Escarxofes amb patates

25 de gener del 2012

 Flor de l'Escarxofa

   Com un rosetó, presenta l'escarxofa els seus colors morats/lilosos per després convertir-se en aquesta verdura, per a molts considerada l`ànec lleig de les verdures a la cuina, encara que per a molts altres aquesta verdura, és un autèntic plaer poder-la tenir a la temporada per tal de poguer-hi fer infinitat de plats, be siguin a la brassa, fercides de carn, amb truita... i, en aquest cas, acompanyades amb patates. Bé aquí en teniu la recepta per tal que pogueu  gaudi  d'aquesta recepta al igual que de les escarxofes que espero que siguin del vostre agrat.

      Ingredients: 

   6 Escarxofes
   2 Cebes de Figueres
   4 Patates
   1 Copeta de Vi Ranci (Gandesa)
   1/2 Litre de brou
   1 Llimona
   Un grapat de pèssols  (opcional)
   Sal i pebre.


 
        Elaboració: 

    Tallarem les escarxofes i les deixarem  fragades amb la fragància d'una llimona, per tal de que no es facin lletges. Reservarem.
   Tallarem les patates a una mida que ens agradi i un cop rentades i netes també les reservarem.
   En una cassola posarem les cebes tallades ben petites i deixarem que es facin ben rossetes i tot seguit l'hi posarem una copeta de vi ranci i deixarem que s'evapori l'alcohol, afagirem el brou, hi tirarem les patates i les escarxofes, a mitja cocció, i tirarem els pèssols (opcional) taparem la cassola i espararem que faci el xup-xup un cop acabi aquest so, rectificarem de sal i pebre.


 Blocaires, que vagi de gust¡¡


    
  

   
  



11 comentarios:

Miquel ha dit...

molt bo me encanta

No tot són postres ha dit...

Que bones aquestes carxofes amb patates i els pèssols, opcionals, però jo si que els posaria!!!

PTNTS
Dolça

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Les carxofes son la meva verdura preferida, m'agraden de qualsevol manera.
Has fet un bon plat, el vi ranci ha de deixar un bon regust.
Petons per tots dos.

Visc a la Cuina ha dit...

Una recepta ideal per a la taula de casa meva!

GEMMA ha dit...

Eh! M'agrada aquest guisadet!!!
Petonets.

jaume ha dit...

Molt bona cuina Josep, les carxofes i els pèssols son de les verduretes que mes m´agraden, felicitacions.

Francesc ha dit...

T'ha quedat un plat boníssim!!! Me l'apunte. Salutacions

Fem un mos ha dit...

Un estofat de carxofes molt bo, bé encara que a mi m’agraden de totes maneres
Una abraçada

ISABEL ha dit...

Josep
La flor espectacular.
Però el guisadet de carxofes hum....
Molt bó.
Que vagi de gust!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Us dono les gràcies a tots vosaltres per donar-me a conèixa els vostres comentaris. Problemes amb l’informàtica i el blog m’ho impedeix, poguer contestar un a un tots els comentaris. Espero i desitjo que ben aviat tot plegat estigui solucionat i pogui contestar-vos el mes aviat posssible. Moltes gràcies de nou i com sempre, sigueu benvinguts. Josepb. Menja de bacallà.

bojosperlacuina ha dit...

M'encanten les carxofes, i aquest plat és una opció fantàstica. Molt bona, la fotografia.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,