Gelat de festucs/pistatxos (La recepta del 15)

14 de juliol de 2011



        

Aquesta és la meva aportació d'aquest mes a la recepta del 15 que els Fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta, han proposat.

Els dos noms, festuc i pistatxo, tenen un mateix origen, però han seguit camins diversos fins a arribar al català. L'original és el grec pistákion. Aquest va donar, per una banda, l'àrab fústaq o fústuq, d'on prové festuc, i, per l'altra, l'italià pistacchio, d'on prové pistatxo.

L'Iran produeix més del 50% dels pistatxos del món i els pistatxos iranians es consideren els de més qualitat.




Per fer aquest gelat de festucs/pistatxos necessitarem;

Mig litre de llet
1 vaina de vainilla
150 grams de festuc/pistatxos
125 de sucre
4 ous  (els rovells)
50 grams de ametlles


La seva el.laboració la farem de la següent manera;


Escalfarem la llet -enguardarem un parell de cullarades-  junt amb la vainilla, un cop arrenqui el bull la retirarem. Posarem els ous en un atuell junt amb el sucre -en guardarem un parell de cullarades- i amb la batadora deixarem que es faci una crema ben feta. Picarem els festucs/pistatxos en el morter i posarem la resta de la llet i també el sucre i les ametlles i acabarem de picar-ho tot junt. 
Posarem la picada de festucs/pistatxos, junt amb la crema que tenim a punt ho remanarem ben remanat, i ho posarem a la geladora al voltant de 45/60  minuts, passat aquest temps els servirem al nostre gust.



(Blocaires, bon estiu, bones vacançes i que vagi de gust¡¡)


       
 













































19 comentarios:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Qué bons sont els gelats cassolans, sense possar-hi conservants. El de pistatxo es una bona idea fer-ho perque ha de ser molt saboròs.
Petons i bones vacances.

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Que bueno con pistachos, tiene que saber a gloria.

Petons

MaryLou ha dit...

Boníssim!!!!!! Prenc nota!
Bones vacances!!
Petonets

paco ha dit...

Josepb, anem a veure, perqué feu aquestos gelats tan bóns, en lo golós que sóc,.......bonissim,...abraçades .....paco

ISABEL ha dit...

M'agraden molt els festucs.
Va directe a pendents.
Segur es un gelat deliciós.
Petons Josep

Xavier ha dit...

Un gelat exceŀlent! Crec que els festucs deuen donar-li una cremositat espectacular al gelat!

Bon estiu!

Cristina ha dit...

Ostres Josep què original....m´agraden molt els festucs però no me´ls hauria imaginat en format gelat...Jo sóc de gustos determinats quant a gelats.

Fem un mos ha dit...

Que bo que es el gelat de festucs, i molt més si es casolà
Una abraçada

Dolça ha dit...

Ha de ser força bo, veritat?

PTNTS
Dolça

elsfogonsdelabordeta ha dit...

El gelat de festucs sempre m'ha agradat molt! Té una pinta espectacular, moltes gràcies per participar Josep!!
Petonets
Sandra

Glòria ha dit...

Fa molt temps que no menjo gelat de festucs. Ara me'l puc fer a casa amb les teves recomanacions. Gràcies!

GEMMA ha dit...

Qstres!, ahir vaig deixar un comentari, pero veig que no s'ha graabat.
Deia que el gelat de festucs a de ser genial i original...
Petonets

Teresa ha dit...

Un gelat boníssim! i fets a casa què bons són els gelats, eh? petó

La Taula d'en Bernat ha dit...

El gelat de festucs és un dels preferits del meu marit i segur que fet a casa queda excel·lent!

Petons!
Anna

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Ana; -La cocina de Bétulo- Com a casa res... i fets sense cap pressa i sense cap tipus de conservants i tot aixó que els manipulen, encara molt millor, no et sembla?
Salutacions Ana, fins la propera. :-D

Pilar; -Cocinicas- És un altre manera de fer un gelat potser una mica diferent dels altres.
Petons/"pochoncicos" Pilar¡¡ :-D ;-D

Marylou; -Pa amb tomàquet- Ho celebro Marylou, fins la propera. Salutacions.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Paco; -Pau&Vell- Es fan per que els disfrutis, tant com jo ho he fet fent-lo.
Una abraçada cap a Crevillent Paco¡¡. :-D

Isabel; -La cuina de la Isabel- Veig que amb aquesta recepta, he fet el ple al quinze, ho celebro Isabel¡¡.
Salutacions¡¡ :-D

Xavi; -Rossejat- Un altre manera de fer gelat, no et sembla? Moltes gràcies per entrar en aquest blog. Salutacions Xavi¡¡.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cristina; -Bufet de postres- És un altre manera de menjar gelat amb un producte diferent i no tant conegut.
Salutacions Cristina. :-D

Sión i Miquel; -Fem un mós- Bo, casolà, barat, senzill... com podeu veure, ho té tot.
Una abraçada Miquel i Sión¡¡ :-D

Dolça; -No tot són postres... a la cuina- Ho és i dono fe de que així és.
Salutacions a Reus¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Sanra i Xavi; -Els fogons de la Bordeta- Doncs aquí el teniu, per fer-hi alguna que altre versió diferent.
Fins la propera Xavi i Sandra. Salutacions¡¡

Glória; -El café de nit- A mi em pasa igual, si tinc que fer algún pastís, que porti xocolata, ja se on tinc que anar.
Salutacions Glória¡¡

Gemma; -Caprofiti- Ho és de bó, casolà, senzill... com pots veure Gemma, té de tot una mica. Una abraçada i fins la propera Gemma¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa; -Com a casa res- doncs si Teresa, tens tota la raó... com a casa res¡¡ :-D
Salutacions Teresa¡¡ :-D

Anna; -La Taula d'en Bernat- Per aixó el vaig fer... per que m'agraden a mí els festucs i així els vaig disfrutar en forma de gelat també¡¡
Salutacions Anna¡¡



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,