Bunyols de bacallà.-

31 de juliol del 2010

Bunyols de bacallà.-


 Que vagi de gust...¡¡


Moltes gràcies a tots vosaltres companys bloquistes, per la vostra comprensió, paciència i també per les vostres visites que heu fet durant tots aquets dies, en aquest blog. Per tant, sigueu de nou benvinguts un altre cop.
Una satisfacció poguer tornar un altre cop i gaudir amb tots vosaltres de noves passejades per els vostres blogs i disfrutrar tot mirant i llegint; les escapades, les vacances, les recomanacions de lectures, poesies escoltades amb els auriculars, àries d’òpera… i com no…¡ aquets plats que llueixen tant i tant bé a les pantalles dels vostres ordinadors i que de bon grat donen ganes de donar-hi una bona mossegada…
Bé doncs, procuraré estar al corrent de les vostres recomenacions el més aviat possible, mentrestant rebeu una salutació ben coordial. Josepb. –Menja de bacallá.-

He fet aquesta parada obligatòria per les obres que us vaig explicar, encara que cada dia tenim que menjar i també tenim que fer la parada obligatòria per tal de fer els àpats obligatoris que el nostra metabolisme ens demana. Buscant menges amb bacallà, no podia escaparse’m aquests bunyols, trets del llibre; El Gran llibre de la cuina catalana, d’en Josep Lladonosa i GiróEditorial Empúries,1991- i on la gràcia d’aquets bunyols, rau amb la micona de llard, escampada dins la massa, i fan que dits bunyols tinguin obligatòriament, aquell gust d’abans, fets amb la paciéncia i l’amor que dominaven les nostres mares i àvies, quan es posaven a la cuina.
La fórmula per fer-ho…?...és aquesta… (després ja vindrà la paciència i l’amor per aconseguir-ho…)


Ingredients: (per a 6 persones, 30 bunyols aproximadament)


300 Grams de bacallà remullat (morro).-
200 Grams de farina (aproximadament).-
75 Grams de llard.-
3 Grans d’alls.-
2 o 3 Ous.-
Dos gots d’aigua de coure el bacallà.-
Unes branquetes de julivert.-
Sal i pebre.-
Oli (per fregir).-


Elaboració:


Posarem el bacallà cobert d’aigua al foc en un recipient, perquè s’escalfi (sense que arribi a bullir). Un cop perbullit, traurem l’aigua. Netajarem de possibles espines i pell i el picarem al morter. Posarem al foc l’aigua i el llard. Un cop arrenqui el bull, afegirem la farina i sense deixar de remanar amb un batador, afagirem la farina.Totplegat té que formar una barreja ben compacta, ho apartarem del foc i afagirem els ous, tornant a barrejar-ho tot plegat. Afagirem el bacallà, els alls i el julivert. Tornarem a barrejar-ho tot i amanirem amb la sal i el pebre. Amb la massa formarem petites boles de la mida d’una culleredeta de café. Fregirem en abundant oli, primer a foc suau i després a foc viu. (blocaires que vagi de gust¡¡)

17 comentarios:

Glòria ha dit...

Benvingut una altra vegada!. Les obres han durat més del que et pensaves, oi?, sempre acostuma a passar així, però ara ja tornes a estar al peu del canó!. I no podies triar una recepta millor per a la tornada. No coneixia això de posar llard a la massa, però segur que és un encert!

MaryLou ha dit...

Benvingut!!! aquest bunyols són boníssims!! jo tampoc coneixia el truc de posar llard, però ho provaré deseguida!
Petonets

paco ha dit...

ben retornat estimat josep, y clar como no podia ser de altra manera, en uns maravellosos buñols de bacallá que, trobe que en agafaré un sols per a donarme força per ferlos, una abraçada paco

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Que bueno los buñuelos, me gustan mucho y sobretodo de bacalao.

Feliz verano

mercè ha dit...

Hola Josep!, bentornat al teu propi blog!...ja trobava a faltar el bacallà...je,je. Uns bunyols amb aspecte fantàstic de bunyol, si senyor. El truc del llard me l'apunto. Una abraçada.

Anònim ha dit...

HOLA JOSEP..QUE BUENO TENERTE DE NUEVO Y FELICITARTE POR TODO LO QUE HACES EN TU BLOG Y ESTA RECETA TAN RICA Y MUY NUTRITIVA.....ME APUNTO LA RECETA SI,,DESDE EL PERU UN BESO Y UN ABRAZO,,,,,

Sílvia A. ha dit...

M'agraden aquests canvis que encara no havia vist.
Els bunyols segur que bonissims.
Petons

glutoniana ha dit...

No ho he entés bé, ja heu acabat les obres? Espero que sí :)

Les iaies si que en sabien de cuinar amb paciència i amor, ho hauríem de tenir present sempre.

Margarida ha dit...

Ja ho diuen , ja, que el nom dels paletes està sempre en boca de la gràcia de Déu: "Gràcies a Déu que ja han vingut!", després de mesos d'esperar-los. I "Gràcies a Déu que ja han marxat!", perquè sempre allarguen la feina més del que havien dit.

Bona recepta aquesta dels bunyols. Ja saps que m'agrada molt el bacallà, i els bunyols els faig molt sovint. Ara en tinc a remull per fer també bunyols. Però no posaré el llard, perquè tinc una filla que si ho sap, em mata! Em té prohibit posar mantega o greixos al menjar, i vull viure uns quants anys més....

Bona tornada, Josep!

No tot són postres ha dit...

Enhorabona per haver sobreviscut a les obres!!
I la recepta amb la que has tornat és una meravella, però em sembla que jo la faria sense llard... per allò d'alleugerir una miqueta!
PTNTS
Dolça

ANNAFS ha dit...

Uns bunyols fets com abans, molt i molt bons!

Francesc ha dit...

Benvingut de nou!!! Una recepta boníssima!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

En primer lloc, sigueu benvinguts de nou -també- en aquest blog, i com sempre -també- moltes gràcies per els vostres comentaris.
Moltes gràcies per el vostre suport i la vostra paciència que heu tingut envers a mi, espero i desitjo poder està ben aviat a l'alçada i poder també comentar les vostres sugerències dels vostres respecitus blogs.
Josepb. -Menja de bacallà-

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Glória; -El café de nit- ... ben trovada de nou també. Com ja he anat dient, espero i desitjo ben aviat,poder estar fent comentaris també els vostres blogs.
La recepta d'aquets bunyols, és del llibre; El Gran Llibre de la Cuina d'en Josep Lladonosa, i la veritat, jo sempre he fet servir aquesta recepta per fer els bunyols i queden molt i molt bons... amb aquell gust d'abans.

MaryaLou;-El meu raconet- Doncs el llard, l'hi dona un gust d'abans, per menjar-los sempre.
Fins la propera.

Paco; -Pau&Vell - Doncs Paco, que la força t'acompanyi, per apreciar aquesta recepta de bunyols, tant i tant bona, si ho fas, ja m'ho diràs¡¡. Una abraçada Paco a tu i també a Crevillent¡¡

Pilar; -Cocinica de Benas- M'ha fet "ilu" poder endevinar-te aquesta recepta al teu gust, Pilar¡¡
Una abraçada cap a Saragossa¡¡.

Mercé; -Destapant cassoles- Aquets bunyols, estàn fets, amb l'aparell de fer les boles dels gelats, per tant queden força igualats de forma... i de gust molt millor. El llard, crec que és un bon ingredient per donar-hi un gust diferent els bunyols.
Una abraçada Mercé¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Carmen Consuelo; Ica (Peru) Moltes gràcies per els teus el.lògis, i comentaris envers a mi, content també jo de poder-ho fer i que t'agradi.
Un petó i una abraçada¡¡.

Silvia; -Cuinar és senzill- Doncs ja ho saps... pots entrar i pasejar-te per aquest blog, quànt volguis, i espero també que hi trobis alló que t'hi agrada.
Fins aviadet Silvia¡¡

Glutoniana; Ben entès..., les obrres estàn acabades, i ben acabades, ara ja puc està passejant per els blogs -s'ha acabat anar al "ciber"- al igual que espero que també segueixis visitant aquest.
Les iaies ja la savien llarga... no et sembla?
Salutacions¡¡

Margarida; -El món de la cuina- Es ben veritat aquesta frase dels paletes.
El bacallà té aquesta fascinació, que es pot muntar de moltes i de moltes variants maneres. Els bunyols n'és un altra i amb llard -jo no l'hi diría res a la teva filla- un altre de ben i ben bona, de veritat Margarida¡¡.
Salutacions a Tiana¡¡

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Doncs si,he sobreviscut i ha velgut la pena.
Si proves els bunyosl fets amb la micona de llard, veuràs com tornaràs a repetir-los... jo així ho he fet sempre més.
Salutacions a Reus¡¡

Anna; -M'agrada cuinar- Com abans i esperem que sempre, poguem fer-los així Anna¡¡

Francesc; -Moltes gràcies.
Ho és de bona la recepta i de veritat de la bona també Francesc¡¡
Records a l'Oretto¡¡

Ruben ha dit...

Coincideixo amb la Glòria i el comentari de les obres: saps quan comencen, però no quan s'acaben... tota una murga.

Respecte dels bunyols de bacallà, és impossible fallar amb aquests ingredients!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Surfzone; -Catacuina- Doncs és ben veritat tot aixó de les obres... però bé ja està passat i ha quedat del tot remodelat...
Referent els bunyols, també és veritat, però aquesta vegada gustativa al paladar... des de que vaig coneixa aquesta recepta del llibre esmentat, sempre més l'he fet igual.
Salutacions¡¡



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,