Corona d'Arrós, acompanyada amb Beixamel.

15 d’abril de 2012

 Flor de l'Arrós.
 
    No ha estat massa difícil aquest mes -al menys per a mí- amb la recepta del 15  d'en Xavi i la Sandra, del Fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata Desfeta, poder fer aquesta recepta. Dic fàcil doncs, l'arrós, té mil cares i es pot prepara de mil maneres diferents; amanides, acompanyant altres plats, paelles, arrós amb llet -postres- i també Arrós amb Xocolata que  aquí, si us interessa, podeu trobar. 

   
   He fet aquesta Corona d'Arrós, acompanyada d'quests "diamants" de tomàquets "xerrys" per acabar de donar-hi la  brillantor, que crec que val la pena  fer aquesta Corona per tal de que llueïxi a taula amb el màxim resplandor possible. Bé tot seguit passo a donar-vos els ingredients i també la recepta per fer-la. 

    Ingredients:  (per a 6/8 persones) 

 500 Grams d'Arrós.
 200 Grams de Xampinyons. 
 100 Grams de Formatge Ratllat.
 3 Alls (tallats finament) 
 Tomàquets Xerrys per acompanyar.

    Per fer la Beixamel: 

    Mig litre de llet. 
    Farina.
    2 Cebes de Figueres (tallades finament)
    Oli (*)
   Sal, pebre i nou moscada.
   1 Copeta de Conyac.
 
   


    Preparació:

   Bullirem l'arrós, amb abundant aigua i el cap d'un quart d'hora/vint minuts l'escorramem ben escorregut. Agafarem una cassola amb una micona d'oli i posarem els alls que agafin color i després tirarem l'arrós i l'hi donarem unes quàntes voltes per tal de que s'impregni dels  l'alls, tot seguit tirarem el formatge ratllat remanant per tal de que quedi ben lligat amb l'arrós, ho ajuntarem amb els xampinyons que, un cop passats per una paella amb oli els deixarem una estona que quedin ben escorreguts i després ho ajuntarem amb l'arrós
    Tacarem d'oli un motlle en forma de corona i l'hi tirarem l'arrós amb els altres ingredients, el posarem un quart d'hora al forn, el desmotllarem col.locant per a sobre els tomàquets "xerrys".

  (Per fer la Baixamel)   En una paella posarem una micona d'oli i un parell de cullaradetes de farina, remanarem i tot seguit i tirarem la llet sense deixar de remanar, la sal, el pebre, la nou moscada, les cebes  i la copeta de conyac, testarem i ho deixarem al nostre gust. Servirem la beixamel al costat de la Corona d'Arrós, per tal que els començals puguin servir-se al seu gust. 



      Blocaires: Que vagi de gust¡¡

(*)  Jo fa molts anys que faig la beixamel amb oli d'oliva, encara que també molta gent ho fa amb mantequilla.

12 comentarios:

Isabel ha dit...

Josep, es veritat l'arròs es pot fer de 1000 i una manera.
Aquesta recepta teva m'agrada, mai he fet un arròs amb bexamel.
Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Aquest arròs vesteix la taula de festa, qué bó deu ser.
Jo també faig la beixamel am oli d'oliva, menys col.lesterol, oi?
Petons.

Roser ha dit...

Uauuu quina recepta més bona!!! m'han afagat ganes de tirar-hi beixamel i més beixamel per sobre!!! quina bona idea!!! ha de ser delicios aquest plat! petons

MaryLou ha dit...

Quina presència!!!! un plat de festa!
Petonets

Cristina ha dit...

Una recepta i una presentació molt bonica. Hem coincidit amb el motlle.

Fem un mos ha dit...

Una presentació fantàstica, per un arròs que te d’estar molt bo
Una abraçada

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Quina senyora corona!! Queda genial presentada així, fa molta festa!! I acompanyada de beixamel ha de quedar molt i molt bona!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

SUSANNA ha dit...

Hola Josep guapo tu

una bona proposta aquesta, segur que no va durar massa estona a taula, saps, jo també faig servir més l´oli de oliva que la mantega

mil petonets Susanna

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Isabel; -La cuina de la Isabel- L'arrós és un plat força complert i quedés ben tip, si a més a més l'hi posem la beixamel per sobre fet amb ceba i una copeta de conyac, acabem de "arrodonir" aquesta corona.
Moltes gràcies, com sempre, per "passejar-te" per aquest bloc Isabel. Una abraçada¡¡ :-D


Ana; -La Cocinera de Bétulo- Doncs sí, Ana, vesteix i el "corona" aquest plat, queda expectacular i molt bo, dono fe de que és així.
A mí personalment m'agrada molt més amb oli que amb mantequilla la beixamel.
Salutacions Ana¡¡ :-D ;-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Roser; -Trifàcic de Bayleis- La beixamel, l'hi dóna el toc de brillantor a aquesta corona. Puc dir-te Roser, que si que estava deliciós aquest arrós.
Moltes gràcies per entrar en aquest blog. Salutacions i fins la propera. :-D ;-D

Marylou; -Pa amb tomàquet- Una bona corona, per celebrar la festa.
Una abraçada Marylou. :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cristina; -Bufet de Postres- Amb el motlle -corona- serem els reis de la festa.
Una abraçada Cristina¡¡ :-D ;-D

Sión i Miquel; -Moltes gràcies per aquets el.lógis, envers a mí, puc dir-vos, que sí que, "estava", molt i molt bona aquesta corona.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :-D ;-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Sandra i Xavi; -Els Fogons de la Bordeta- Un altre manera de presentar l'arrós i poder-ho gaudir amb la beixamel per a sobre.
Moltes gràcies per entrar i "passejar" per aquest blog.
Salutacions Xavi i Sandra¡¡ :-D ;-D

Susanna; -Enroc a la cuina- Celebro que t'hagi agradat, aquesta proposta Susanna. La veritat, és que va ser menjada molt ràpidament i amb ganes de tornar-la a fer.
L'oli d'oliva, per a mi, molt millor.
Com l'arrós, que té mil cares, rep mil petonets igual.
Salutacions Susanna¡¡ :-D ;-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,