡¡
Salutacions Mercé¡¡ :oD

Dolça; -No tot són postres... a la cuina-
Cada ceba d'aquestes, poden menjar dues persones... Deu n'hi dó, no...? El farciment és esplèndit i deliciós¡
Salutacions a Reus¡¡ :-D


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; -M'agrada cuinar- Ho eren de bones..., un plat per repetir forçes vegades.¡¡
Salutacions a Olvans Anna¡¡ :oD

Pilar; -El Cau de cuina- El farciment va ser fet amb conciència i molta al.legría, el resultat... expectacular¡¡
Salutacions Pilar¡¡ :-D :oD ;-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,