Sopa de Poma. |
La pomera, és un dels arbres fruiters més conreats. Tal vegada potser per ser així, la poma també és una de les fruites que té més receptes i prestacions a la cuina, aquesta n'és un exemple; una sopa de poma, que per aquests dies, no va gens malament.
Ingredients: (per a 4 persones)
4 Pomes.
El suc i la pell ratllada d'una llimona.
1 Cullerada sopera de farina.
30 grams de mantega.
1/2 decilitre de vi blanc.
1 Canonet de canyella.
1 Bol de pa fregit.
Julivert.
Preparació:
Posarem el mig litre d'aigua dins una cassola. Afegirem les pomes tallades petites, la canyella, el suc i també la pell de la llimona.
Quan comencin a desfer-se, les passarem pel braç electrònic.
Dins una cassola, barrejarem la farina al igual que la mantega, i ho barrejarem ben barrejat, mullarem amb el vi.
Quan la mescla estigui ben fina, afegirem la sopa tot remenant-la fins que arrenqui el bull. Retirarem del foc. Podem servir-la amb el bol del pa fregit i escampat amb una mica de julivert.
(blocaires que vagi de gust!!)
19 comentarios:
Amic Josepb, creo que nunca oí ni ví ésta receta, péro por la sabiduria del cocinero a buén seguro que estaria realmente genial........saludos.......paco
Què original i què bona sopeta!!!! un altre a pendents!!
Petonets
QUE RICA SOPA..RICA RICA.. PARA EL FRIO CAE MUY BIEN,, MUY NUTRITIVA Y LA MANZANA ES UNA DE LAS FRUTA QUE ME ENCANTA,,Y COMO SIEMPRE HACES DE LA COCINA SEA IGNOVADORA Y MUY FACIL DE HACERLA ,,,, PARA TI JOSEPB MUCHAS FELICIDADES BESITOS DESDE EL PERU.... CARMEN CONSUELO
Molt original aquesta sopa de poma, no la coneixia. Jo n'havia posat a la vichissoise, però així, només de poma, no. Serà qüestió de tastar-la!
Jo no he tastat mai una sopa de poma però amb molt de gust me'n menjaria un plat!
Hauries de rectificar la quantitat de vi, perquè sinó acabarem tots ben "torrats". Suposo que en realitat volies dir 1/2 decilitre, oi?
Amb poma sola no la he tastat mai aquesta sopa, però ben calentona pel fred que fa, té que estar bona.
Petons i bon cap de setmana.
Primer plat o postres? Je je je...
És una recepta molt original i sorprenent, me l'apunto ;)
Josep, que bona aquesta sopeta, havia fet puré i altres coses, però sopa mai, així doncs, oido cocina!
Una abraçada,
Josep, mai havia sentit a parlar de la sopa de poma, me n'has fet venir ganes de tastar-la!!
Com sempre, moltes gràcies a tots vosaltres, per els vostres comentaris.
Ostres, no he tastat mai una sopa de poma! Que original! I segur que boníssima!
Sopa de poma??? Quina recepta més original!! No la coneixia pas!
Petunets,
Eva.
Paco; Amic Josepb, creo que nunca oí ni ví ésta receta, péro por la sabiduria del cocinero a buén seguro que estaria realmente genial........saludos.......paco
Paco; Moltes gràcies, per els teus el.lógis envers a mí. Jo l'únic que pretenc, es donar a coneixa aquelles receptes que per la seva sensilleza i bon gust que té -en aquest cas la poma- són fàcils de fer i, barates¡¡ :-D
Salutacions a Crevillent.
Mary; Ho és d'original i per aquets dies és molt sugerent i també, de molt bon fer, barata, fàcil... doncs les pomes tenen un preu molt accesible. Si la deixes a pendents, et donarà -quant la fácis- molts bons resultats, ja m'ho diràs¡¡ :-D :-D
Carme Consol; Com sempre, moltes gràcies per el teu comentari. Salutacions al Perú¡¡
Molt original aquesta sopa de poma, no la coneixia. Jo n'havia posat a la vichissoise, però així, només de poma, no. Serà qüestió de tastar-la!
Glória; -El café de nit- Si que ho és si d'original, i amb el toc de vi, l'hi dona una micona més d'al.legría a aquesta, senzilla, però saludable Sopa de Poma. Quant la tastis hi ha m'ho diràs¡¡
Salutacions per el Josep¡¡
Margarida; -El món de la cuina- Doncs vinga¡¡ un platet de sopa de poma, ràpida de fer, senzilla i bona, bona.
El que pot arrivar a fer una lletra, no? moltes gràcies per el teu matís.
Salutacions a Tiana¡¡ :-D :-D
Ana; -La cocinera de Bétulo- Un toc diferent a les sopes, i per aquestes dades, queda d'alló més bé, amb el fred... i la micona de vi, també¡¡ Salutacions a Badalona, "col.lega"
Gemma; -La cuina de casa- Que tal un primer plat, amb aquesta sopa de poma, un segon plat, amb un pollastre al forn, amb rodanxes de poma i uns postres amb un pastìs de poma ratllada...? goita i sense moure'ns de les pomes, bé no?
Salutacions a Terrassa¡¡ :-D :-D
Carme; -Cuinetes Carme- ... ho és Carme de bona aquesta sopeta, i també la escoltaràs al paladar¡¡ :-D :-D :-D
Cristina; -Crijoarmael- Doncs sempre hi ha una primera vegada, i aquesta si la proves, de bensegur tornaràs a repetir. Salutacions¡¡
Mercé; -Cuina per llaminers- Si la proves, de bensegur que repetiràs... Salutacions Mercé¡¡.
Eva; -El Cullerot Festuc- Doncs dic el mateix que l'he he dit a la Mercé, si la proves de segur que repetiràs, bona, barata, senzilla... en fi que ho tè tot.
"Pertu"nets també Eva¡¡ :-D :-D :-D
Moltes gràcies per la teva visita al meu bloc. Mai he provat una sopa de poma, però com tu dius, amb una bona poma es pot preparar qualsevol bon plat.
Es ben veritat, la poma és de les fruites que tenen una infinitat de formes i receptes per fer-la lluir a la cuina. La sopa de poma, n'és una més del repertori i poder-la gaudir en aquets dies d'hivern.
Al mateix dic de tu per entrar en el meu blog, T'he he apuntat a la meva llista de blogs. Salutacions¡¡ :-D :-D
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,